SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Kilitli Konular (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=19)
-   -   > Kenan Onuk hayatını kaybetti... (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=5736)

skywriter 11.07.2005 09:47

[img]http://www.cnnturk.com/images/spor/konuk1107m.jpg[/img]

[i]NTV Spor Yayınları Koordinatörü Kenan Onuk hayatını kaybetti. Türk televizyon yayıncılığı ve spor basınının duayen isimlerinden Onuk, yıllardır mücadele ettiği hastalığa yenik düşerek hayata gözlerini yumdu.
Gazeteciliğe 1974'te TRT'de başlayan Onuk, 1992'de Show TV ve 1993'te Atv'de görev aldı. Onuk, 1996'dan bu yana kuruluşunda da yer aldığı NTV'de görev yapıyordu.

Kaynak: Cnnturk[/i]

Ilginizi cekmeyebilir, gereksiz baslik icin ozur dilerim.

Kenan Onuk bana futbolu, atletizmi ve futbol tartisma programlarini sevdiren nadir spiker ve spor yorumcularindan birisiydi. Kendisini ve sundugu tum programlari zevkle izler, yorumlarini ilgiyle takip ederdim, ozellikle de son yillardir sundugu "90 Dakika" programini. Allah rahmet eylesin...

EMİNÇOLAK 11.07.2005 10:04

[b]allah rahmet eylesin.
(bende programlarını ve yorumlarını ilgi ile izlerdim)[/b]

skywriter 11.07.2005 10:08

Emin abi senin de basin sagolsun, galiba amcan vefat etmisti. Allah sabir versin...

LütfiÜnal 11.07.2005 10:09

ILKER KARDES NE DEMEK GEREKSIZ BASLIK.SITEMIZIN GAYELERINDEN BIRIDE GÜZELLIKLERE ÖNEM VERMEK.MAALESEF HER GÜN YAYINLANAN VE SOKAK KADINI CEKISMESINI ANDIRAN KALITESIZ SPOR YAYINLARINI GÖRÜNCE INSAN ISTER ISTEMEZ KALITELI VE SEVIYELI PROGRAM YAPAN INSANLARI ARIYOR.ARAMIZDAN SEVIYELI BIR SPOR PROGRAMI YAPIMCISI DAHA AYRILMISTIR ALLAH RAHMET ETSIN.

_zaraLI_ 11.07.2005 10:20

insallah mekani cennet olur..programini hep izlerdim..öldügünü duyunca $ok oldum valla..
allah rahmet eylesin

CEVIK 11.07.2005 10:28

[quote=skywriter][img]http://www.cnnturk.com/images/spor/konuk1107m.jpg[/img]

[i]NTV Spor Yayınları Koordinatörü Kenan Onuk hayatını kaybetti. Türk televizyon yayıncılığı ve spor basınının duayen isimlerinden Onuk, yıllardır mücadele ettiği hastalığa yenik düşerek hayata gözlerini yumdu.
Gazeteciliğe 1974'te TRT'de başlayan Onuk, 1992'de Show TV ve 1993'te Atv'de görev aldı. Onuk, 1996'dan bu yana kuruluşunda da yer aldığı NTV'de görev yapıyordu.

Kenan Onuk bana futbolu, atletizmi ve futbol tartisma programlarini sevdiren nadir spiker ve spor yorumcularindan birisiydi. Kendisini ve sundugu tum programlari zevkle izler, yorumlarini ilgiyle takip ederdim, ozellikle de son yillardir sundugu "90 Dakika" programini. Allah rahmet eylesin...[/quote]

gitdigi yer utandırmasın allah rahmet eylesin

1967_DERNEK_10UR 11.07.2005 11:29

[quote=skywriter][img]http://www.cnnturk.com/images/spor/konuk1107m.jpg[/img]

Kenan Onuk bana futbolu, atletizmi ve futbol tartisma programlarini sevdiren nadir spiker ve spor yorumcularindan birisiydi. Kendisini ve sundugu tum programlari zevkle izler, yorumlarini ilgiyle takip ederdim, ozellikle de son yillardir sundugu "90 Dakika" programini. Allah rahmet eylesin...[/quote]İYİ BİR SPOR İNSANIYDI...ALLAH RAHMET EYLESİN...

