![]()  | 

Maçı  Değerlendirelim 

[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=44601&token=52752[/IMG] 
	Spor Toto Süper Lig 17. hafta maçında Fenerbahçe'ye 2-1 kaybettiğimiz maçı değerlendirelim. Maçta göze çarpanlar : ? Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler : ? Maçın en iyisi kimdi : ? Maçın en kötüsü kimdi : ? Hakem hakkında ki genel görüşleriniz neler : ?  | 

Cevap: Maçı  Değerlendirelim 

En az 5 kaliteli transfer şart. .. 
	 | 

Geçmiş olsun. 1-1 iken bile içimizde umut vardı ama golü yiyeceğimizi hissediyorduk. Eskişehir de yarışın içinde. Aksilik Kayseri ve Antep gibi takımlar arayı açtılar. Büyük denilen takımlara karşı puanlar almamız şart. Büyük bir kenetlenme yaşamamız gerekiyor. İşimiz kolay değil. Tek avantajımız ilk yarıyı 3 tane takımın önünde psikolojik hattın üzerinde bitirmemiz. 2 forvet ve sol kanatla, üretici ve skora etki edecek bir adama ihtiyaç görülüyor. Eldeki oyuncuları da iyi değerlendirmeli ve gideceklerden gelir sağlamalıyız. Planlama yaparken Ptt'ye düşme ihtimalini de yok saymayarak sözleşmeleri v.s. kontrollü yapmak gerekir. Ekonomi gelecek senelerde çok daha önemli. 
	 | 

[B]Maçı özetelemeye gerek yok bence.Takım maça çıkmadan çoktan tatil havasına girmiş belliki. Takımın defanstaki en önemli isimleri olan İbrahim Öztürk ve Cicinho  bu sezonki en kötü maçlarını oynadılar. Yalnız onlar mı takım olarak kötüydük.  Ayakta kalan tek isim John Boye’du.  
	Takımda o kadar ruhsuz futbolcular var ki say say bitmez. Mecnun başkan seni biliriz biz. Başkanlığını yap ve ruhsuzları Sivas’a getirme! Tek tek isim saymayacağım bizden ziyade futbolcular da kendilerini biliyorlar. Aklınızı başınıza devşirin. Sivasspor biz Sivas’lıların herşeyi. Sivasspor düşerse Sivas küme düşer. Aklınızı başına alın. İnsanlara artık çile çektirmeyin. Bu takıma en az 5 tane ilk onbir oyuncusu şart. Transferleri bir an önce yapıp takımı kampa hazır getirin. Kaç senedir karavana atıyorsun sevgili yöneticiler şayet bu trasnfer döneminde de karavana atarsanız sizlerde karavana atmış olursunuz! [/B]  | 

5kaliteli transfer maçı değerlendirecek bir şey yok dün bjk kazanmış bu maçı bize yedirmezlerdi zaten öyle bir gucumuzde yok forvetsiz çok bile puan topladık umarım camia olarak aklımız başımıza gelmiştir bu yıl hiç şakası yok 
	 | 

forvetsiz bi takım anca bu kadar oynayabilir. sürekli baskı yememizin en büyük nedeni doğru düzgün bi forvet olmayışı. şu eneramo bu haliyle ptt 1. liginde forma giyemez ama gel gör ki bizde oyuncu yok. inşallah şu devre arası başta forvet olmak üzere sol açık, orta saha ve stoper transferleriyle tekrar ayağa kalkarız. bakalım yönetim kurulumuz bu sefer transferde ne kadar ciddi adımlar atacak!!! 
	 | 

eğer devre arası en az 6 tane iyi oyuncu transfer edilmesin ortada ne mecnun başkan ne yönetim ne sivasspor kalır.hayatımda gördüğüm en kötü sezon....topa vuramayan 2 pas dahi yapamayan ruhsuzlar..sizin yeriniz 3.lig.bu takımı haketmiyosunuz.bu kadro ptt.de bile iş yapmaz.....yazık beeeee 
	 | 

