![]() |
Sivasspor BESYO`daydı
[IMG]http://www.sivasspor.com/images/stories/Bulent%20Uygun_6.JPG[/IMG]
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ile futbolculardan takım kaptanı Mehmet Yıldız ve Hayrettin Yerlikaya, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından düzenlenen 'Profesyonel Futbolculuk' konulu panele katılarak, öğrencilerin sorularını cevapladı. Üniversitenin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panelde açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Bülent Uygun, 8 yaşında profesyonelliğe ilk adımını attığını belirterek, "Profesyonellik, zor günde birçok şeye göğüs gerebilmektir. Göğüs gererken hiç kimseyi kırmamak, onurunla, şerefinle yaşayabilmektir. Yaptığı mücadelede kendini en iyi şekilde eğitmek, mücadeledeki alın terini en güzel şekilde akıttıktan sonra da sonucu ne olursa olsun alkışlayarak başka bir maça bakmaktır" diye konuştu. Takım kaptanı Mehmet Yıldız ise, kendisinin tam olarak profesyonel olmadığını, her zaman içinde bir amatörlük olduğunu söyleyerek, "Bir işi yeteri kadar odaklanarak, yerine getirdiğinde profesyonel olunabilir. Kendime gelince de ben işimi tam anlamıyla yapamıyorum. Her zaman içimde bir amatörlük vardır. Ben tam olarak profesyonel değilim" dedi. Genç futbolculara da tavsiyelerde bulunan Mehmet Yıldız, "Başarılı olmak çok çalışmaktan geliyor. Kimse birini alıp bir yere getirmiyor. Sürekli çalışmanız lazım" diye konuştu. [B]YILDIZ: "SİVASSPOR'DA ÇOK MUTLU VE HUZURLUYUM, BURADAN AYRILMAK GİBİ BİR NİYETİM OLMADI"[/B] Sivasspor'da çok mutlu ve huzurlu olduğunu, Sivasspor'dan ayrılmak gibi bir niyetinin olmadığını kaydeden Mehmet Yıldız, "Sivasspor'da çok mutlu ve huzurluyum. Sivas'ı ve Sivasspor'u çok seviyorum. Hiçbir zaman buradan ayrılmak gibi bir niyetim de olmadı. Ama bütün futbolcuların gönlünde 3 büyüklerde oynamak yatar. Kulüpler arasında gerekli anlaşmaya varılırsa, iki tarafın memnuniyeti doğrultusunda transfer gerçekleşir. Ama şu an için bana veya kulübe gelen bir teklif yok. Bu konuda sürekli sorular geliyor ve ben tekrar ediyorum. Sivasspor'da gayet mutlu ve huzurluyum" dedi. [B]YERLİKAYA: "FUTBOLCU OLMASAYDIM, İNŞAAT İŞÇİSİ OLURDUM"[/B] Tecrübeli futbolcu Hayrettin Yerlikaya ise, bazen amatörce yaptıkları hatalar olabildiğini dile getirerek, "Profesyonel, kendisine her şartlarda bakan, yetiştirene denir, ama Mehmet'in dediği gibi kendi adıma söyleyeyim, tam olarak profesyonel değiliz. Bazen amatörce yaptığımız hatalar olabiliyor" ifadelerini kullandı. Bir öğrencinin "Futbola başlarken ailenizden destek alarak mı, kaçamak yaparak mı başladınız ?" sorusuna Hayrettin Yerlikaya, "Babam okumamı istiyordu. Kaçamak yaparak antrenmanlara gidiyordum. Hem okulu hem de futbol oynamayı devam ettirdim. Bugünlere gelmem de tesadüfen oldu" şeklinde cevap verdi. Takım kaptanı Mehmet Yıldız ise, "Biz 5 kardeştik. Babam 'ya oku, ya çalış' diyordu. Biz de ondan kaçarak antrenman yaparak, futbolcu olmaya çalıştık. Bunun da faydasını gördük diye düşünüyorum. Şimdi babama sorsanız 'Zamanında niye göndermedim' diye, o da pişmandır diye düşünüyorum" diye konuştu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş'ın, 'Futbolcu olmasaydınız ne olurdunuz?' sorusuna Mehmet Yıldız, "Asker olmak isterdim. Küçükken bunu istiyordum. Ama kısmette futbolcu olmak varmış" şeklinde cevap verirken, Hayrettin Yerlikaya ise, "Aile ortamında pek vasıflı insan olmadığından, ben olsam olsam inşaat işçisi olurdum" dedi. |
Cevap: Sivasspor BESYO`daydı
gerçektende çok samimi açıklamalar yapmışlar...
|
[B]YILDIZ: "SİVASSPOR'DA ÇOK MUTLU VE HUZURLUYUM, BURADAN AYRILMAK GİBİ BİR NİYETİM OLMADI"
Bu sozu herseye cevaptir bence![/B] |
--->: Sivasspor BESYO`daydı
[B]Yine futbolcularımızın dünyaya ne kadar değişik baktığını görmüş bulunmaktayız.Futbolcularımız panele katılan öğrencilerin sorularını yanıtlerkende eğitim düzeyi ortaya çıktı.
Ayrıca dünyaya bakış açılarının nasıl olduğunuda azda olsa öğrenmiş olduk.Bu konuyla ilgili aklıma çok güzel bir atasözü niteliğinde bir söz geldi ; Ne demiş büyüklerimiz ; Okumak bir insanı doldurur, insanlarla konuşmak hazırlar, yazmak ise olgunlaştırır.[/B] |
--->: Cevap: Sivasspor BESYO`daydı
[QUOTE=yerliturkuaz;433964][B]YILDIZ: "SİVASSPOR'DA ÇOK MUTLU VE HUZURLUYUM, BURADAN AYRILMAK GİBİ BİR NİYETİM OLMADI"
Bu sozu herseye cevaptir bence![/B][/QUOTE] [B]katılıyorum kardeşim uğraşmayın Yıldızımızla...[/B] |
bizim insanimizi vasifli ilan ne biliyormusunuz? gercekten mert ozu de sozude bir.helal olsun futbolculugun verdigi havayla yalan atmaktan ise dobraligi tercih eden bu insanlarin analarinin ellerinden opuyorum
|
[COLOR="DarkRed"][B]çok güzel açıklamalar her zaman kişilikleriyle tam bir örnek futbolcular...........[/B][/COLOR]
|
-->: Sivasspor BESYO`daydı
hayrettinede yakışır ama inşaat işçiliği :D
|
bülent hocanın da geldıgını bılsem gıderdım soylesıye :)
|
-->: Sivasspor BESYO`daydı
insallah herkes böyle örnek alir, herkesin düzelmesi dilekleriyle.
|
WEZ Format +2. Şuan Saat: 06:25. |