![]() |
İnce Hesaplar
[IMG]http://i.sabah.com.tr/sbh/2015/03/11/650x344/1426068191942.jpg[/IMG]
Bazi arkadaslar takimin hangi sartlarda ligde kalacagini merak ediyor. O yüzden bu hafta olabilecek ihtimalleri degerlendirmek istiyorum. Matematiksel baraj su an averajli 36 puan oldugu icin, Sivasspor 2 macini da kazansa, ligde kalmasi rakiplerine bagli !! 1- Bu hafta Kayserispor kazanirsa, diger maclardan hangi sonuc cikarsa ciksin Sivasspor kesin küme düsüyor 2- Kayserispor - Sivasspor maci berabere biterse: * Eskisehir'in Basaksehir'i yenmesi durumunda Sivasspor kesin küme düsüyor (ikili averaj icin gecerli, üclü averaj durumu olursa durum degisir) * Rize - Antep maci berabere biterse, Sivasspor kesin küme düsüyor. * Eskisehir kazanamazsa ve Rize Antep'i yenerse, Sivasspor'un ligde kalmasi 34. hafta alinacak sonuclarla belli olur. 3- Kayserispor - Sivasspor macini Sivavasspor kazanirsa: * Rize - Antep macinin kazanani kesin ligde kaliyor. Düsecek son iki takim son hafta belli olur. Muhtemel adaylar: Sivasspor, Eskisehirspor, Rize-Antep macinin kaybedeni ve Kayserispor. * Rize - Antep maci berabere biterse, Sivasspor, Eskisehirspor, Rizespor, Antepspor ve Kayserispor arasindan iki takim küme düser. 33. hafta maclari Rizespor - Antepspor Eskisehirspor - Basaksehir Kayserispor - Sivasspor 34. hafta maclari Sivasspor - Fenerbahce Galatasaray - Kayserispor Genclerbirligi - Eskisehirspor Antepspor - Antalyaspor Basaksehir - Rizespor |
Cevap: ince hesaplar
Tabi işin matematik kısmını söylemişsin kardeşim. İşin realitesi de şu bizim işimiz çok ama çok zor. Kayseri maçını olaki kazandık diyelim. Yine kimse havaya girmesin kesinlikle. Antep-Rize berabere kalsa yine de son maçlarını alabilirler.
Yani kısaca bizim 6 puan almamız şart oğlu şart. 5 puan bile olmaz:) Diğeri de 6 puanı alsak da birkaç tane koşul daha bir araya gelmeli. Yani şu andaki şansımız yüzde 5 falan. Kayseri maçında taraftarımız çok dikkatli olsun. Gergin olmayalım. Gelecek seneyi de heba etmeyelim. |
reel kismini ben zaten haftalar önce degerlendirmistim.
bu matematik kismi 4 de 4, 3 de 3, 2 de 2 ciler icindi :D bir de mucize avcilari icin |
Sırf teşekkür etmek için giriş yaptım. Emeklerine sağlık 50sekiz. Matematik bitti demeden bitmez. Mücadeleye devam. Düşeceksek de mücadele edip düşelim
|
Açıkcası dün kayserinin beraberliği pek iyi olmadı. Çünkü kayseri maçının kazanılması bile ligde kalmamıza yetebilirdi.(puanlar 32 olacaktı). şimdi işimiz mecbur 2 maça bağlı oldu.