BaMBaM_00 11.07.2005 11:50

[b]

Allah rahmet eylesin.[/b]

ibrahim58-nl 11.07.2005 12:07

Allah rahmet eylesin

badboy 11.07.2005 12:09

ne diyem her ölüm erkendir ama işte vadesi yeten gidiyor
sevenlerine başsağlığı rahmetliye ALLAH tan rahmet diliyorum

GuNaY 11.07.2005 12:41

[size=6][color=blue][b]allah rahmet eylesin... seviyeli spor spikerlerinden biri idi...[/b][/color][/size]

FatihSoner58 11.07.2005 12:44

ALLAH RAHMET EYLESIN

sivasli_tufan 11.07.2005 12:51

allah rahmet eylesin

abircan 11.07.2005 14:13

ÖNCE ALLAH RAHMET EYLSİN, SONRA ALLAH BENİ AFFETSİN, KENAN ABİYİ İZLEDİĞİM EN İYİ SPOR PROGRAMLARI LİSTESİNDE İLK ÜÇTE YERİ VARDI HEP AMA KENAN ABİYE SON 6 AYDIR İÇİMDEN ÇOK KIZARDIM SAÇIYLA BAŞIYLA OYNUYOR, YOK PERUK TAKIYOR, YÜZÜNÜ GERDİRİYOR DİYE OYSA KENAN ABİM AMANSIZ BİR HASTALIKLA BOĞUŞUYORMUŞ, AFFET BENİ KENAN ABİ SANA İÇİMDEM KIZMALARIMI, ÖNYARGILARIMI BAĞIŞLA, NE KADARDA İNSANLARA ÖNYARGISIZ BAKMAYA ÇALIŞSAM DEMKKİ İNSAN YİNEDE YANILIYORMUŞ, HERŞEYİN BİRSEBEBİ VARDIR, SEBEPSİZ SONUÇ YOK, BU DOĞANIN, DİYALEKTİĞİN YARATILŞIN SEBEBİ OLDUĞU GİBİ, O GÜZELİM POLEMİKSİZ SPOR PROGRAMI PROGRAMINI İZLEYEMEMEK BENİ ÇOK ÜZECEK ÇOK HEMDE BU VİCDAN AZABINI BENDE BIRAKARAK GİTTİN, SADEC SPORMU O GÜZELİM KLASİK MÜZİKLERİ KİM DİNLETECEK, KİM ANLATACAK BİZE PAZARLARI RADYODA
A BİRCAN

Bilmiyorum 11.07.2005 15:31

[quote="skywriter"][img]http://www.cnnturk.com/images/spor/konuk1107m.jpg[/img]

Kenan Onuk bana futbolu, atletizmi ve futbol tartisma programlarini sevdiren nadir spiker ve spor yorumcularindan birisiydi. Kendisini ve sundugu tum programlari zevkle izler, yorumlarini ilgiyle takip ederdim, ozellikle de son yillardir sundugu "90 Dakika" programini. Allah rahmet eylesin...[/quote

