SivasSpor.com -  Yiğidoların Özgür Sesi

SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi (http://www.sivasspor.com/forum/index.php)
-   Diğer Konular (http://www.sivasspor.com/forum/forumdisplay.php?f=34)
-   -   İşte şikede en kritik 5 maç! (http://www.sivasspor.com/forum/showthread.php?t=32580)

Murad_Kelleci58 17.08.2011 10:43

İşte şikede en kritik 5 maç!
 
Etik Kurulu'nun 'Bazı maçlarda şike, şike teşebbüsü, teşvik, teşvik primi teşebbüsü kanaati oluşmuştur' raporunun ardından gözler bu maçlara çevrildi

TRABZON-BURSA (TEŞVİK PRİMİ TEŞEBBÜSÜ)

ESKİŞEHİR-TRABZON (TEŞVİK PRİMİ)

F.BAHÇE-İSTANBUL BŞB (YÜKSEK ŞİKE KANAATİ)

F.BAHÇE-A.GÜCÜ (ŞİKEYE TEŞEBBÜS)
TRABZON-İST.BŞB (TEŞVİK PRİMİ TEŞEBBÜSÜ)

Futbol Federasyonu’nun ‘lige aynen devam kararı’ yeni tartışmaları da beraberinde getirirken, dikkat çekici noktalardan biri de Başkan Mehmet Ali Aydınlar’ın bir bölümünü okuduğu Etik Kurulu’nun raporunda bazı maçlarda şike, şikeye teşebbüs, teşvik primi ve teşvik primi teşebbüsü kanaatine ulaşılması oldu.

Kurulun bu raporu doğrultusunda federasyon küme düşürme kararı da alabilirdi ama temkinli davranmayı tercih etti. Dosyada en ufak bir açık nokta kalmaması adına gizliliğin kalkıp savunmaların alınmasını beklemeye karar verdi.

Etik Kurulu üyeleri 15-20 maçı şüpheli görüyor. Şimdilik bu maçlardan 7-8’i için kanaatler oldukça yüksek. Bu karşılaşmaların bazılarında şike ya da şikeye teşebbüsün olduğuna yönelik kesin deliller var. Bazılarında da teşvik ya da teşviğe teşebbüse yönelik eylemler mevcut.

İŞTE ‘KARANLIK’ BULUNAN O MAÇLARIN DÖKÜMÜ:

* Trabzon-Bursa (Teşvik primi teşebbüsü)
* Eskişehir-Trabzon (Teşvik primi)
* F.Bahçe-İstanbul BŞB (Yüksek şike kanaati)
* F.Bahçe-A.Gücü (Şikeye teşebbüs)
* Trabzon-İst.BŞB (Teşvik primi teşebbüsü)

Bunlar dışında kurulun şüpheli maçlar listesinde Eskişehir-Fenerbahçe, Gençlerbirliği-Fenerbahçe, Bursa-İstanbul BŞB maçları bulunuyor. Ancak bu üç karşılaşma, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası’nın yürürlüğe girdiği 14 Nisan 2011 tarihinden önce oynanmış. Dolayısıyla suç kapsamına girmiyor ve kulüpler adına bir yaptırım söz konusu değil.

[B][COLOR="black"]Fenerbahçe’nin Buca, Karabükspor ve Sivasspor maçları da inceleme kapsamında ama Etik Kurul’da bu maçlar için şu ana kadar oluşmuş net bir kanaat yok.[/COLOR][/B]

BEŞİKTAŞ VE TRABZON'UN BAŞI DERDE GİREBİLİR

Listedeki maçların çoğunluğu Fenerbahçe ile ilgili olsa da Beşiktaş ve Trabzonspor’un da şüpheli konumları devam ediyor. İstanbul BŞB kupa finali nedeniyle Beşiktaş şikeye teşebbüs suçlamasıyla karşı karşıya.

Fenerbahçe-Karabük ve Sivas-Fenerbahçe maçları nedeniyle de teşvik ve teşvik primine teşebbüs suçlamalarıyla Trabzonspor’un başı dertte.

Kurul üyelerinde bu takımlar için şimdilik her ne kadar net bir kanat oluşmasa da gizliliğin kalkmasının ardından ortaya çıkabilecek ek bilgi ve belgeler Beşiktaş’ı da Trabzonspor’u da bir anda küme düşürme cezaları ile karşı karşıya bırakabilir. Çünkü şikenin yanı sıra şikeye teşebbüsün de teşvik priminin de cezası küme düşürme.