işimiz kolay değil ancak kayseri maçını kazanabilirsek önemli bir yol alırız. Fb maçından alınacak bir puan bile bizi ligde tutabilir. İki maçtan zaten 6 puan çıkarırsak ben kalan maçlara bile bakmam. Allahın izniyle rahatlıkla ligde kalırız. Kolaylıklar sivassporumuzla olsun, İnşallah kalan 2 maçta gereken skorları alıp ligde kalırız. |
Dünkü maçların geneli tam istediğimiz gibi bitti.. Akhisarın bu kadar kötü oynamasına rağmen 1 puan alması da hiç yoktan iyidir diyebiliriz. Şimdi kaldı bugünkü maçta Fenerin puan kaybetmesi. Tabii bunların hepsi mucize işler ama mutlaka kovalamamız gerekecekse beklemeliyiz. Şu bir gerçekki biz iki maçıda almalıyız. Sezonun en zor maçı Kayseri ile... Çok agresif ve iyi bir takım Kayseri. Bizim yan bek sıkıntılarımızı değerlendirirse bizi yenerler. Yok çok itidalli ve sakin oynayıp maçın sonlarına berabere girersek devreye Burhan Beykan ve Aatıfın üst düzey performansıda gerçekleşirse galip gelebiliriz. Şunu unutmamak lazım. Gerçekçi düşünüp gerçekçi konuşmakta fayda var. Biz düşmeyi futbol sonuç olarak hakeden puanlara sahibiz. Herkes puan alırken biz 2-0 lardan 1-0 lardan maç veriyorsak biz hakediyoruz demektir. Kayseri deplasmanında taraftar duurmu ne olur bilinmez ama, kesinlikle cezasız dönmeliyiz. Olası küme durumunda Trabzon gibi bir saha kapamaya gitmemeliyiz. İyi bir yapılanma ile diğer takımlara nazaran daha iyi olan bir Sivasspor yeniden gelecektir.
Neyse bugünden sonra daha detaylı konuşacağız... |
Gs Kayseriyi yenmek için oynamalı. Başakşehirin puan kaybederse Eskişehir ve Rize maçlarını kazanmak için çıkacağını düşünüyorum.Eğer bugün olur da kazanırsa işimiz çok daha zorlaşacak.
|
Valla aşırı çetrefilli hesaplara kaldı işimiz artık. Başakşehir ve Akhisar maçlarını alsaymışız şimdi resmen çayımızı yudumlardık. Ellerimizin arasından kayıp gidiyor süper lig.
|
Takımlar kendi iplerini kendileri çekecek bir durum hem var hem yok etkenlerden biri Başakşehir'in performansı onlarda avrupa kupalalarını kovalıyor.Her iki maçı kazanmamız durumunda bile yetmeyeceği bir haldeyiz.Hakkımızda hayırlısı,gün ola harman ola.
|
Cevap: İnce Hesaplar
-------------rize kays. g ant. eskş. sivas
mevcut -----34 - 33 - 33 - 30 - 29 33.H.--------37 - 33 - 33 - 31 - 32 34. H.-------37 - 33 - 34 - 34 - 35 ÇOK ZOR BİLİYORUM AMA NEDEN OLMASIN |
Bence kayseri maçımız fener maçından bile zor kayseriyi mutlaka yenmeliyiz fenerbahçenin bizim maça kadar olası bir puan kaybı son maça bizi avantajlı konuma getirir rize antep maçına da ben herkesin aksine antepin puan yada puanlar almasını istiyorum çünkü son hafta rize başakşehir deplasmanına gidiyor uefaya oynayan başakşehir kaybetmez ama antalyanın hiçbir iddiası felan yok antepe kaybetme ihtimali yüksek
|
Son dakikalarda yenilen gollerin hepsini saymak isterdim fakat bunları yazacak kadar güçlü bir hafızaya sahip değilim, öyle bir hafızaya sahip birisinin de olacağını pek zannetmiyorum. Ancak 2-3 maç örnek verecek olursak. Akhisar maçından 3 puan ile tamamlasaydık, 2-0 öne geçtiğimiz Başakşehir maçını kazansaydık, deplasmandaki Trabzon maçında kalecileri yeteneklerini aşacak işler yapmasaydı, Bursa maçında hatalı goller yemeseydik şuanda en az 6 puanımız daha olurdu. Eğer ki 6 puanımız daha olsaydı yönetimimiz büyük ihtimalle görevi bırakmayacaktı, belkide eşekci kayserinin küme düşmesini keyifle takip ediyor olacaktık. Ancak çok üzülüyorum ki işimiz bu kadar mucizelere kaldı. Mucizeler gerçekleşmiyor değil, nasıl ki Türkiye Milli Takımımız Avrupa Kupası'na direkt olarak katıldı ? Mucizeler gerçekleşiyor gerçekleşmesine de her zaman gerçekleşmiyor maalesef. İnşallah bu mucizeyi gerçekleştirip 10 senedir mücadele ettiğimiz Süper Lig'de kalmak istiyoruz. 50. sezonumuzu Süper Lig'de geçirip başarılar yakalamak istiyoruz...