Yahu bir anadolu takımı olarak bu tür deplasmanlarda hiç bir şey bilmiyorsan bile yapacağın şey bellidir.. alan daraltırsın.. iyi savunma yaparsın hızlı oyuncularını sık sık kaçırırsın.. bunları yapabilmek için de kadronda böyle oyuncular bulundurursun.. oyunculara bakıyorum alayı bitik.. burhan eşer'den.. ibrahim akın'dan... 385 kg olmuş eneramo'dan medet umuyoruz.. bir de batuhan vardı yakın geçmişe kadar.. hocaya bakıyorsun hoca moca değil.. anti futboldan başka bir şey göremedik geldiğinden beri.. kadro desen rezil.. yaşlı.. şişman.. yağlı ve yeteneksiz.. bir takımın hücumdaki en etkili oyuncusu senelerdir nasıl sağ beki olabilir arkadaş?.. ne futbolcusu futbolcu.. ne hocası hoca.. ne yönetimi yönetim.. biz düşmeyecez de kim düşecek arkadaş? 
	 | 

İbrahim AKIN bizi kurtaracaksa;bırakın düşelim. 
	 | 

Bu macı seyreden süperlig de oynayan bir takımla 3. Ligde oynayan bir takım macini seyrettik der. Bunu umarım yönetimde görür yazık enaramodan forveti olan bir takım bu kadar baskıyı hakediyor maalesef adamlar ileride kimse yok diye geliyor üstüne, yönetim yeter artık yeter rezil oluyoruz 
	 | 

Neyini degerlendirelim 2-3 pas yapmaktan aciz bir takim oyunu. 
	en az 6 tane kaliteli ilk 11 oyuncu transferi sart, yoksa bu takimi kimse kurtaramaz !!! Kabus gibi bir 17 hafta izledim. yazik bu taraftara ve Sivasspor a. yeter artik !!!  | 

Artık gerçekleri konuşma zamanı bu gecedeb itibaren transferlere baslanmali eneramo ibrahim akin mehdi defokup gitmeli beykan yiğit burhan yedek olmali 11 oyuncusi degil bunlar 
	 | 

fb en az 6-7 kere 6 pas içerisinden kaçırdı, bu da demek oluyor ki Sivas takımının defansı kanatı otoban .. Cicinho belki de en kötü maçını çıkardı, Eneramo hiç varlık gösteremedi, Erkan Kaş'ın üzerine oynanacağı belliydi ama markovicle iyi mücadele etti hakkıni yememek lazım ama yetersiz kesinlikle o bölgeye transfer şart. Orta saha çok dirençsiz ileriye top taşıyan adam yok Aatıf yine çırpınıp durdu, pas atsa zaten ayağında tutan yok, o yüzden en az iki tanede ofansa direk hem gol hem de organizasyona çeşitlilik katacak adam lazım. Transfer işi yine zor ben pek mucize beklemiyorum zaten yine salarlarsa ptt son çıkış olurn.. 
	 | 

iki tane defansif top tekniği zayıf oyuncu oynatmaktansa, hem top tekniği yüksek hem topu taşıyabilen hem de savaşan bir Mehdi ile başlansa daha iyi olmaz mıydı? Herşey daha farklı olabilirdi. Kaptığımız topları orta göbekte oynayan oyuncular yüzünden taşıyamadığımız aşikar. Bu sebeple bence bu takıma ya Mehdi monte edilmeli yada onun tarzında daha iyi bir adam transfer edilmeli. 
	 | 

[B][I]Elle tutulur hiç bir pozisyonumuz,  
	İyi oynayan hiç bir oyuncumuz yoktu, Eskişerir maçı hariç hiç bu kadar etkisiz bir futbol oynamadık. Bu maçta çok şeyler beklediğimiz Aatıf hiç olumlu bir hareketi yoktu, tüm takım isteksiz bir görünüm sergiledi, artık tum umutlarımız ara transfere kaldı. Hadi hayırlısı bakalım sabırsızlıkla bekliyoruz.[/I][/B]  | 