KAYNAK

HTSPOR

hiko58 17.08.2011 10:48

Cevap: İşte şikede en kritik 5 maç!
 
ben şunu anlayamıyorum trabzon karabük maçının gollerini seyrettim benim seyrettiğim gibi karabük kaleciside seyretmiş golleri. maç 4-0 gibi net bir skorla alınmış. o maça kadar 2 golü zor atan trabzonki sadece sivasa çok gol attı ikinci yarı hep 1-0 2-1 gibi maçlar kazandı. son maçta o kadar strese karşın nası 4-0 kazandı bunu sorgulayan neden yok. 4-3 biten sivas fener maçı sorgulanıyor ama 4*-0 biten maç sorgulanmıyor. var bunda bişey

Murad_Kelleci58 17.08.2011 10:51

Cevap: İşte şikede en kritik 5 maç!
 
Erdal Sarılar geçen gün katıldığı TRT 3'deki programda kendilerininde elinde hem emniyet ve hem de Adli sorgulamalar ile ilgili ifadelerin ve bu ifadeler ile ilgili basında yer alan aleyhte gösterilen delillerin yetersizliğinden ve bu delillerle Mecnun Bey'in ve Sivasspor'un iddianamenin hazırlanmasından sonra aklanacağını.. Yürütülen soruşturmanın gizliliğinden dolayı fazla konuşamayacağını ama kendilerinin suçlu olmadıklarının altını defalarca kez net bir şekilde çizerek ifade etmişti.. Hatta eldeki belgelere göre diyorsunuz diyen program yapımcısına Sarılar; zaten bizimle ilgili dosyaların hepsinin etik kurulunda olduğunu ifade etti. Bundan sonra bizimle ilgili herhangi bir bilgi ve belgenin olmadığınıda sözlerine ekledi..

Bu haberde de ifade edildiği gibi Sivasspor'un adı geçen müsabaka ile ilgili etik kurulundan da eldeki belgelerie göre baz alınıdığında yeterli kanaat oluşmadığı ifade edilmiş.

tavatir 17.08.2011 11:11

Cevap: İşte şikede en kritik 5 maç!
 
Haber Türk'ün bugünkü haberi doğruysa Etik Kurulu'nun "Bazı maçlarda şike, şike teşebbüsü, teşvik, teşvik primi teşebbüsü kanaati oluşmuştur" şeklinde ifadesinin Mehmet Ali Aydınlar tarafından okunduğu söyleniyor. O gün konuşma sırasında yanılmıyorsam bu tarz bir ifadeyi ben de duymuştum.

Haber Türk'ün haberine göre Etik Kurulu üyeleri 15-20 maçı şüpheli görüyormuş.

Haberdeki şu ifade ilginç ; "Fenerbahçe’nin Buca, Karabükspor ve Sivasspor maçları da inceleme kapsamında ama Etik Kurul’da bu maçlar için şu ana kadar oluşmuş net bir kanaat yok."

Bu haberin gerçek olmasını açıkçası çok isterim. Çünkü bu durumda en çok Fb, Ts ve Bjk ile ilgili olacak durum. Bizim maçla ilgili umarım herşey temizdir. Bir de FB-Buca maçında inşallah Ahmet Çelebi bir yerlere burnunu sokmamıştır.

Haberi şurdan okuyabilirsiniz : [url]http://www.ajansspor.com/futbol/superlig/h/20110817/en_kritik_5_mac_.html[/url]

Asıl kaynak : [url]http://www.htspor.com/super_lig/haber/659821-en-kritik-5-mac[/url]

[B]Haberi yapan : HTSPOR / ÖZEL HABER / Meriç MÜLDÜR[/B]

İnşallah gerçekten de bu haberdeki gibi bizim maçla ilgili birşey çıkmaz.

Bu arada arkadaşların görüşlerine de katılıyorum. Gerçekten de her ihtimale yine de hazırlıklı olmak lazım. Temkini ve tedbiri elden bırakmayalım. Özellikle yönetim ve teknik heyet dikkatli olsun. Ve en çok ekonomik anlamda fazla açılmayalım.

aozdemir 17.08.2011 11:47

Cevap: İşte şikede en kritik 5 maç!
 
güzel haberler.

akifesk 17.08.2011 13:37

Cevap: İşte şikede en kritik 5 maç!
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, Süper Lig ve Bank Asya 1. Ligi'nde toplam 19 maçta şike ve teşvik faaliyetlerinin gerçekleştirildiği tespit edildi.

