![]() |
Pireye kızıp yorgan yakılmaz!
[url=http://resimzade.com/Show.html?i=28326&token=5559][img]http://resimzade.com/Show.html?i=28326&token=5559[/img][/url]
[B]Cuma günü alınan 1-1'lik sonuçtan sonra, cumartesi oynanan MP Antalyaspor-Bucaspor maçı nın bir ara 3-1 Buca lehine olması, Sivasspor'un penaltısını vermeyip, Eneramo'yu da oyundan atan adam'a (!) Duyduğum öfkeyi bir kat daha arttı. Ancak maçın sonlarına doğruda olsa Antalya'nın gol bulup skoru 3-3 yapması biraz olsun teselli oldu. Hakem Süleyman Abay yüzünden kaybedilen iki puan, Buca'nın bu beraberliğinden sonra telafi edilmiş oldu. Ancak 4 Eylül stadında telafisi olmayacak görüntülerde yaşadık Tribün olaylarını bırakın süper ligde yaşamayı, Sivasspor'un 2.ve 3.ligde oynadığı dönemlerde bile 4 Eylül stadında görmedik, şahit olmadık. Onun için gerçekten tribünde yaşananlar çok garibime gitti. Belki de Sivasspor'un yer aldığı 6 yıllık süper lig tarihinde bu tür olayları çıkarmayan tek taraftar Sivasspor taraftarıydı. Rakip takımların taraftarı gelip burada olaylar çıkardı, koltukları kırıp sahaya attı ama Sivasspor seyircisi böyle bir hatayı Gençlerbirliği maçına kadar hiç yapmadı. Hakem sahada ne kadar yanlış karar verirse versin, tribünde olay çıkarmak yapılanları meşrulaştırmaz. Üstelik Sivasspor sırat köprüsünden geçerken, üstelik yeni çıkan yasa ile çok ağır cezalar verilirken bunların yaşanması inanılır gibi değil. Sivasspor son iki maçta olduğu gibi bu maçtada kaybederken kazandı! Kaybedilen tek şey centilmen Sivasspor taraftarının TFF'de sicilinin azda olsa bozulmuş olması oldu. Aman arkadaşlar! Başımıza iş aldırmayın ve bu tür hareketlerden kaçının. Bundan sonra Sivasspor'un bu sezon kendi evinde oynayacağı iki maç var. Bu iki maçta hakem Sivas kalesine gol atsa bile bu tür hareketlerden uzak duralım, bu iş bu sezon bitti ama yeni sezona ceza alarak başlayan bir Sivasspor istemezsiniz herhalde. Maçın üzerinden iki gün geçti ve ben hala Sivasspor taraftarının böyle bir olayı nasıl yaptığına inanamıyorum, inanmak istemiyorum… ABDULLAH YİĞİT [/B] |
Cevap: Pireye kızıp yorgan yakılmaz!
gerçekten hakem maçın içine etti sağolsun, ama bucayı kurtaramadı :) noldu hakem bey, kurtaramadın bucayı :)
|
Cevap: kendimden utandım
olabilir hakem penaltıyı vermeye bilir hakem suçlu ama en büyük suçlu taraftardır koltuk kırmak atmak bu ney yaa yakışırmı sivasa sivaslıya ben orada idim atmayın gençler durun neye atıyonuz diyom bana kafa tutuyor sanana atarım diyor işde böyle taraftarımızda var attında eline ne geçti verilecek cezayı sen mi ödeyecen sahan kapansa 5-10 kişi yüzünden tüm taraftarı cezalandırmanın ne anlamı var anlayamdın ve çok zoruma getti ha bu arada süleyman abayıda kınıyorum lütfen sakin olalım ve işimze bakalım lütfen sizlerden rica ediyorum en büyük sivas en büyük sivassporrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
|
Cevap: kendimden utandım
[QUOTE=dedebey;711120]olabilir hakem penaltıyı vermeye bilir hakem suçlu ama en büyük suçlu taraftardır koltuk kırmak atmak bu ney yaa yakışırmı sivasa sivaslıya ben orada idim atmayın gençler durun neye atıyonuz diyom bana kafa tutuyor sanana atarım diyor işde böyle taraftarımızda var attında eline ne geçti verilecek cezayı sen mi ödeyecen sahan kapansa 5-10 kişi yüzünden tüm taraftarı cezalandırmanın ne anlamı var anlayamdın ve çok zoruma getti ha bu arada süleyman abayıda kınıyorum lütfen sakin olalım ve işimze bakalım lütfen sizlerden rica ediyorum en büyük sivas en büyük sivassporrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr[/QUOTE]
Senin durdurmak istediğin zaman sana kafa tutan çoluk çocuk henüz yeni kanundan habersiz. Bakın Mecnun Başkan bu olaya çok sinirli. Çok yakında farklı şeyler olacaktır. Ayrıca verilecek cezalar artık sadece kulüplere değil kişilere de verilecek. Bu hafta içi cezalar açıklanınca bakalım kulübümüze verilecek o kadar cezayı nasıl açıklayacak bu zihniyet. Bu arada halen bazı taraftarlar koltuk atma olayını savunuyor. Kulübün haklarını öyle koruyormuşuz. Lig tarihine bakarsanız hangi taraftar sorun çıkarmaya başlarsa ertesi yıl ligden düşmüştür. Umarım bunları da göz önüne alırsınız. |
Sahaya koltuk atıp bize bu utancı yaşatan ve hala koltuk atmayı savunan herkese kocaman bir YUH çekiyorum.. Bakalım ne ceza alacaz ? Bakalım bu cezayı kim ödeyecek ?