Sahibinden satılık;Fırat "Adi"Rus 
	 | 

Maçın özeti şu aslında fena oynamadık ta ki teknik adam müdahalesine kadar. Şampiyonluğa oynayan bir takım deplasmanında 65.dakikada forveti çıkarıp defans alırsan o golü öyle ya da böyle KESİN yersin. Okan hoca hocalık vasfını [B]malesef bu maçta göstermiştir artık fazlasını beklememek lazım  
	Takım çok zayıf. transfer döneminde adam gibi iki kalite oyuncu alamayan sorumlu kim veya kimlerse Tebrik etmeli İnşallah yeni statta ptt maçları oynamayız [/B]  | 

Kayseri ve Bursa bir tık uzaklaştı biz sıkıntıdayız bu maçı saymiyorum zaten ümitsizdik ama artık ilk yarı bitti 2. Yarıya büyük bir revizyon ve adam gibi is yapacak transferler şart ha biz yapınca düşme hattındaki diğer takımlar boş mu duracak Hayır cok çetin bir ikinci yarı bizi bekliyo  
	Artık ankete bile katılmıyorum çünkü katılsam yeniliriz diye oy verecem gerçek te bu gururumuzsun yediremiyorum başkasına yener demeyi ama gerçek bu  | 

Arkadaş yeter ya yazık yazıklar olsun.Hic mi rahat maç izleyemicez.Bu maç dan umudum olduğundan değil şansa gol bulmussun biraz daha mücadele et skoru koru.Beykan gol haricinde yok çıkar yekta ile orta sahahi dinc tut ya da başka oyuncu.80 e kadar beklemenin âlemi ne ? TV karşısında cildirdim orta saha adamı sok beykani oyundan al diye..kurtarıcı ibo ayakda duramiuor sonumuz kötü yazik alttakiler bizden daha iştahlı oynuyor.Transfer yoksa düşeriz teknik adam da değiş adam akıllı biri gelsin.. Boye , Kone adamsiniz Yigit i de tebrik ederim hırsla oynuyor elinden gelmese de cabalayip çalışıyor.. 
	 | 

Aglama sivasim yigid düstügü yerden kalkmasini bilir insallah ikinci devre bu bulundugumuz yerden uzaklasacagiz bunu derkende sayin baskana cok is düsüyor elini herzamanki gibitasin altina sokacak ama bu defa tasi koparacak sekilde kavrayacak biz buna inaniyoruz ve basaracak. 
	 | 

Beykan gol atıyor toplara iyi vuruyor tamam ama  maç boyunca geziniyor kanat futbolcusu değil gol dışında bir olumlu hareketi yok ben Grosicki'yi özledim.Abalo'ya nedense bir taktılar adamı oynatmıyorlar ama ne hikmetse İbrahim Akın her maç oyuna giriyor 80 dakika kulübeden, 10 dakika sahanın içinden maçı izliyor maç başı ücretini alıyor.Bu takıma transfer şart ama önce birilerinin postalanması lazım sonra transfer yapılmalı. 
	 | 

İlk korneri 86 dk attık.Fazla bişey yazmaya gerek yok sanırım... 
	 | 

Sahibinden satılık;Fırat "Adi"Rus 
	 | 

Mecnun baskan ruhsuz transferlerini kov bu takimdan ve lutfen birak bu isi. Sen de biktin artik, belli ki ugrasmak istemiyorsun.  
	E istemiyorsan neden bos yere o koltukta oturup bize umit veriyorsun? Vallahi gunah, billahi gunah.  | 

Her sene ortalama 40 puan alan ligde kalır 14 puanımiz var ikinci yarı 26 puan alırsak ligde kalırız  
	Haaa bu arada bir zamanlar şampiyonluk, uefa, ilk beş hesapHer sene ortalama 40 puan alan ligde kalır 14 puanımiz var ikinci yarı 26 puan alırsak ligde kalırız Haaa bu arada bir zamanlar şampiyonluk, uefa, ilk beş hesapları yaparken şimdi düşmeme hesapları yapmak çok koyuyor ya...ları yaparken şimdi düşmeme hesapları yapmak çok koyuyor ya...  | 