|
2 maçıda alırsak bence kimseyle işimiz olmadan ligde kalırız 35 puan kesinlikle her zaman ligde bırakmıştır. Maç maç düşünüp önce gayseriyi sonrada adına bakmaksızın fbyi yenmemiz lazım ..
|
Şampiyon olamamış FB ligin son maçında taraftarını mutlu etmek için Sivas'ı yenmeye çalışacaktır. FB için Sivasspor dostluğu önemlidir demeyin, FB için bir dost gider ötekisi gelir, bize ihtiyaçları yokken bizi sallamazlar. Kayseri de bize karşı ölümüne oynayacak. Eskişehirin çıkma olasılığı da bizden fazla. Benim demem o ki ligde kalma olasılığımız zar atıp düşeş gelme olasılığı kadar, 1/36 = %3 ediyor..
|
Mevlam bizi ve kutsal sehrimiz sehrisivasimizi utandirmasin artik her animiz dua etmek dua müminin silahidir bizde o silaha sarildik ve savasa devam ediyoruz insallah kazanan biz olacagiz hicbirzaman karamsarliga düsmeyelim yeterki birve beraber olalim aramiza tefrika sokmayalim artik obu bunu suclama zamani degil sukut edib gönlümüzü hakka acma zamani iste en güzel an o anolacak
|
90. Dakikada : Osmanlı maçında beraberliği saglamisiz +1 puan , akhisara 1-0 yenilmisiz -1 puan , bursaya yenilmisiz -1 puan , yine akhisarla 1-1 berabere kaldik setkus denilen kaleci bozuntusu yüzünden -2 puan , gençleri yendik +2 puan. Son dakikalar assagi yukarı ne karlı cikmisiz ne zararlı. Ama setkusun ve bursa maçında korcanin hatalı goller yemesi çok can yaktı.
Ben ondan ziyade kırmızı kartlara takıldım toplam 9 kırmızı kart yemisiz 9 uda içerdeki maçlar. Hakemler diğer deplasmanlarda böyle cesur olsa keşke. Haftaya kayseri de göreceğiz ne kadar cesur maç yonettiklerini evinde bi takımin bu kadar rahat kırmızı kart gormesi normal değil. Rize ve gençler maçını 10 kişi ile aldık. Mersin ve eses maçları da bu kırmızı kartlar yüzünden gitti. |
olasılık hesabı bilmiyon bari yazma birde sivassporlu olacan kadirakın
|
33. Hafta
Rize-Antep: 0-0 Es-es-B.şehir: 1-3 Kayseri-Sivas: 0-2 Rize: 35 G.Antep: 34 Kayseri: 33 Sivas: 32 Es-es: 30 34.Hafta B.şehir-rize: 2-0 G.Saray-Kayseri: 3-0 Gençler-Es-es: 1-2 G.Antep-Antalya: 0-1 Sivas-Fener: 2-0 Sivas: 35 Rize: 35 Antep: 34 Es-es: 33 Kayseri: 33 Olursa bu şekilde olur başka olur kabul etmiyorum. |
[B]Basaksehir ligi bitirdi, açıklamalarda O yönde.
EsEs ve Rize'ye kafadan 3 puan yazın derim[/B] |
Kagit üzerinde takimi kümede birakmak en kolay is. Ama gercekler ama kagit üzerinde degil, sahada...
