SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   SivasSpor (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=8)
-   -   KEMAL BELGİNİN MAÇ YORUMU (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=19709)

DOCKA 14.07.2008 15:24

KEMAL BELGİNİN MAÇ YORUMU

[COLOR="Red"]Köşe Yazısı
Kemal Belgin
14 Temmuz 2008 Pazartesi [email]kemal.belgin@tg.com.tr[/email]
[/COLOR]
[B]Kaymaklı kadayıf oldu[/B]

Bir Türk futbol takımının Avrupa kupalarında gidebildiği yere kadar gidebilmesi tabii ki ilk dileğimdir. Ama futbolun analizini yaparken sonucu hep bir kenara koyarak yazmayı bu defa da ön plana çekeceğim.
Sivasspor’la eski Yugoslav parçalarından OFK Grbalj’ın maçının bir ilk yarısını seyrettim ki, ben daha maçın 22 dakikası oynanıyor sandığımda hakem topu eline almış, devre arası için takımları soyunma odasına götürüyordu. Temmuz ayının ortalarında her iki takımın da çok yüksek tempoyla adeta her topu anında oyunda kalmasını sağlamaları alkışlanacak cinstendi. Sivasspor’da takım olmak geçen sezondan kalan bir eski doğruydu da, kaleyi cepheden gören adını frikik koyduğumuz vuruşlardaki yenilikler dikkatimi çekti. Belli ki, bu topları kullanışlarda futbolun klasik sayfalarından değil, Bülent Uygun Hocanın özel derslerinden yararlanılıyordu. Bursa’daki İbrahim’i keşfeden Bülent Hoca, bu vuruşlarda öyle sürprizler yaptırdı ki, kendi oyuncuları bile bu yüzden mutlak pozisyonları gole çeviremediler. Rakibin 16 numaralı oyuncusu yani ilk maçın frikik kullanma harikası Franciskovic’in bizim ünlü transfer mühendislerince bir takımımızın içine kondurulamayışına hala hayret ediyorum. Devre bende bu izleri bırakarak bitti.
İkinci yarı için sahaya dönüldüğünde futbol tahminlerini ters devirecek bir film başladı. Karadağ takımı, sanki avantajlı bir skoru korumak istiyormuşçasına kendi yarı alanını alabildiğine kalabalıklaştırarak Sivasspor’dan ilk yarıda yediği derin toplara, dikine ataklara son verecekti. Kim bilir belki de tur umudunu bir golle erken kaybetmemek adına bir oyun felsefesi idi bu. Ancak ne var ki, Sivasspor kapalı oyuna sıkışırken İbrahim’in duran topu öldürürcesine kullanışı Diallo’nun da şık kafasıyla turu galibiyetle kaldırdı. Bu arada Bülent Hocanın yeniliklerini överken, kaleci Volkan’ı da unutmayalım. Ben son yıllarda yan topa bu kadar yüreklice çıkıp iyi de vuran yerli kaleci pek görmedim.

XXCakir58 14.07.2008 16:08

-->: KEMAL BELGİNİN MAÇ YORUMU

sizin yazdiklariniza katiliyorum. Sivasspor iyi bir takim, insallah daha cok iyi yerlere gelecektir. Bülent hocam oyuncularini iyi secer, iyi hazirlar.
Paylasim icin sagol.

SenSetik 14.07.2008 16:35

--->: KEMAL BELGİNİN MAÇ YORUMU

kullandığımız frikikler çok güzeldi gerçekten...
bu sezon çok gol atarız bu yolla......

YatodaSin 14.07.2008 16:37

Gercekten kemal abi herzamanki gibi dogru seyleri yazmis.
Volkan bu macta süperdi.Dedigi gibi yan toplarda tam not aldi bendende.Ama malesef bir anadolu takiminda oynadigi icin - herkesin begenisini toplasada- bizim fatih hocanin gözüne girmesi zor.

Frikiklerdi yeniliklerde cok güzel.Artik Ibrahim frikikleri muhammede vermez tahminim :D.

Sivasspor bu sene cöküntü yasayacak diyenlere iyi bir cevap oldu bu mac.Skor fazla iyi olmasada cok güzel oynadik.Benim tahminim Bülent hoca oyunculara sezon öncesi fazla yorulmamalari icin rahat oynamalari söyledi.

yigidoo 14.07.2008 16:41

Tesekürler makaleniz icin güzel olmus.kaleciye gelince aynen katiliyorum ¨Sivasin ilk kalecisi olmali böyle devam ederse.milli takima bile rahat gidecek bir kaleci gibi geldi,ama birde daha disli bir rakibin karsisinda neler yapar ona bakmak gerek.

özsivasli1903 14.07.2008 17:25

ya cok güzel analiz etmis kemal abi...
ama futbolda buldun mu atacan
sivasspor cok gol kacirmamali...

etzel1967 14.07.2008 17:48

yorumlarını hep beğenmişimdir kemal belgin'in...bu yorumu da gerçekçi ve güzeldi...

cücü baba 14.07.2008 18:20

[B]sayın kemal beyin tesbitleri çok doğru buda şunu gösteriyor bu senede ligin tozunu atıp daha çok heyecanlanacağız..[/B]

davulcu 14.07.2008 18:29

şampiyon sivasım ne istersen iste benden
istersen donatayım dörtbiryanı bayraklarla
istersen bağırayım istanbuldan sivasa

uefa kesmez bizi sene şampiyonlar ligi
yüğidodur namımız kimse durduramaz bizi
isterseniz göklere çıkarırız sizi
haydi yiğidom avrupada güldür bizi

sen yiğidosun senin namın belli
büyük taraftarın var çok ateşli
4 eylülü cehenneme çevirir