Her sene ortalama 40 puan alan ligde kalır 14 puanımiz var ikinci yarı 26 puan alırsak ligde kalırız  
	Haaa bu arada bir zamanlar şampiyonluk, uefa, ilk beş hesapları yaparken şimdi düşmeme hesapları yapmak çok koyuyor...  | 

Bu iş Okan Burukla fln olmaz arkadaş.Tm kadro yetersiz karşıdanki takım fenerbahçede orta sahada bizim takım çıkarken 3-4 oyuncuyla basıyorlar bir hocanın hiç mi alternatik oyun stratejisi olmaz.Eğer çıkarken baskı ve pres yersen uzun toplarla çıkarsın defanstan böylece hem dinlenmiş olur  hemde baskı yemez yerini kaybetmezsin... 
	 | 

[QUOTE=KaanK;962124]Maçın özeti şu aslında fena oynamadık ta ki teknik adam müdahalesine kadar. Şampiyonluğa oynayan bir takım deplasmanında 65.dakikada forveti çıkarıp defans alırsan o golü öyle ya da böyle KESİN yersin. Okan hoca hocalık vasfını [B]malesef bu maçta göstermiştir artık fazlasını beklememek lazım  
	Takım çok zayıf. transfer döneminde adam gibi iki kalite oyuncu alamayan sorumlu kim veya kimlerse Tebrik etmeli İnşallah yeni statta ptt maçları oynamayız [/B][/QUOTE] Sen Eneramoyu çok beğendin herhalde  | 

Yemin ederim beni scout yapsinlar ben bunlardan 3 kat daha kaliteli futbulcu (aatif haric) ayarlarim. Ustunede para istemem bu ne ya vallahi copluk takim. Aatif olmasaydi simdi eskisehirin yerinde biz olurduk resmen rezil olduk ya rezil... 
	 | 

[B]Maçta göze çarpanlar : Acilen forvete,defansa ve orta sahaya takviye şart. 
	Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler : İlk yarı tek pozisyonumuzda golü bulduk.İkinci yarı daha iyiydik ama Okan Hoca maçı okuyamıyor.Değişiklikler çok geç gerçekleşti.Eneramo çok hantal.O kadar sabretmemeliydi. Maçın en iyisi kimdi : Kalecimiz. Maçın en kötüsü kimdi : Eneramo. Hakem hakkında ki genel görüşleriniz neler : Sivasspor'a çok kolay kart gösterdi.Yanılmıyorsam 7 ya da 8 oyuncumuz kart gördü.[/B]  | 

[QUOTE=sivasli215;962139][B]Maçta göze çarpanlar : Acilen forvete,defansa ve orta sahaya takviye şart. 
	Maç hakkında ki genel görüşleriniz neler : İlk yarı tek pozisyonumuzda golü bulduk.İkinci yarı daha iyiydik ama Okan Hoca maçı okuyamıyor.Değişiklikler çok geç gerçekleşti.Eneramo çok hantal.O kadar sabretmemeliydi. Maçın en iyisi kimdi : Kalecimiz. Maçın en kötüsü kimdi : Eneramo. Hakem hakkında ki genel görüşleriniz neler : Sivasspor'a çok kolay kart gösterdi.Yanılmıyorsam 7 ya da 8 oyuncumuz kart gördü.[/B][/QUOTE] Kalecinin iyi fln olduğu yok bilader kendini kandır sadece yediğimiz her iki goldede bariz kaleci hatası var.Bizim kaleci topu tutmaktan aciz...  | 

Cicinho artık oynamayacağım sinyalleri veriyor bugün hicbirsey yapmadi neden acaba hiç düşündünüz mu !!! Siz olsaydiniz oynarmiydiniz o kadar kendinizi yirtarmiydiniz. Takımda ruhu olan futbolcularda oynamayı bıraktı ey yönetim 90 dakika koşupta  işe yaramayan bir adama pas atıp top oldurmekten gör artık yönetim Sivasspor'um bitiyor gör artık yazık boyle takım OLMAZZZZZZZZZ 
	 | 

