SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Mayınlı Arazideki Futbolcu! (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=24138)

SivasSpor.Com 03.03.2009 08:50

Mayınlı Arazideki Futbolcu!

[IMG]http://www.sivasspor.com/images/stories/2008yeni/balili09.jpg[/IMG]

Le Monde, Sivasspor'un İsrailli futbolcusuna tam sayfa ayırdı Gazete satırlarında Pini Balili'nin "Gazze operasyonundan bu yana kariyerimin en zor günlerini yaşıyorum" sözlerine yer verdi.

Türkiye'deki tek İsrailli futbolcu Pini Balili, "Türkiye'yi ve Türkleri seviyorum ve burada kalmak istiyorum" dedi.

Fransız Le Monde gazetesi İsrailli futbolcuya ayırdığı tam sayfa haberde, "Mayınlı arazideki futbolcu" başlığını kullanarak Türkiye Süper Lig takımlarından Sivasspor'da oynayan İsrailli futbolcunun Türkiye vatandaşı olmak istediğini vurguladı. Balili'nin, "Gazze operasyonundan bu yana kariyerimin en zor günlerini yaşıyorum" sözlerine yer veren Le Monde'daki haberde, futbolcunun stadlardaki İsrail karşıtı slogan ve küfürleri işittikçe kendini kötü hissettiği vurgulandı. Haberde ayrıca Balili'nin "Arkadaşlarımın bazıları çok dikkat etmemi söylüyor, bazıları da çok fazla problem yok mu diye soruyor. Ama ben burada kalmak istiyorum" sözlerine yer verdi.

Haberde Galatasaray maçı sırasında tribünlerden Balili'ye küfür edildiği, Galatasaray kulübünün bu nedenle futbol federasyonu tarafından para cezasına çarptırıldığı, ayrıca rakip futbol kulüplerinin taraftarlarının da İstanbul ve Ankara'da ırkçı sloganlarla protesto ettikleri vurgulandı.

Öte yandan, Balili'nin son dönemde savaştan söz açıldığında kulaklarını tıkadığına, savaştan hiç söz etmediğine de yer verilen haberde futbolcunun, "İnşallah dayanışma, kardeşlik ve barışın kazanmasını istiyorum" sözleri yer aldı.

PİNİ 'ATAKAN' OLACAK

Gazetede Gazze'de yaşananların ardından Türkiye'de İsrail mallarının boykot edilmesi için çağrılar yapıldığı, bazı sivil toplum örgütleri tarafından Hamas lehine gösteriler düzenlendiği ve bütün bunların Yahudi cemaatini tedirgin ettiği de belirtildi. Sivas sokaklarında yapılan ayaküstü sohbetlere de yer verilen haberde, bir taksi şoförünün Balili'den "Bir numara" diye söz ettiği, "Müslüman, İsrailli ya da Ermeni olması önemli değil. O Sivas üniforması giyiyor" dediği aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Şimon Peres'in onuruna verdiği yemeğe İsrailli futbolcuyu da davet ettiği ve Balili'nin Türk vatandaşlığı almak istediği yazıldı. Le Monde'un satırlarında Balili'nin "Türkçe konuşuyorum ve burada kendimi iyi hissediyorum. Bu ülkeyi anlamak için burada yaşamak lazım" dediği ve 29 yaşındaki futbolcunun "Atakan" adını alacağı da belirtildi.

GLoBe-Y-Gençlik 03.03.2009 09:11

‘Bayrak ok gibi yüreğime saplandı’

[B]‘Bayrak ok gibi yüreğime saplandı’[/B]
Sivasspor’un İsrailli oyuncusu Pini Balili’nin, kendi takım arkadaşı İbrahim Dağaşan’ın saha ortasına Filistin bayrağı dikmesini, “yüreğine saplanan bir ok gibi algıladığını” yazdı.

Le Monde, ‘mayınlı arazideki futbolcu’ başlığı altında 1 tam sayfasını Sivasspor’un İsrailli futbolcusu Balili’ye ayırdı. İsrail’in Gazze operasyonunu başlatmasından beri TV ekranlarında ve sokaklarda ön plana geçen Ortadoğu sorununun bir süredir statlara da taşındığını belirten muhabir Guillaume Perrier, Türkiye liglerinde oynayan tek İsrailli oyuncu olan Balili’nin, ‘hiç de arzu etmediği yepyeni bir ilgi odağı haline getirdiğini’ kaydetti.

‘Maçtan sonra İbrahim’i sorguladım’
Sivas-Galatasaray maçından sonra tribünlerde olup biteni ve bunu izleyen polemiği ayrıntılı olarak 3. sayfaya taşıyan Le Monde, daha sonraki maçta takım arkadaşı İbrahim Dağaşan’ın saha ortasına Filistin bayrağı dikmesini, İsrailli futbolcunun, “yüreğine saplanan bir ok gibi algıladığını”, maçtan sonra “Neden öyle yaptın? diyerek İbrahim’i sorguladım” dediğini aktardı. Ancak iki futbolcunun aralarında tartışarak sorunu giderdiklerini ekledi.
Hâlâ karla kaplı bu Orta Anadolu kentinde Balili’nin ‘yerel bir star olduğunu’ yazan Le Monde, kentte kendi gözlemlerine de sayfada yer verdi, Sivaslı 20 yaşlarındaki bir gencin Balili’yi kastederek safça, “O öteki Yahudiler gibi değil” diye konuştuğunu, yine başka bir Sivaslının, “Önemli olan Sivas forması giymesi. Müslüman Ermeni veya İsrailli olması değil” dediğini anlattı. Le Monde, Balili’nin Türk vatandaşlığına geçmeye hazırlandığını, ‘babanın kanı’ anlamına gelen Atakan adını alacağına dikkat çekti.