kendisi çok sevdigim bir arkadaşımdı Allah rahmet eylesin

HaSrEtKaLdIm58e 11.07.2005 15:39

allah rahmet eylesin

drummer 11.07.2005 15:44

KENAN ONUK
Yıllardan beri zevkle izlediğim bir spor pragram yapımcısı.Güzel türkçesi ve o muhteşem ses tonuyla bize keyifli spor programaları izletttirdi.Son zamanlardaki Hıncal,Haşmet'le yaptığı program ise muhteşemdi.Tiryaksi gibiydim,zevkle izlerdim.
İnsanoğlu ne kadar garip yaratık.Adam son zamanlarda programlarına çıkmıyordu,yerinde başka biri vardı.Biz hiç merak etmedik neden bu adam yok diye.Birde son zamanlardaki peruklu halini merak ettik hep,hiç aklımıza gelmedi onun rahatsız olduğu,biz onu zevkten yaptığını düşünürken o rahatsızlığından takarmış.Affet bizi Kenan Onuk günahına girdik.
Allah rahmet eylesin.
Bu yazıyı siteye koyan arkadaş saol ellerine sağlık,belkide bu haber gözden kaçacak ve hiç öğrenemeyecektik.Bu insanlar bu işin emekçileri ulusal büyük! basın bazen bu haberleri küçük ayrıntılarla verir.Baldır bacak,kimin eli kimin cebinde,başbakanın dünya turlarını ve AB yalakalığını gündemde tutup insanları uyutan bir medyada bu basın emekçilerin vefat haberleri kısacık gelip geçer.Sana çok teşekkür ederiz arkadaş.
Nur içinde yat Kenan Onuk.[b][i][/i][/b]

Bilmiyorum 11.07.2005 16:00

[quote=drummer]KENAN ONUK
Yıllardan beri zevkle izlediğim bir spor pragram yapımcısı.Güzel türkçesi ve o muhteşem ses tonuyla bize keyifli spor programaları izletttirdi.Son zamanlardaki Hıncal,Haşmet'le yaptığı program ise muhteşemdi.Tiryaksi gibiydim,zevkle izlerdim.
İnsanoğlu ne kadar garip yaratık.Adam son zamanlarda programlarına çıkmıyordu,yerinde başka biri vardı.Biz hiç merak etmedik neden bu adam yok diye.Birde son zamanlardaki peruklu halini merak ettik hep,hiç aklımıza gelmedi onun rahatsız olduğu,biz onu zevkten yaptığını düşünürken o rahatsızlığından takarmış.Affet bizi Kenan Onuk günahına girdik.
Allah rahmet eylesin.
Bu yazıyı siteye koyan arkadaş saol ellerine sağlık,belkide bu haber gözden kaçacak ve hiç öğrenemeyecektik.Bu insanlar bu işin emekçileri ulusal büyük! basın bazen bu haberleri küçük ayrıntılarla verir.Baldır bacak,kimin eli kimin cebinde,başbakanın dünya turlarını ve AB yalakalığını gündemde tutup insanları uyutan bir medyada bu basın emekçilerin vefat haberleri kısacık gelip geçer.Sana çok teşekkür ederiz arkadaş.
Nur içinde yat Kenan Onuk.[b][i][/i][/b][/quote]

İMZA

OrhanKARAHAN 11.07.2005 16:06

Allah Rahmet eylesin, mekanı cennet olsun...

CAGLAYAN 12.07.2005 16:28

[quote=Kibrisli][size=6]Türk Sporunun gelmiş geçmiş en büyük kişiliklerinden biri olan [u]Kenan Onuk[/u] 11 Temmuz sabahı saat 05.30 itibariyle hayata gözlerini yumdu. Türk Sporunu sadece "Futbol" dan çıkarıp diğer spor dallarına da yayılmasına çalışan Kenan Onuk NTV nin kurucularından ve NTV gibi en kaliteli spor programlarını yapan grubunda lideriydi.
Allahtan Rahmet ve Yakınlarına Başsağlığı dilerim. Türk Sporunun Başısağolsun büyük bir değerini kaybetti[/size]
[img]http://www.sabah.com.tr/cpsabah/i/y/1115.jpg[/img][/quote]

CalipsX 12.07.2005 16:36

Gercekden severek izledigimiz bir insandı turkiyede kaliteli spor programları nasıl yapılır herkese gosterdi.Koru koruna fanatizm yerine sagduyuy secen insan dı Kenan Onuk...Allah Rahmet Eylesin Kenan abi mekanın Cennet Olsun.... [size=6][/size]

ygd 12.07.2005 17:44

[size=6][color=red]KENAN ONUK'UN SAÇLARININ DÖKÜLMESİ VE EPEYCE Bİ KİLO VERMESİ DİKKATİMİ ÇEKMİŞTİ...3 AY ÖNCEDE KANSER OLDUGUNU ÖGRENDİĞİMDE ÇOK ÜZÜLMÜŞTÜM..İZLEMEKTEN SONDERECE BÜYÜK ZEVK ALDIGIM TEMİZ YÜZLÜ SPOR ADAMLARINDAN BİRİYDİ..ALLAH RAHMET EYLESİN!!!MEKANI CENNET OLSUN..[/color][/size]

