SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Yönetimimizden Ahde Vefa (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=27856)

SivasSpor.Com 01.12.2009 13:22

Yönetimimizden Ahde Vefa

[IMG]http://www.sivasspor.com/images/stories/1.ahdevefa.jpg[/IMG]

17 Eylül 1967'de Kayserispor ve Sivasspor takımları arasındaki maçta çıkan, 43 kişinin ölümü ile sonuçlanan karşılamada hayatlarını kaybedenlerin mezarları Sivasspor yönetimi tarafından yenilendi.

17 Eylül 1967'de Kayserispor ve Sivasspor takımları arasındaki maçta çıkan kavga sonucu 43 kişi hayatını kaybetmiş ve her iki takımda bu talihsiz kavgadan sonra ceza almıştı. Sivasspor yönetimi bu tür olayların bir daha yaşanmaması dileğiyle bu kavgada hayatlarını kaybedenlerin mezarları yeniledi.

20. dakikada Kayserispor'un 1-0 öne geçtiği maçta iki takım taraftarları arasında gerginlikler yaşanmış, Kayserispor taraftarlarının Sivasspor taraftarlarının üzerine yürümeye başlamasıyla çıkan panikte 43 kişi ezilme ve havasızlık sonucu hayatını kaybetmiştir. 43 kişinin öldüğü haberinin Sivas'a yayılması sonucu Sivas'ta yaşayan pek çok Kayserilinin işyeri saldırıya uğramış Çıkan olaylar nedeniyle iki takıma da 17 maç saha kapama cezası verilirken takımların 5 yıl boyunca aynı gruplarda futbol oynamaması kararı alınmıştı.

[B]Srt[/B]

Başta değerli başkanımız sayın Mecnun Otyakmaz olmak üzere bütün Sivasspor yönetimimizin bu anlamlı davranışlarını taktir ile karşılanırken hayatları kaybeden 43 kişiye Allah'tan rahmet kederli ailelerine de başsalığı diliyor bu ve benzeri olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.

[B]SivasSpor.Com[/B]

Besyo_cu 01.12.2009 13:26

Cevap: Yönetimimizden Ahde Vefa

[B]Yaptıkları ile her zaman gurur kaynağımız olan değerli Yönetimimiz yine kendilerine yakışan bir davranışta bulunmuşlar. Bir kez daha Şehitlerimizi rahmet ile anıyoruz.[/B]

tuffi5819 01.12.2009 13:56

Helal Olsun Bak buna cok Sevindim iste
Allah rahmet eylesin Mekkanlari Cennet Olsun ins

gül5858 01.12.2009 14:23

[B]Sivasspor Camiyamızın bu tarihi Şehitlerimizi unutmaması gurur verici.

''Yapmış oldukları bu çalışmalardan dolayı kendilerine minnettarız.

Keşke bu olaylar tarihimizde yaşanmış olmasaydı. Spor barışın simgesidir arenasıdır.
Lakin öyle bir Şehitlik'ki kardeş dediğimiz kişilerin canlarımıza kıydığı bir Şehitlik.

''Bu arayı karıştıran kişileri tarih boyu kınıyorum.

Vefalı Yönetimimizide kutluyorum.[/B]

Rallim58 01.12.2009 14:28

[B]Vefa örneği sergileyen Sivasspor Yönetim kurulumuzu ve emeği geçenleri kutluyorum.

Rabbim bu ve benzeri olayları bir daha yaşatmasın.[/B]

BOUN 01.12.2009 14:41

Yönetimimizi bu ince davranış ve icraatinden dolayı tebrik ederim. Ancak bu konuda yapılanlar bu kadarla sınırlı kalmamalı. Bu konuda daha önce bir kaç forumda benim ve diğer bir kaç arkadaşımızın da belirttiği üzre, yeni yapılacak olan stadyumumuz ve ''Sivasspor Spor Kompleksi'nin içerisinde bir meydan vb bir alana Sivasspor şehitleri anıtı yapılmalıdır. Son derece görkemli bir mimariye sahip olacak olan bu anıtta, başta Kayseri maçında kaybettiğimiz canlarımız olmak üzere, deplasman yollarında trafik kazalarında hayatlarını kaybeden Yiğidolarımızın isimleri de yazılmalıdır. Bu şekilde taşımış olduğumuz tarihi yük ve mirasımızı gelecek nesillere somut örnek üzerinden daha iyi anlatabilmiş oluruz. Bu konuda yapılacak olan detaylı çalışmada Liverpool'un her yıl yaptığı anma törenleri ve anıt dikkate alınarak ciddi bir çalışma yapılabilir. Yönetimimizi tekrardan tebrik ediyorum ve yukarıda bahsettiğim çalışmaların da orta vadede hayata geçirilmesini umuyorum.

okyay58 01.12.2009 15:33

Bu güzel iş için başta büyük başkan olmak üzere bütün Sivasspor yöneticilerine teşekkür ederim.

hiko58 01.12.2009 15:47

kader işte. hep sivas üzerine oyunlar oynanıyorya.allah mekanlarını cennet etsin. ancak şunuda unutmamak gerek. her ne olursa olsun hangi düşünce hangi mezhep ne olursa olsun bütün sivaslılar şunu bilsinki. sivaslının sivaslıdan başka dostu yoktur. tarihtede böyleydi yarında böyle olacak. belki bir gün başka fitneler çıkartacaklar. ey sivaslı bundan sonra sakın oyuna gelme. birlik ve beraberlik içinde ol. her konuda seni sevenlerin sana sahip çıkanların yanında ol sivaslı. sivaslı olmanın gururunu onurunu hep beraber yaşamak dileğimdir.

H_Turan 01.12.2009 15:59

Bu olay tam olarak nasıl yaşandı Tel örgü felan yomuydiki.

osmanlisivas 01.12.2009 16:50

[B]Bu başlık bu habere hiç uymamış.Ortada bir ahd mi var ki ona vefa olsun?Ne alakası var ahde vefayla?Lütfen Türkçe'ye uygun şekilde yazalım..[/B]

WEZ Format +2. Şuan Saat: 20:05.