![]() |
Futbol Digitürk'e Teslim
[IMG]http://www.sivasspor.com/images/stories//diger/1.ligtv.GIF[/IMG]
TFF play-off sistemi kararını dün başkanlara tekrar ederken, Digiturk'le olan yayın ihalesi sözleşmesinin 3 yıl uzatılması konusunda kulüplerden imzalı onay aldı. Görüşmede Digiturk'ün kayıpları da masaya yatırılarak, yeni şartlar da ortaya konularak sözleşme uzatma teklifi kulüplerin fikrine sunuldu. [B]Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Sivasspor'un yönetici seviyesinde temsil edildiği toplantıda[/B] Digiturk'ün yıllık ödediği 321 milyon dolar üzerinden her yıl yüzde 10 artış önerisi kulüpler tarafından uygun bulundu. TFF, kulüplerden aldığı imzalı onay üzerine Rekabet Kurulu'na başvuruda bulunacak. Rekabet Kurulu'ndan 'Sakınca yoktur' görüşü gelirse, TFF ile yayıncı kuruluş arasındaki ihale sözleşmesi üç yıl daha uzatılacak. Böylece Süper Lig yayın hakları 2014 Haziran ayına kadar elinde bulunduran Digiturk, bu süreyi 2017 Haziran ayına kadar uzatacak. Ancak ihalede Digiturk'le rekabete giren Türk Telekom ve TRT'nin karara tepki gösterebileceği öne sürülüyor. 'HEYECAN İÇİN' Federasyonun playoff sistemini kulüplere anlatırken gerekçe olarak yara alan futbola yeni bir heyecan getirme hedefini gösterdiği belirtildi. |
Cevap: Futbol Digitürk'e Teslim
Benim anladığım Digitürk birşeyler yapmazsanız ben yokum demiş. Kulüplerin böyle konularda görüş birliğine varması zordur. Tüm kulüpler para kaynakları azalacak diye herşeye tamam diyor.
Zorumuza gitsede futbol u artık para yönetiyor. Ligin en büyük para kaynağıda şu an için Digitürk. Parayı veren düdüğü çalıyor yani... |
Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Sivasspor'un yönetici seviyesinde temsil edildi. Çünkü Gs ve Ts başkan göndermedi. Sivas ve Fb zaten gönderemiyor.
Digitürk konusuna gelecek olursak futbolun heyecan bulması ve ligimizde bir hareketliliğin yaşanmasına ihtiyaç duyuluyordu. Ama Gs başkanının da dediği gibi yöntem bu olmamalıydı. Farklı bir alternatif bulunabilirdi. Acele bir karar alındı. |
Mıhmıt Ilı Iydınlır istifa etsin.
Federasyon başkanı Mehmet Emin Karamehmet olsun.Yardımcısı Şansal,MHK başkanı da Marcus Merk olsun. Parayı veren düdüğü çalar. Özet. |
[QUOTE=ec58;737233]Benim anladığım Digitürk birşeyler yapmazsanız ben yokum demiş. Kulüplerin böyle konularda görüş birliğine varması zordur. Tüm kulüpler para kaynakları azalacak diye herşeye tamam diyor.
Zorumuza gitsede futbol u artık para yönetiyor. Ligin en büyük para kaynağıda şu an için Digitürk. Parayı veren düdüğü çalıyor yani...[/QUOTE] Çok haklısın... Tamamen katılıyorum... |
takımları düşürmediler ve digitürke garanti verdiler bunun daha bi açıklaması ollamaz sanırım
|
Şimdi gercekten lig olarak 1 sınıf daha geriye düştük..Avrupa'nın en büyük 5 liginde play-off uygulaması uygulanmazken Avusturya,Belcika gibi 2.sınıf ligler de bu uygulama uygulanmakta..
|
Sadece düşürülecek takımları kurtarmak ve LigTV nin zarara girmemesi için uygulamaya konulan bir sistem. [B]"Fener"asyon[/B] Türk futbolunu batırmaya devam ediyor.
|
bu habere hic sasirmadim futbolun patronu artik digiturk vallaha :)
|
[B]bugünkü kararlardan sonra herşey her an değişebilir...fenerin ligden çekilme ihitimali varmış öyle bişey olursa hem yayın gelirlerinde hem de yerine kim gelecek kaç takım olacak gibi konularda çok karışır işler...bu yıl belki de lig başlamaz ya da çok geç başlar tam bir kaos yaşanır...umarım bu süreç sonunda sivasspor alnının akıyla bu işten kurtulur...[/B]
|
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 11:00. |