|
3-5 çapulcu genç.kuüp bunları belirlemeli ve asla birdaha maça almamalı.kulüp ceza yerken bu geri zekalılar kıçlarına kınamı yakacaklar.böyle taraftar olmaz olsun.sivasın dostu yok bunu kabullenin buna göre davranın düşmana kullanacagı malzeme vermeyin.taraftar gruplarına burdan sesleniyorum,,takımımıza sahip çıkın çapulcuları içinizde barındırmayın ve uzakta olanıda güvenliğe haber verin.cuma günkü olaylarfdada tanıdıklarınız varsa adreslerini kulübe verin.vetinki birdaha bu ********liği yapıpta kulübü zarara uğratamasınşlar.
|
Sahaya koltuk atanlar mutlaka kameralardan tespit edilecek ve cezalarini bulacaklar.Hakemin hakli oldugu ,olayda penalti olmadigi,Enaromo´nun kaleci daha dokunmadan sol dizini bükerek kendini yere biraktigi tesbit edilmistir.Düserkende kalecinin bir temasi söz konusu.Penalti degil.Enaromo bunu hep yapiyor.Mecnun baskan bile dahi sahaya koltuk atanlarin islerinin zor oldugunu bildiriyor.Sivas tarihinde böyle bir olayla ilk defa karsilasmistir.Stadyumlara bir daha bunlarin girmesi yeni cikan siddet yasasina göre yasak. Fakat en önemlisi alacaklari kanun önünde ceza olacak.Sivasspor´u ve Sivas´i kücük düsüren herkes cezalandirilmalidir.
|
Aptullah abi çok güzel özetlemişin kalemine sağlık.
Bu çıkan olaylardan herkes üzerine düşeni dersi almalı,yoksa işimiz zor. Sivasın adını kirletmeye kimsenin hakkı yok. |
Olmayan penaltıyı halen ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorsunuz. Azcıcık teknik ekibin özeleştri yapması lazım.
Yazık ya. Hep hakemler hatalı, hakem fedarasyon suçlu. Süleyman Abay evet kötü yönetim gösterdi; Hayrettin!'i atmadı, atmalıydı. şimdi sen nasıl Sivasspor'lusun diyeceksiniz. Ancak şunu bilin ki kendimizi eleştirmediğimiz sürece bir adım öteye gidemeyiz. Kimse hakem laf söylemesin. Adam, sahtekarlığa göz yumacak değil ya. Kaldı ki öyle penaltı ile maç kazanacağımıza kaybedelim daha iyi. 6 yılda ne de çabuk kaybettik bizi biz yapan değerleri. |
Herkes doğrucu Davut olmuş, hakemin penaltı kararında haklı olduğunu söylüyor.. Acaba aynı hareketi F.Bahçe-Trabzon maçlarında olsa idi ve halem bunu es geçseydi neler olurdu.. Nitekim Fener-Antep maçında kızılca kıyamet koptu.. Alex'e yapılan hareketin penaltı olduğunu ve verilmediğinde sahada neler yaşandığını gördük.. Arkadaşlar şunu unutmamak gerek Penaltı bir yorumdur.. isteyen hakem en ufak bir müdahelede veya topun ele gitmesinde veya 10 kusur hareketin bir tanesine meyil bile tesen verebilir.. Bazı hakemlerde vermeyebilir.. Ama biz ne yapıyoruz Türk Hakemleri olarak bir satndart tutturamıyoruz, forma rengine göre hareket ediyoruz. vs vs vs.. Ama herkesin elinde keser kendi tarafına yontuyor.. Elimizde testere olsun.. haklıya haklı haksıza haksız demesini bilelim..
Eneramonun pozisyonun aynısı belki başka şehirde çalınırdı.. Ama bizde çalınmaz.. Çalınırsada şaşarım zaten.. Çünkü biz seyirciyiz.. Hep seyrediyoruz.. Maç esnasında ne rakip takımı ve nede hakemi etki altına alabiliyoruz.. Ee böyle oluncada herkes atını istediği gibi oynatıyor.. Sonrada burdan bizler herkese veryansın ediyoruz.. Kendi kendimize bile.. !!! Durum bu arkadaşlar... Son bir şey; Eneramonun posizyonuna Cüneyt Çakır 100 kez penaltı çalabilirken, Ynusu Yıldırım'dan ses çıkmaz.. En güzel örnek bu olsa gerek.. |
WEZ Format +2. Şuan Saat: 16:38. |