Benim bu konuyu acmamin nedeni ihtimalleri göstermekti, Bence hesap kitabi birakin, haftasonu oynacak maclara bakin. 1- Rize - Antep 2- Eskisehir - Basaksehir 3- Kayserispor - Sivasspor Önce 33. hafta bi oynansin, sonra bakariz hesap kitap gerektirecek bir durum var mi diye... Bu arada TFF yukarda saydigim 3 maci ayni güne ve ayni saate cekebilir (insallah cekmez) cünkü FB ve Bjk macini ayni gün ve ayni saate cekmisti. |
fb havlu attı.kayseri maçını kazanırsak fb den üç puan alıp ligde kalırız.
|
Su an bana göre Sivasspor'un ligde kalma orani %5
Kayseri maci kazanilirsa , Eskisehir - Basaksehir ve Rize - Antep maclarinda cikacak skorlara bakmak gerekir. Hatta Gs'in ilk 5 umudunu 34. haftaya tasiyip tasiyamacagina bakmak gerekir... O yüzden arkaniza yaslanin ve yukarda saydigim maclara bakin sonra yeniden bir degerlendirme yapariz. |
[QUOTE=50sekiz;975178]
Bu arada TFF yukarda saydigim 3 maci ayni güne ve ayni saate cekebilir (insallah cekmez) cünkü FB ve Bjk macini ayni gün ve ayni saate cekmisti.[/QUOTE] VE TFF maclari ayni gün ve ayni saate aldi !! 3 macta cumartesi saat 19 da oynanacak [url]http://www.tff.org/default.aspx?pageID=201&ftxtID=25060[/url] |
takımın küme düştüğünü kabullenip, giderayak son iki hafta rakiplere yusuf yusuf yaptıralım, çatır çutur oynayalım, bol sarılı-kırmızı kartlı maçlarımız olsun, saha içi aksiyon, artistik hareketler tavan yapsın.
intihar etmeden önce psikolojik rahatlama yaşayan kişinin rahatlığını yaşayalım anasını satayım. düştük artık ne hesabı!? kafa, kol, bacak sesleri gelsin, kırmızılar uçuşsun, delişmenler gibi oynayın, tadını çıkartalım. 32 haftadır acısını çektik, veda ederken eğlenerek gidelim bari! ilaveten belirteyim, bizimle beraber es es'in küme düşmesini arzu ediyorum, es es yerine kayseri kümede kalsın. her iki maçta da bize çelme takan, bir nevi bizi kendi .ok çukuruna çeken takım es es oldu, biz de birlikte gidelim. |
Dile kolay tam 32 hafta bekle sonra lige tutunabilmek için ince inde hesaplar yapmaya koyul.Zamanında bu ince hesaplar yapılmış olsa idi şu an bu durumda olmaz ve başkalarının ince hesap yapmalarına neden olurduk.Ligin ilk yarısında takım sonlarda iken gereken müdahale tam manası ile yapılamadı.Olmadık yerlerde olmadık puanlar verdik.Küme düşmeye adaya takımlardan hatta biri düşmüş olan MİY ve ES'a tam tamanına 10 puan vermişiz, eğerki bu ince hesap o zman yapılsa idi şu an başka hesapların peşinde idik.Neyse bunları yazmanın manası kalmadı, lakin son iki haftalık periyotta herşey olabilir.Dün BŞŞ FB'ye darmadağın etti, eğer futbola çomak sokan eller olmazsa herkesi normal şekilde futbolunu oynarsa bizim de son 2 maçtan galibiyetle dönmemiz halinde ligde kalma umudumuz hep devam eder.Türkiye'nin 2016 Avrupa Şampiyonası barajlarına katılmasını son maçlara kadar hayal etmekte idik ama baraj maçlarına katılmayı bırakın şampiyonaya direkt katıldık.Ben bu durumun bizim için de tecelli edeceğini düşünüyorum.FB maçında 4 Eylülde ligde kalmanın zaferni yaşayacağımızı düşünüyorum.Takıma son nefese kadar hep destek olmak arzusundayım.Ligden düşse de kalkamasını bilecek bir takımız yeterki inanalım.Allahtan umut kesilmez.Benim umudum ligde kalacagımız yönünde.Umarım bu umt hayırlı neticelere neden olur.