Bilmiyorum 13.07.2005 09:39

Onuk, kızının 5'inci yaş gününü göremedi

Kenan Onuk, önce baba olacağını öğrendi, kısa bir süre sonra ise kanser hastası olduğunu...

İşi, eşi ve yaşama bağı, en önemlisi kızı Deniz'in varlığı, onun için öyle güçlü bir şeydi ki mücadele etti. Ancak önceki gün vefat etti, dün ise Deniz'in 5'inci yaşgünüydü.

Türk halkına buz pateni ve atletizmi sevdiren Kenan Onuk, spor basınında kendi ekolünü yaratan ender isimlerdendi. Onu sadece ekranlardan tanıyanlar için akla hemen, 'beyefendi' kelimesini getiren bir 'spor adamı'ydı... Oysa Onuk, caz tutkusu, klasik müzik ve opera düşkünlüğü, fanatikliğini çok az belli ettiği Fenerbahçe sevdasıyla da biliniyordu.

İşe ve spora olan tutkusu onu, 8 Nisan'a kadar ekranlarda tutmayı başardı... Önceki gün ölüm haberi üzerine internet sitelerinde yer alan taziye mesajlarında şu da not düşülmüştü: "Kanser hastaları için büyük bir moral kaynağıydı. Çünkü o her şeye rağmen ekranda, bizimleydi."

O mutlu haberin ardından...
İlk başlarda çocuk istememesine karşın Onuk, Handan Hanım'la tanışıp evlendikten sonra çocuk sahibi olmaya karar verdi. Eşinin hamile kaldığını öğrendiğinde de sevince boğuldu. Ancak bu mutluluk hastalık haberiyle gölgelendi. Çünkü kısa bir süre sonra Onuk'un şikâyetleri arttı ve hastalığının adı kondu: Kanser...

Onuk, onu sevenlerinden ayıran kanser hastalığının varlığı ile 'baba olacağı'nı aynı dönemde öğrendi. Ve o dönemde Onuk'u hayata bağlayan, kızı Deniz oldu. Dün kızının yaş günüydü. Ama o; Deniz'in 5. yaş gününü kutlayacağı 12 Temmuz'a bir gün kala, 51 yaşında hayata veda etti.

'Kızına hayrandı'
Kenan Onuk'un hastalığı süresinde onu hiç yalnız bırakmayan 25 yıllık yakın arkadaşı Yenişafak gazetesi spor yazarı Hürol Bilal, o günleri şöyle anlatıyor:

"Kenan, kızı olduktan sonra tamamen değişti. Bütün hayatı kızıydı. Bana sonra hak verdi. 'Çok haklıymışsın, çocuk bambaşka bir şey. Niye bu kadar geç kaldım?' derdi. Kızı ve eşiyle birlikte dünyayı dolaşmayı, onlarla her yeri görmeyi çok isterdi."

Kenan Onuk'un en büyük moral kaynaklarından biri de Fenerbahçe'ydi... Arkadaşı Bilal bu konuda da "Koyu Beşiktaşlı olmama rağmen, Kemal'in hastalığında gittiğim Fenerbahçe-Beşiktaş maçlarında, sırf o üzülmesin, sevinsin diye Fener yenince hiç üzülmedim" diyor.