[b]Maçı değerlendirecek bişey yok,maç öncesi kafamın bir köşesinde acabaa diye bir umut vardı,ancak futbolcularımızdan 3 4tanesi haricinde hepsi gereğinden fazla beceriksiz ve ruhsuz oynadılar,bu maçı fb değil ,setkus ve okan hoca resmen hediye etti,rakibin bu kadar kötü oyununa rağmen,en önemli 2 oyuncusu yokken,diğer önemli oyuncusu diego sakatlanmışken,bi van pörsiyi tutamadık,yediğimiz 2.gol setkusun hediyesi,maç beklediğim gibi geçti ,aynı maç öncesi nasıl düşündüysem öyle geçti,ilk 20 dak,45-60 dak arası fb baskılı oynadı,okan hoca oyuncu değişikliğini çok geç yaptı,oynattığı taktik yada futbol mantalitesi, sivassporu kurtaracak oyun şekli değil,tmm elimizdeki malzeme belli,fb li oyuncuların kaliteside belli,böyle maçlarda iyi mücadele etmek yetmiyor,oyuncu kaliteside lazım,bitek atıfla olmuyor,beykan attığı gol haricinde yok,eneramo yok,atıf yok,burhan yok,cicinyo yok,erkan kaŞ yok,yiğit yok,boye vasat ,setkusun  yediği goller yakışmadı,ibrahimle,j.boyeyle,koneyle ancak bukadar,sivasspor zaten berbat ötesi bir oyun oynuyorduda bu gün tavan yaptı,iyi  bir takım ,bu fb yi bugün perişan ederdi,sol kanatımız bomboştu,forvet desen ben ağır sıklet boxsör görüntüsünde olan koşamayan eneramoyu gördüm ,burhan desen ofsayta kalmaktan başka bişey yapmadı,oyuna sonradan giren oyunculardan bi  cacık göremedim,bu kadar kötü fb ye bile %65 %35 topla oynama oranıyla rakibe 17 18 şut çektirdik,bi sözde hakem müsfettesi fırat aydunusa, 2 çift laf etmek lazım,kendisinin nasıl 1 eyyamcı ,büyütülmüş takımların şarlatanlığını yapan bir  yaratık olduğunu biliyoruz, gösterdiği kolay kartlarla sivassporu sindirmeye çalıştı,canerin kasti eliyle topu tutmasına kart gösteremedi,neticede hakettiğimiz bir mağlubiyet aldık,belki biraz kaleci dikkatli olsaydı,ortasahadaki oyuncular biraz becerikli oynasalardı,forvetimizde  bi rodegella ,kuveke filan olsaydı ,sol kanadımızda bir sol açığımız filan olsaydı 1 puanı hatta 3 puanıda alabilirdik,eminim yönetimde takımın  rezalet olduğunu görmüştür,devre arasında eğer ucuza kaçıp döküntü oyuncular alırlarsa bu takım ptt ye yolcu olur,ligin ilk yarısı bitti artık gözler transferlerde,şunu demeden geçmiyecem ,sivasın yenilmesine sivaslı geçinenlerin  enaz%65 i sevindi ,böyle bi şehir süperlige yakışmıyor.[/b] 
	 | 

Burda herhangi birimize gel oyna deseler biz de oynarız. Onun için oynayanlara kızmayalım. Oynayanlar diyorum farkındaysanız çünkü ben takımda birkaç tanesi hariç futbolcu görmüyorum. A2 takımdan gelen her Adam Eneramodan iyi oynar.  Bu takımı bu hale getirip, taraftarları kanser eden yönetici kılıklı adamlarda tüm suç. Sivas düşerse, Sivas'ta yaşayan arkadaşlardan rica'm, bir şehrin kaderiyle oynayan yönetici kılıklı adamları Sivas'ta barındırmamaları. 
	 | 