- işin başında böyle bir haber vardı hatırlarsanız. her gün bir haber ve söylenti çıkıyor. pek itibar etmiyorum ben artık..
- en iyisi lig başlasın takım işine baksın. hayat devam edıyor.

A.Turan Korkmaz 17.08.2011 13:44

Cevap: İşte şikede en kritik 5 maç!
 
Şike iddialarında gelinen son durumu değerlendirdiğimizde ortaya şunlar çıkıyor:
1. FB ve TS arasında geçen şampiyonluk yarışında her iki takımdan da iddialara göre şike ve teşvik teşebbüsü olmuş.
2. BJK kupayı alabilmek için aynı maksatla gene iddialara göre çalışmış.


TFF'nin son açıklamasını şöyle de yorumlayabiliriz:
Ligden en başta FB,TS ve BJK'nin düşürülmesi, yöneticilerinin ve kulüplerinin de cezalar alması gerekiyor. Ama bunu şu anda mahkemede iddianame bile hazırlanmamışken TFF yaparsa ortalık karışır. Ki zaten yapabilmesi eşyanın tabiatına biraz aykırı, çünkü yönetim yapısı dört büyütülmüşlerin kabul edebileceği bir biçimde zaten şikayet edilen sakat yapının bir parçası olarak oluşmuş. Eski bir takım yöneticisi,şimdiki üyenin kamera kaydındaki '...Kurtardık... sözü , FB'li Emre'nin bir başka üye ile bir gece evvel görüşmesinden sonra isminin listede yer almadığı iddialarını da buna eklersek TFFnin buradan sağlıklı bir karar alması zor...
Özetle, mesele aslında dört büyütülmüşlere göre programlanmış çarpık sistemin bir iflası. Gariban Sivassporumuz da son iki-üç yıldır yaptığı futbolcu transferi ve teknik heyet seçimi gibi yanlışlarıyla bu çarpık sistemde en altta kalanlardan olmuş ve kümede kalmaya çabalamıştır. Herşeye rağmen ligde kalmayı başarıp rahatladığında ise hepimizin bildiği gibi belki de hiç istemediği halde ligin son maçına çıkmak zorunda kalmıştır. İstememiştir çünkü maç sonucu ne olursa olsun suçlanacaktır. Yönetimin taraftarına güvenerek o süreçten sağlam çıkması gerekirken taraftar bir kenara itilip maçın tribün ve şehre maddi getirisi ön plana çıkarılınca olan oldu.
Tüm bunlara rağmen, Sivassporumuzu her şartta savunmalı ve desteklemeliyiz. Kendi derdiyle uğraşıp tam kurtulmuşken, çarpık sistemin yıllardır biriktirdiği tüm çamur ve pislik haksız yere , boyalı basının da yaygarası ile Sivassporumuzun üzerine yıkılmak istenmiştir. Güneş balçıkla sıvanmaz.
Önceki yazılarda kullandığım bir cümlemi tekrar edeyim. Bu süper ligde geçen dönemden 18,gelen 3 takımı da alın toplam 21 takım içinde bence bu işlere varsa en az bulaşmış takımdır Sivassporumuz.
Bu nedenlerle kendinin de kabul ettiği bazı önceki yönetim yanlışlarına karşın Mecnun başkana ve yönetimine halen inancımızı sürdürmeliyiz. Yılların pisliği Tsunami yapılıp Sivassporumuzun üstüne atılamaz.

GuVeN 17.08.2011 14:21

Cevap: İşte şikede en kritik 5 maç!
 
Yüreklerımızı ferahlatan bı haber olmuş:) Daha doğrusu insan böyle bir dönemde bu kadar sıkıntılı haberden bıkmışken bu haberide hazır yakalamışken deli gibi inanmak ve sevinmek istiyor. Masumiyetimiz ispatlanırsa ve bu adı geçen diğer takımlar(özellıkle de T.s) bu işten kendını aklayamazsa o zaman bize söylenen bazı ayıp lafların geridönüşümü çok güzel olacak...

HALIL 17.08.2011 14:43

Cevap: İşte şikede en kritik 5 maç!
 
gercekten iy bir haber cok sevidim :)

burak58as553 17.08.2011 15:39

Cevap: İşte şikede en kritik 5 maç!
 
DÜŞÜRÜLEMEYECEGİZ...


WEZ Format +2. Şuan Saat: 04:00.

Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.


Copyright © 2005