SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Haberler (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Sözüm "Sadece seyredenlere" (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=29877)

SivasSpor.Com 19.08.2010 08:39

Sözüm "Sadece seyredenlere"

[IMG]http://www.hurdogan.com/images/abdullah_yigit.jpg[/IMG]

[B]Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi[/B]

Ligin ilk haftasında oynanan Galatasaray maçı iftar saatiyle aşağı yukarı aynı döneme rastlamasına rağmen, 4 Eylül stadında en az 14 bin Sivasspor taraftarı vardı. Bu rakam böyle bir dönem için gerçektende çok iyi. Zira, aynı akşam Gaziantep-Kasımpaşa maçını izledim tribünlerde en fazla 2-3 bin kişi vardı, coşkulu taraftarıyla ünlü Eskişehir'de ise sadece maraton ve kapalı tribün doluydu, yani staddaki seyirci sayısı 5-6 bin civarındaydı. Bu bakımdan Sivaslı'ları tebrik ediyorum.

Ancaak! Genellikle söylediğim bir konuyu bir defa daha tekrarlamak istiyorum. Bizde yoğunluk (sayı) çok iyi ama içerik yok! Yani sürekli ve coşkulu destek yok! Bunu Galatasaray maçındada yaşadık. Stad neredeyse tamamıyla dolü, herşey güzel ama samen alevi gibi parlayan taraftarın sesi 7. dakikada yenilen şanssız golden sonra tamamen kesildi. Bütün stad 850 kişilik rakip takım taraftarını dinledi, taki 43. daikkada beraberlik golü gelene kadar.
Oysa Sivasspor'un coşkuya, desteğe en fazla ihtiyaç duyduğu dönem kesinlikle geride veya kötü oynadığı dönemlerdir. Bizim taraftarımızda tamda böyle durumlarda susuyor. Tam tersini yapması gerekir. Eğer takım gerideyse ve beklenen futbolu oynayamıyorsa, o zaman tribündeki tarafından devreye girip takımı hareketlendirmesi gerekir. Ama yıllardır Sivas'ta tam tersi oluyor. Yani "Takım taraftarı coşturuyor!"

Sayısal olarak gerçekten Türkiye ortalamalrının çok üzerindeyiz, ama takıma destek ve coşku verme açısından çok çok gerilerdeyiz!

Maalesef gerçekler böyle diyor!..

TEKOTORİTE58 19.08.2010 09:14

Cevap: Sözüm "Sadece seyredenlere"

YORUMLARI OKUYOMDA HALA TAKIMDAN ENDİŞESİ OLAN VAR TEKRAR EDİYORUM İSTER ŞABALALA GELSİN İSTER GELMESİN SİVASSPOR SÜPER SÜPER SÜPERANLAYIN ARTIK YOK ŞU OLURSA ŞU SAKALANIRSA BUNLAR BOŞ ŞEYLER BİZE NORMAL TAKIMLAR 30 DAKİKA DAYANAMAZ İŞLERİNİ BİTİRİRİZ.ANT BURSAYIDA YENECEK.İLKYARIYI 35 PUANLA BİTİRİRİZ GÖRÜŞÜNDEYİM GALATSARAY MAÇINI ŞABALALAMI ALDIDA TUTTURDUNUZ ŞABALALA BİRKİŞİ HİÇBİRŞEY YAPAMAZ ÖRNEK ARJANTİNDE MESSİ NE YAPTI SORUYOM NAL TOPLADI BİZİM TAKIM TAKIM OYUNUNU SÜPER OYNUYOR BENİM HİÇ ENDİŞEM YOK KESİNLİKLE ŞAMPİYONLUGA OYNUYACAGIZ.YAKINDA HERKAS İNANACAKSINNIZ.ABDULAH BEYİN YAZISIDA BAŞTAN SONA HAKLI.TEBRİK EDERİM.

TEKOTORİTE58 19.08.2010 09:20

AYRICA ŞABALALAYA GELİNCE ELBETTEKİ ALINMASINI BENDE İSTERİM GÜCÜMÜZE GÜÇ KATAR KAMANANDA CEZALI AMA OLMASADA HİÇ FARK ETMEZ ONU ANLATMAK İSTEDİM ÖRNEGİN BEN SUAREZİN ÇOK İYİ GOLCÜ OLDUGUNU DÜŞÜNÜYOM BİZE ÇOK FAYDALI OLUR YANİ TAKIMDA İYİ YEDEGDE İYTİYAÇ VAR.SİVASSPORUN YEDEKLERİDE BENCE ÇOK İYİ.ŞUAN EN HAZIR ENFORMDA TAKIM BENCE SİVASSPOR.BJK DİYORLAR AMA KARŞISINA BİR SAGLAM TAKIM ÇIKINCA GÖRECEGİZ.DAHA BUCAYI ZOR YENDİ.KISACA ŞAMPİYON SİVASSPOR DİYORUM