çok acele ilk 11 e sol bek- ön libero-sol açık-forvet lazım. ilk 11 den ziya.erkan.yiğit.eneramo. gönderilmeli beykan yedek olabilir. cicinyonun yedeği kim adam 35 yaşında her maç ilk 11 de. elimizde 4-5 iyi oyuncu var bunların yanına 4 tane kaliteli adam almazsak işimiz zor. Son olarak, okan da efendi adam ama anladık ki bu işten anlamıyor. 
	 | 

bu yil cok tehlikeli, gercekten. okan buruk cok yanlis tercih olmustu en bastan. 
	yönetimi protesto etseydik daha iyi olurdu, agirdan almazlardi simdi. eneramo kadar becereksiz passif forvet görmedim bu nasil bu takimda oynar inanamiyorum. okan buruk sezon sezonu görmeyecek keske devre arasi gitse. ya madem süper ligde, yabanci ligde iyi oynayan oyuncu alamiyoruz, ptt ligden iyi oynayan oyuncu alin. takim cok kötüydü, fener az becerikli ve sansli olsalardi en 4 - 1 biterdi ozan ve josef elinden geleni yapti yine olmadi YÖNETIM ISTIFA  | 

Bu maçtan herhangi bir beklentim olmadığı için değerlendirmem de yok sadece tek bir beklentim var o da yarın ilk iş postalanan futbolcuların listesini görmek başka bir şey istemiyorum. 
	 | 

[QUOTE=onur0634;962140]Kalecinin iyi fln olduğu yok bilader kendini kandır sadece yediğimiz her iki goldede bariz kaleci hatası var.Bizim kaleci topu tutmaktan aciz...[/QUOTE] 
	[B]Kendimi kandırmıyorum hemşerim.İlk golde yapacağı çok fazla bişey yoktu.O topu kim olsa öyle kurtarırdı.V.Persi'nin şansına top önüne düştü ve boş kaleye attı.İkinci golde haklısın hatalı çıkış yaptı ama araya atılan toplarda genel olarak zamanlaması iyiydi.Birde bu akşam fb forvetleri beceriksizdi.Yine de takım çok kötü olduğu için kötünün iyisi kalecimizdi.Normalde şu maç 5 ya da 6-1 bitebilirdi.[/B]  | 

[QUOTE=blacksky;962113]Yahu bir anadolu takımı olarak bu tür deplasmanlarda hiç bir şey bilmiyorsan bile yapacağın şey bellidir.. alan daraltırsın.. iyi savunma yaparsın hızlı oyuncularını sık sık kaçırırsın.. bunları yapabilmek için de kadronda böyle oyuncular bulundurursun.. oyunculara bakıyorum alayı bitik.. burhan eşer'den.. ibrahim akın'dan... 385 kg olmuş eneramo'dan medet umuyoruz.. bir de batuhan vardı yakın geçmişe kadar.. hocaya bakıyorsun hoca moca değil.. anti futboldan başka bir şey göremedik geldiğinden beri.. kadro desen rezil.. yaşlı.. şişman.. yağlı ve yeteneksiz.. bir takımın hücumdaki en etkili oyuncusu senelerdir nasıl sağ beki olabilir arkadaş?.. ne futbolcusu futbolcu.. ne hocası hoca.. ne yönetimi yönetim.. biz düşmeyecez de kim düşecek arkadaş?[/QUOTE] 
	BİRDE OFSAYTI OGRETİRSİN bizim futbolcularımız maalesef OFSAYTI bile bilmiyor  | 

[QUOTE=sivasli215;962147][B]Kendimi kandırmıyorum hemşerim.İlk golde yapacağı çok fazla bişey yoktu.O topu kim olsa öyle kurtarırdı.V.Persi'nin şansına top önüne düştü ve boş kaleye attı.İkinci golde haklısın hatalı çıkış yaptı ama araya atılan toplarda genel olarak zamanlaması iyiydi.Birde bu akşam fb forvetleri beceriksizdi.Yine de takım çok kötü olduğu için kötünün iyisi kalecimizdi.Normalde şu maç 5 ya da 6-1 bitebilirdi.[/B][/QUOT Hiçbir kaleci topu altıpas içerisine doğru tokatlamaz ve ya yumruklamaz normalde topu görüyorsa eğer uzanmasına ve ya yatmasına bile gerek yok çokta şiddetli bir şut değildi zaten bir iki adım atsa top kucağına geliyor zaten. 
	 | 
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 17:58. |