|
iki maçını al kümede kal. puan kaybında yaptığın hatalara yan. Allah bizim için hayırlısı ne ise onu nasip etsin
|
[QUOTE=kaplanlı;975180]fb havlu attı.kayseri maçını kazanırsak fb den üç puan alıp ligde kalırız.[/QUOTE]
Bir konuya dikkat çekmek istiyorum, Fener bahçe iddiasını kaybederse rahat yeneriz havası var arkadaşlarda , ben hiç öyle düşünmüyorum Şöyle ki; Fener bahçe yönetimi ve bazı futbolcular kamuoyunda Fener bahçe-Sivasspor arasında işbirliği ve dostluk olduğu algısından hareketle eğer yenilirlerse bunun ülkede çok olumsuz anlamda spekülasyona yol açacağının bilinciyle hareket ederek maça asılabilir veya beraberliğe oynayabilirler. Kaldı ki ; sakatlık ve cezalılar da dikkate alındığında gücümüzün de sınırlı olduğu bir gerçek. Ayrıca Kadro sıkıntısı Kayseri maçında da kendini belli edecektir diye düşünüyorum, Kayseri kadro ve sakatlıklar yönünden bizden daha iyi durumda ve son maçlarının verdiği motivasyonla oynayacaktır, tek şansımız çok dikkatli ,hata yapmadan her futbolcunun 3 kişilik oynamasından geçiyor. Ayrıca Atıf'ın sarı kartı kaç oldu bilmiyorum, penaltıdan sonra gördüğü sarı kart kaçıncı oldu acaba ? eğer ikinci ise Kayseri maçında göreceği bir sarı kart Fenerbahçe maçında oynamasının önüne geçebilir. Burada tüm skorların lehimize tecelli etmesini beklemekten başka bir şansımız kalmıyor.. |
inşallah yeneriz iki maçıca alırız 6 puanı aldıkmı yeter bize arkadaşlar busene ligde kalırsak işi sıkı tutalım taraftar olarak transfere müdehale edelim afrikada kaliteli ve ucuz oyuncular var
|
Kalan 2 maçımızı alalım da gerisi Allah kerim
|
[QUOTE=kaplanlı;975180]fb havlu attı.kayseri maçını kazanırsak fb den üç puan alıp ligde kalırız.[/QUOTE]
Hep dedik..Kayseri maçı düğümü çözer.Bu kadar saçma sapan puanlar kaybetmesek çok daha rahat olurdu.:mad:Fenerbahçe iç çatışmalarla uğraşır durur bu saatten sonra.Bizede zorluk çıkarmaz.;)2 de 2 galibiyet acılarımıza son verir.. |
Hesap bu noktaya gelmemeliydi. Keşke geçen haftalar da biraz daha dikkat edip 2 maç daha galip gelmiş olsaydık bu sıkıntıyı, stresi hiç yaşamayacaktık. Artık iş 2 maçı da alıp diğer maçların sonucunu beklmek, şans umarım bizden yana olur.
|
Oynayarak oyun kazanamdık m yazık ki ..son dakka penaltısı bana umut veren tek şey yoksa hala bizim oyunla ilgili bir beklentimiz yok..oynadık da ne oldu..o penaltı makus tarihimizin döndüğü yerdir belki tek umudumda o zaten şanşşa kaderee gayserı korksunn)
|
Mucize avcilari icin.. Sivasspor nasil ligde kalir?