'Patlıcan oturtma yaptım'
Hürol Bilal, çok sevip erken kaybettiği arkadaşına yakınlığını şu sözlerle de belirtiyor: "Yaklaşık 25 yıldır tanıyorum Kenan'ı. O zaman TRT'deydi. Asıl samimiyetimiz 1984 olimpiyatlarında oldu. ATV ve Show TV'deyken de arkadaşlığımız ilerledi. NTV'nin kuruluşundan beri de birlikteyiz. Ondan sonra hiç kopmadık. New York'ta 55 gün boyunca sabahtan akşama kadar onunla kaldım. Canı bir gün patlıcan oturtma istedi. Dostlarımızdan tarifini alıp yaptım. Çok sevinmişti."

Sporu ve sanatı ihmal etmedi
Kenan Onuk, kanser teşhisinin konulduğu 2001'de, önce Ankara Güven Hastanesi'nde bir ameliyat geçirdi. Daha sonra kemoterapi ve radyoterapi gördü.

Alternatif tedavi de gördü
Kemoterapi sırasında bir doktorunun önerisiyle ABD'ye gitti; New York'ta Sloan Cattering Kanser Merkezi'nde kemoterapi ve radyoterapi gördü. 2 ay boyunca hem tedavi oldu, hem de kenti gezip konserlere gidiyordu.

Arkadaşı Hürol Bilal, Onuk'un caz ve klasik müzik tutkusunu şu sözlerle özetledi: "Evinde en az 5 bin CD'si vardır. Caz, klasik müzik ve operaya çok düşkündü. Evindeki ses sistemi bulunmazdır. ABD'de tedavisi sürerken bile bol bol caz bara, klasik müzik konserlerine gitti."

Bilal, Onuk'un hastalığı ile baba olacağı haberini öğrendiği dönemi ise şöyle anlatıyor: "Çok üzülmüyor, ameliyat sonrası düzeleceğini tahmin ediyordu. Zaten ameliyatın ardından 2 yıl boyunca bir şey olmadı. Ancak 2004'te hastalığı metastaz yaptı. Karaciğerinden de 2 kez ameliyat oldu. Daha sonra Avusturya'ya gidip alternatif tıbba başvurdu ve yarar gördü. Ama hastalığı akciğerlere ve beyne sıçradı."

Doktoru: Hiç yakınmadı
Kenan Onuk'un, kalın bağırsak kanseriyle başlayan hastalığı karaciğer ve beyne metastaz yapmıştı. Son 4-5 aydır tedavisinin takibini yapan Acıbadem Hastanesi'nden Prof. Dr. Nurdan Tözün, "Kenan Bey, her zaman gülümsemesini, nezaketini, iyi niyetini ve kibarlığını korudu" diyor.

Tözün de Onuk'u şöyle anlatıyor: "Bizimle konuşurken hep iyimserdi. Belli etmemeye çalışıyordu. Bir tek gün bile şikâyet ettiğini duymadım. Ömrümde bu kadar nazik bir insana çok az rastlamışımdır. Doktorunu üzmemek, moral vermek için 'İyiyim' diyen biriydi. Zor bir hastalıkta kibar, olgun ve bilgece davranabilen biri olarak hatırlayacağım her zaman onu."

[quote=""][img]http://www.cnnturk.com/images/spor/konuk1107m.jpg[/img]

adama yazık olmuş allah rahmet eylesin

king_of_sivas 13.07.2005 10:25

BÜTÜN YAKINLARININ BAŞI SAĞ OLSUN.ALLAH RAHMET EYLESİN.

puar 13.07.2005 13:30

ÇOK SEVDİĞİ DEĞER VERDİĞİM SPOR YAZARI İDİ
ALLAH RAHMET EYLESİN.. :cry:

1967_DERNEK_10UR 13.07.2005 13:36

HASTA OLDUĞU'NU HİÇ SÖYLEMEDİ ÇIKIP PROGRAMINI YAPARDI...MEKANI CENNET OLSUN...

RüStü ElmaS 13.07.2005 13:41

Allah rahmet eylesin.

Seviyeli isini iyi bilen, spordan anlayan ve yorumlariyla herkesin begenisini toplamis bir program yapimcisiydi.

Türkiyemizde insaallah hep böyle seviyeli spor spikerleri yetisir.

WEZ Format +2. Şuan Saat: 09:47.