![]() |
Caykur Rizespor FIFA'ya gidiyor
Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Abdülkadir Çakır, Süper Lig'de mücadele eden Gençlerbirliği ile Gençlerbirliği OFTAŞ'ın aynı olduğunu, Gençlerbirliği OFTAŞ Kulübü'nün ligden ihraç edilmesi gerektiğini iddia etti.
5.5.2008 Çakır, yaptığı açıklamada, 1989 yılında Bursaspor Kulübü'nün ikinci takımının lige çıkmayı hak ettiğini, fakat aynı ligde iki takım bulundurulmayacağı için dönemin Futbol Federasyonu tarafından kabul edilmediğini anımsattı. OFTAŞ'ın sadece Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü'nde sponsor firma olduğunu belirten Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu firmanın sahibinin de Gençlerbirliği Kulübü Basın Sözcüsü Muammer Akyüz olduğunu öğrendik. Akyüz, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü ile ilgili bir çok beyanat vermiştir. Futbolcular sezon içerisinde iki ekip arasında bedelsiz kulüp değiştirmiştir. OFTAŞ Kulübü yöneticileri aynı zamanda Gençlerbirliği Kulübü'nde delege veya yönetim kurulunda görev yapmaktadır. Forma renkleri dahi aynı. Gençlerbirliği Spor Kulübü ile Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü aynıdır, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü'nün ligden ihraç edilmesi gerekir.'' Kulüp avukatları aracılığı ile çalışmalara başladıklarını kaydeden Çakır, şöyle devam etti: ''Altay ve Malatyaspor kulüpleri, Futbol Federasyonu yönetmeliklerinde belirtilen 'Müsabakalara katılacak kulüplerin federasyonca tescil edilmiş olması zorunludur. Her kulübün yerel amatör kümelerde yalnız bir takımı bulunur' ifadesi nedeni ile federasyona, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor yerine kendilerinin lige alınması yönünde müracaat etmişti. Fakat bir sonuç çıkmamıştı. Biz de gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz. Haklı gerekçelerimizi bir rapor halinde hazırlayarak FIFA'ya şikayetimizi ulaştıracağız. FIFA'nın vereceği karar Futbol Federasyonu tarafından bağlayıcı özellik taşıyor. En doğru kararın verileceğine inanıyoruz.'' Kaynak: Fanatik Benim Yorum: Dünyanin hic bir yerinde böyle bir olay yok. Genclerbirliginin "ikinci takimi" genclerbirligi oftas , genclerbirligi ile ayni lig de oynamalari gördügüm en büyük sacma....anlatim: sivas, gs macini kazansaydi, sampiyonlugun kaderi "genclerbirligi camiasinin" elinde olacakti.... 34. Hafta: GS : Genclerbirligi Oftas Genclerbirligi : Sivasspor sizin yorumlarinizi merakla bekliyorum... |
--->: Caykur Rizespor FIFA'ya gidiyor
hellal oslun gıdın be gosterın kenınızı
|
istediği kadar gitsinler,hiç bir şey olmaz
çünkü geçen sene oftaş şampiyon olduğunda rakip takımlar itiraz etmişti ve göründüğü gibi hiç bir şey olmadı |
Atı alan üsküdarı geçti geçmiş ola rizesporlular
|
-->: Caykur Rizespor FIFA'ya gidiyor
bnde sezon basinda istemiyodum ama adamlar olumune mucadele ediyolar rize napiyo kalitesiz yabancilarla ligin kalitesini dusuruyordu bnce haksizlar
|
rizenin kalmasini zaten istemiyorum, oftasin yerine 2.ligin dördüncüsü ciksin mesela
|
iyide bu rize lig bitmiş şimdi niye bu konuyu gündeme getiriyo?????????lig başında nerdelerdi ayıptır sorması?????????
|
[B]rize düştün gittin daha ne diye süperligi karıştırıyon ki[/B]
|
rize istediği kadar itiraz etsin...
eğer bu sene rize ligden düşmeseysi oftaşın ligden ihracı için başvuru yaparmıydı? bunları rizenin son çırpınışları olarak görüyorum... |
çok değil 6-7 yıl önce ikinci ligde şampiyonluğa oynuyorduk.
a.sebat rize ve sivasımız çekişiyor hatırlamayanlar için söylüyorum,lig sonunda bu iki takımın macı var,beraberlik veya rizenin galibiyeti durumunda sivasımız o sene çıkacaktı birinci lige ama adi rize sebata macı sattı,ve ikisi cıktı. yine 3-4 sene önce bursasporun basına gelenlere tüm türkiye şahit oldu! şikeci rize!!! daha beter olun,inşallah bir daha gelemezsiniz süper lige... |
WEZ Format +2. Şuan Saat: 08:22. |