![]() |
Dünle bugün, siyahla-beyaz gibi!
[B]Dünle bugün, siyahla-beyaz gibi!
2011-06-04[/B] [IMG]http://hurdogan.com/images/abdullah_yigit.jpg[/IMG] Sivasspor şu ana kadar iki kaleci (birisi yabancı) birde stoper aldı. Buda daha önce yapılan “Defanstan çok çektik, yeni sezonda önce defansı düzelteceğiz” şeklideki açıklamaları doğruluyor. Ancak burada asıl dikkat çeken konu, Sivasspor'un anlaştığı bu üç isimle sözleşmesini en az 3 yıl yapması oldu. Bu bir kulüp için çok önemli. Dikkat edilirse, büyük paralar verilerek kısa süreli futbolcu alan takımlar sıkıntı yaşıyor. Bunlardan ilk aklıma gelen Konyaspor. Bir alt lige düşen Konyaspor'u Bank Asya 1.liginde de zor günler bekliyor. Zira sözleşmesi biten futbolcular giderken, FİFA'nın verdiği ceza nedeniyle transferde yapamayacak. Sadece takımla kalan mevcut isimlerle lige devam edecek. Sivasspor yönetimi genç kaleci Nihat'la ve Kanadalı Milan Borjan'la 4'er yıllık, Faty ile de 3 yıllık anlaşma yaptı. Sanıyorum bundan sonrada alacağı futbolculara uzun vadeli imza attıracaklar. Böylece Sivasspor'un 3–4 yılı da garanti altına almış olacak. Sivasspor yeni sezonda başarılı olursa (ki olacağına inanıyorum) sözleşmesi devam eden futbolcularla bir sonraki sezona daha güçlü girecek. Bir başka dikkatimi çeken konuyu da sizlerle paylaşmak istiyorum. Fransa'da yayınlanan bir dergiye Sivasspor'un yeni transferi Faty açıklama yapmış. Serie A'dan bile teklif geldiğini, ancak tercihini Sivasspor'a kullandığını söylemiş. Vay be! Sivasspor nerden nereye gelmiş! Bundan 8-10 yıl öncesine kadar, Sivasspor almak istediği yerli oyuncuyu zor ikna ettiği gibi, başka takımların verdiği paradan daha fazlasını vermek zorunda kalıyordu. Ayrıca o sezonu kurtarmak için yapılan kısa vadeli anlaşmalar yüzünden her sezon yeni bir takımla başlıyordu. Şimdi, Fransa'da oynayan bir futbolcuya İtalya liginden teklif geliyor ama o Türkiye'yi ve Sivasspor'u tercih ediyor. Hazır yeri gelmişken, bugünlerin temelini atan eski Başkan Osman Seçilmiş'e ve mevcut Başkan Mecnun Otyakmaz'a bir kez daha teşekkür ediyorum. Gerçekten Sivasspor'a çağ atlattınız… [B] Hürdoğan[/B] |
Cevap: Dünle bugün, siyahla-beyaz gibi!
aynen bende senin gibi dusunuyom gerckten icimizden birisin:)
|
Helal Abdullah Abi Adamsin :)
|
Uzun sözleşme imzalama bir bakıma önemli tabi. Bazen form yakalayamayıp gönderilmek istenen oyuncunun sözleşmesini feshederken uzun anlaşması olması tazminat açısından sorun olabiliyor.
Sivassporumuz da asıl ders çıkarmamız gereken konu Anadolu takımları oyuncu satışlarından büyük paralar kazanırken biz oyuncularımızı doğru pazarlayıp satamıyoruz. Genelde ya sözleşmelerini feshediyoruz veya kontratı biten istediği takıma serbest gidiyor. En azından takasta kullanabilmeliyiz. Çünkü her yeni oyuncu alışımızda imza parası ve bonservis bedeli ödüyorsak ekstradan yeni bir maliyet demek. Bana göre değerini bulan her oyuncu verilebilmeli. Alternatifi bulunduğu sürece her oyuncu satılabilir. Şu ana kadar bildiğim kadarıyla Bilica ve Servet'ten çok az para kazandık. Bir de Cem Can takasta kullanılmıştı. Başka para kazandığımız oyuncu hatırlamıyorum. Bir diğer konu sözleşme yenileme konusu. Önümüzdeki yıl sözleşmesi bitecek oyuncuların sözleşme bitiş tarihinden itibaren opsiyon hakkını elimizde bulundurmalıyız. Erman ve Kadir'in sözleşmeleri gelecek yıl bitiyor mesela. Şimdiden tedbir almalıyız. Selçuk İnan ve Egemen gibi serbest gidemesinler. |
parayı seçtiğini anlamadıysan bırak futbol yorumculuğunu !!!!
|
[QUOTE=akkara58;720954]parayı seçtiğini anlamadıysan bırak futbol yorumculuğunu !!!![/QUOTE]
Faty ´nin Sivasspor´u ve Türkiye´yi tercih etmesindeki sebep para degil.Parayi tercih etse Fransa´da futbola devam ederdi veya Italya´da top kostururdu.Bu oyuncunun esi müslüman olmasindan ötürü Sivas´i tercih etmis.Bütün mesele burada yatiyor,mesele para degil. |
[QUOTE=akkara58;720954]parayı seçtiğini anlamadıysan bırak futbol yorumculuğunu !!!![/QUOTE]
buyur burdan yak! saçmalamak için özel gayret mi sarfediyorsunuz, ne yapıyorsunuz anlamadım!!! |
abdullah abi sivasın doğru tespit yapan yazarlarından birisidir herzaman takdir ediyoruz
|
[COLOR="Blue"]Bakalım,inşALLAH aldığımız transferler katkı sağlıyacaktır.Önemli yerlere takviye yaparak iyi bir transfer dönemi geçirerek yeni sezona iyi hazırlanırız.[/COLOR]
|
yürü be abdullah yiğit ama bizi bunlar tatmin etmez KUPA İSTİYORUZ BU ŞEHRE BU ASİL TARAFTARA KUPA YAKIŞIR KUPA !!!!!!!!!!!
|
WEZ Format +2. Şuan Saat: 13:54. |