Yusuf Çevik 19.08.2010 09:23

Evet 90 dakika destek vermemiz gerekir yapmıyoruz ama bunu :(

sibur 19.08.2010 11:13

[QUOTE=TEKOTORİTE58;645479]YORUMLARI OKUYOMDA HALA TAKIMDAN ENDİŞESİ OLAN VAR TEKRAR EDİYORUM İSTER ŞABALALA GELSİN İSTER GELMESİN SİVASSPOR SÜPER SÜPER SÜPERANLAYIN ARTIK YOK ŞU OLURSA ŞU SAKALANIRSA BUNLAR BOŞ ŞEYLER BİZE NORMAL TAKIMLAR 30 DAKİKA DAYANAMAZ İŞLERİNİ BİTİRİRİZ.ANT BURSAYIDA YENECEK.İLKYARIYI 35 PUANLA BİTİRİRİZ GÖRÜŞÜNDEYİM GALATSARAY MAÇINI ŞABALALAMI ALDIDA TUTTURDUNUZ ŞABALALA BİRKİŞİ HİÇBİRŞEY YAPAMAZ ÖRNEK ARJANTİNDE MESSİ NE YAPTI SORUYOM NAL TOPLADI BİZİM TAKIM TAKIM OYUNUNU SÜPER OYNUYOR BENİM HİÇ ENDİŞEM YOK KESİNLİKLE ŞAMPİYONLUGA OYNUYACAGIZ.YAKINDA HERKAS İNANACAKSINNIZ.ABDULAH BEYİN YAZISIDA BAŞTAN SONA HAKLI.TEBRİK EDERİM.[/QUOTE]

bu yazıyı yazan arkads fazla hayallere dalmış.

yorumcuyuz 19.08.2010 11:39

sence niye Abdullah YİĞİT hiç düşündün mü ? dur ben sana anlatayım gerçi sende biliyorsundur ama neyse..

Bilindiği üzere sivas sosyal ve kültürel olarak geri kalmıs sanayi gelişmemis ve genc nufus işsiz. maclara gelen taraftar yas ortalaması 35 yas civarı. kaldı ki maça gelenlerin bir çoğu emekli ve yaşlı siz bunlardan destek için bağırmalarını isteyemezsiniz..! ve bir çogu oturdukarı yeren kalkmaya üşenen insanlar... maça gelen diger gençlerde ayağa kalktıklarında veya tezahurat yaptıklarında hemen otur goremıyoruz diye soylenmeye baslıyorlar.. hadi gelınde bu insanlardan destek isteyın...!

adres58 19.08.2010 12:02

Benim şimdiye kadar anlatmak istediğim ve bazı dönemlerde yazı olarakda belirttiğim konuyu Sayın Abdullah Yiğit kısada olsa belirtmiş. Biz artık bir iki yıldır Süper Ligde değiliz 5 hatta 6 sene oldu. Allahın izniyle daha çok buradayız. Ama bir türlü profesyonel taraftarlığa geçmeyi beceremedik. Bunda stadımızın anatomik yapısıda müsade etmiyor ama yinede diğerlerine göre çok zayıfız. Anatomik yapısı derken bir açıklama getirmek lazım. Artık stadyumlar tadilat yapılırken yada yeni inşa edilirken ses hesaplamaları ve akustik ayarları yapılıyor. Seyirci sayısı düşse bile bu ses ortamı bozulmuyor. Örneğin bizim GS maçında kameraya göre sağ tarafta güzel bir seyirci topluluğumuz vardı. Çocuklar çok neşeli ve hiç yerlerinde durmadan tezahüratlar yapıyolardı. Bu stad akustiğimiz yerinde olsa ekranlardan ses getirecek ama bu olgu bizim stadyumumuzda yok. Ama yinede taraftarlarımızda, genelleme yaparsak 50 nin üzerinde bir uyuşukluk sadece tiyatro seyirciliği mevcut. Reaksiyonlarını sadece enstantaneler üzerine veriyorlar. O da basit (Siiivaaas) yada (Yuuuh) en fazla kullandığımız cümleler... Uzun metrajlı bir şey yok.
Özetle herşeyde eğitim şart, taraftarımızada eğitim şart... Bir araya gelip bir kaç gurup tezahürat öğrensek bu yayılarak herkes tarafından bilinir ve ortaya hoş bir şekil çıkar. İşte bu çok önemli...

TEKOTORİTE58 19.08.2010 12:54

sibur HAYEL DİYORSUN AMA SENLE 5 HAFTADA GÖRÜŞÜRÜZ.ŞAMPİYON OLUNCUDA BENDEN ÖNCE SEN SAHİP ÇIKARSIN SORUYOM SANA ŞU AN SİVASSPORDAN İYİ TAKIM VARMI SÖYLE.BJ FB GS BURSAMI TRABZONMU.BUNLARIN HEPSİNDEN İYİYİZ. ŞU DURUMDA BURSA KÖTÜ KONYAYI YENENE KADAR ANLININ DERİSİ ÇATLADI BJK BUCAYI ZOR YENDİ FB ANT İŞ YOK ANT GEÇENSENEKİ SİVASPOR GİBİ OLUR

58^SiVaS^58 19.08.2010 12:56

ISTE TARAFTAR ISTE SAMPIYON

güneşyurdu 19.08.2010 13:02

rakiplere hem içerde hemde dışarda her türlü insani düzeyde olan psikolojik baskıyı uygulamalıyız

WEZ Format +2. Şuan Saat: 09:43.