1- Sivaspor, Feneri mutlaka yenmesi SART 2- Antep mutlaka kaybetmeli 3- Eskisehir, Gencleri yenmemeli Sivasspor ve Eskisehir yener, Antep kaybederse 3'lü averaj devreye girer. Üclü averajda Antep ve Sivasspor küme düser. Sivasspor yener, Antep kaybederse, Eskisehir en fazla 1 puan alirsa, 2'li averajla Antep ve Eskisehir düser. Sivasspor'un ligde kalma orani (bence) 0,1 % |
[QUOTE=50sekiz;975475]Mucize avcilari icin.. Sivasspor nasil ligde kalir?
1- Sivaspor, Feneri mutlaka yenmesi SART 2- Antep mutlaka kaybetmeli 3- Eskisehir, Gencleri yenmemeli Sivasspor ve Eskisehir yener, Antep kaybederse 3'lü averaj devreye girer. Üclü averajda Antep küme düser. Sivasspor yener, Antep kaybederse, Eskisehir en fazla 1 puan alirsa, 2'li averajla Antep düser. Sivasspor'un ligde kalma orani (bence) 0,1 %[/QUOTE] üçlü averajda paçayı kim kurtarıyor |
[QUOTE=58fatihcan;975483]üçlü averajda paçayı kim kurtarıyor[/QUOTE]
Öyle bir ihtimalde Eskişehir kurtarır. Ama bunlar çok zor ihtimaller. Gerçeklere dönmek lazım. Antep son maç kendi evinde ne yapar eder en azından 1 puanı bırakmaz. |
[QUOTE=tavatir;975486]Öyle bir ihtimalde Eskişehir kurtarır. Ama bunlar çok zor ihtimaller.
Gerçeklere dönmek lazım. Antep son maç kendi evinde ne yapar eder en azından 1 puanı bırakmaz.[/QUOTE] Bilgi için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi 1 puanı hayatta bırakmaz Antep |
[QUOTE=58fatihcan;975483]üçlü averajda paçayı kim kurtarıyor[/QUOTE]
Dur bir hesap yapalim Eskisehir 7 puan Sivasspor 6 puan Antep 4 puan. Iki takim düsecegi icin Eses kurtarmis oluyor. |
Normal şartlarda antalya antepi tepeler ama antep gürültü patırtı 1 puan alır. Eses gençlerden en fazla 1 puan alabilir. Feneri yenebilirsek herşey olabilir. Futbol bu belli olmaz.
|
[b]Şimdi sivasspor fb yi yenemezse geçmiş olsun,normal şartlarda Antalya antepi yener,vede yeneceğini düşünüyorum,antepin antalyayı yenmesi diye bir şey söz konusu değil,berabere kalabilirmi?eğer Antalya adam gibi oynarsa buda mümkün değil,eskişehire gelince,ben normal şartlarda eskişehirin gençleri yeneceğine inanmıyorum,enfazla berabere kalırlar,önemli olan sivasspor yenebilirmi?ona bakmak lazım,normal şartlarda eğer fb şampiyonluğa oynasa ,sivassporun fb yi yenmesi çok zorderdim,ancaakk,şampiyonluğu kaçırmış,yolcu olan hocası olan,takımdan yollanmak üzereolan ,moralsiz bir fb yi can havliyle yenebiliriz,yenmekten başka çarede yok zaten,kayseriyi yenseydik haftaya ligde kalırız derdim,az olan şansımızı sonuna kadar kovalayacağız tabiki, kader bu bakmışız son hafta yüzümüze güler kimbilir?[/b]
|
Son hafta maclari icin düz mantik yürütmek yanlis.
Kagit üzeri diye birsey kalmadi artik. Antalya ve Gencler kafalarinda ligi ne kadar bitirdi, bekleyip görmek lazim. VE en önemlisi: Fener'i yenip, sonra diger maclarin sonuclarinia bakmak lazim. En kötü senaryoya kafaca hazir olup, mucizeyi beklemek yapilacak en dogru sey olur. |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 22:49. |