Mıllıyet.com.tr

konartr58 03.03.2009 10:57

Cevap: Mayınlı Arazideki Futbolcu!

bizim yüreğimiz her güzel şeye açıktır.bu topraklar ilk çağdan beri anadoluda var olan as türklerinin vatanıdır.o nedenle de adımızı kentimize nakşetmişiz.su aslarının yeri anlamında SUV-AS demişiz.sonra söyleniş siv olmuş ama farkemez biz SUVAS larız.bizi seveni bize hiznet edeni bizde severiz.

MMK 03.03.2009 10:57

Sivas halkı ve seyircisi belkide Türkiyede inançlara saygıda en önde gelir.Bazı spor medyası taraflı yayınla Sivasspordaki birlik beraberliğin bozulması yoluyla içten zayıflatma çabası içerisindeler.Bu oyuna gelinmeyeceğini bilmeliler.Sevgili Balili inancın ne olursa olsun unutmaki Sivas halkı ve de seyircsi seni çok seviyor.

adres58 03.03.2009 12:13

[B]Bizim savaş olarak değil spor olarak düşünmemiz gerekiyor. Önceden savaş yoktu ve Balili içimizden biriydide şimdi savaş var diyemi dışlayacağız. O bizim içimizdeki biri. O Artık [COLOR="Red"]yarı Türk[/COLOR], Dini geçmişi ne olursa olsun savaşa karşı olduğunu defalarca beyan etti. Ama biz ne yaptık Filistin bayrağını saha ortasına dikme edebsizliğinde bulunarak siyasetleştirdik olayı. Hangi maçına bakarsanız bakın [COLOR="Red"]ATAKAN[/COLOR]'ın hiçbir zaman İsrail simgesi kullanmadan sporu prof. ce ama ruhunu amatörce sergilemişir. Bundan sonrada böyle olacaktır. Ona bir futbolcu edası ile değil evlat gözüyle muamele etmemiz lazım. Hırıstiyan olmuş Yahudi olmuş kime ne. Bize bu mutluluğu yaşatan ter döken o değilmiydi. Biz GOOOLL diye ayağa kalkarken bize bu sevinci yaşatanlardan biri değilmiydi [COLOR="Red"]ATAKAN.[/COLOR].. Biz [COLOR="Red"]Türküz[/COLOR] ve ona [COLOR="Red"]hoşgörü[/COLOR]müzü göstermemiz gerekiyor. Şu gazetede çıkan her kelimeyi dikkatle okuyun. Bizleri yeren veya rencide eden bir olay söz konusumudur. Bence değil... Ama biz ne yapıyoruz. Küfür ediyor saygısılıklarımıza devam ediyoruz. Bırakın çocuğu oynasın futbolunu. [COLOR="Red"]Kucaklayın sevin saygı gösterin[/COLOR]. Bırakın siyaseti siyaset bilimi ile uğraşanlar yapsın. Piyon yapmayın [COLOR="Red"]ATAKAN[/COLOR]'ımızı. [COLOR="Red"]YAPTIRMAYIZDA[/COLOR]....
Saygılar...[/B]

67nattramn58 03.03.2009 14:58

balilinin böyle şeyleri futbolunn yansıtmamalı

hiko58 03.03.2009 16:41

balili den yeterince faydalanılmıyor ve oyuna çok geç alınıyor. bu futbolcumuza yeterince sahip çıkmıyoruz.

mysuskunx 03.03.2009 17:21

Sen Bizim Balilimiz sin !!!

Sen bizim için değerlisin balili bence sen futboluna bu işler yansıtma sen futbolunu oyna kafan rahat olsun....

gül5858 03.03.2009 17:35

Türkiye'deki tek İsrailli futbolcu Pini Balili, "Türkiye'yi ve Türkleri seviyorum ve burada kalmak istiyorum" dedi.

Türkiyede seni seviyor Pini Balili bize sığınan düşmanımızda olsa açıktır yüreğimiz.

vedat58 03.03.2009 18:09

LAN BALILI HAKKATEN SENI SEVIORUZ BIDE MÜSLÜMAN OLURSAN TAM OLACAK INSALLAH MÜSLÜMANDA OLURSUN VE KURTULURSUN ; BALILI KARDESIM SENDEN FENER MACINDA GOL VE GOLLER BEKLIYORUZ KENDINI IYI HAZIRLA KOCUM SENI TÜM TÜRKIYE SEVIYOR FENERE GOLLERINI AT SAKIN UNUTMA YIGIDOM

WEZ Format +2. Şuan Saat: 12:22.