![]() |
Bu gençler bizim değil (mi?)
[B][I][url=http://bit.ly/c25MCx][img]http://l1310.hizliresim.com/1g/y/u2c4b.jpg[/img][/url]
Hemen her iç saha karşılaşmasında yaşadığımız olay bu hafta güzel başlayıp çirkin sona erdi. ZTK 3. tur eleme karşılaşmasında eşleştiğimiz Ankaragücü müsabakası, taraftarların karşılıklı jestleriyle özlenen sahnelerle başladı. Rakip takımların davet edilip alkışlanması, karşılıklı şarkılara eşlik edilmesi taraflı tarafsız tüm sporseverlerin tebriklerini kazandı. Duygulandıracak sahnelerin yaşandığı ortamı, yaşları ve sayısı 18-20'yi geçmeyen bri grup gencin koro halinde "Ananın [U]........[/U] [U].........[/U] [U]...........[/U]" gibi tamamen sinkaf, küfür, ahlaksızca, pervasızca bir söylemle başlayıp, daha sonra pozisyon gereği Utaka'nın sarı kart aldığı olaya "sahaya ineriz [U]........[/U] [U].........[/U]" gibi ne Sivas'ımıza yakışır ne de Anadolu aile ahlakına yakışır bir söylemde bulunulması doğrusu, sağduyulu tüm Sivassporlu taraftarları derinden üzmüştür. Bunu yapan, söyleyen, söyleten ne yazıkki bizim gençlerimiz. Bu gençler bizim, senin benim evladımız, yiğenimiz, kardeşimiz değil mi? Lütfen bu çocuklarımıza sahip çıkalım. Otokontrol sistemle, engel olalım, uyaralım. Allah aşkına...! Çocuklar, Gençler, Delikanlılar...! küfürden, günahtan uzak durun. Bu tavsiyeyi kendimde görüyorum; çünkü sen, benim evladımın yaşındasın, hatta onun yaşından da küçük olduğunu biliyorum...[/I][/B] |
Cevap: Bu gençler bizim değil (mi?)
Akillica efendice maclarini seyretsinler sonra ne yaparlarsa yapsinlar ozel hayatlarinda
|
[B]Küfür ile,hakaretle bir yere varılmaz ki,takımına zarardan başka bir işe yaramaz.Kaldı ki,onlar ahlâksızlık yapınca,bu bütün Sivasspor taraftarını etkiler.[/B]
|
[B]Bu gibi kötü söylemlerde bulunanlar çocuk olsa bi şekilde uyarır bu ve benzeri söylemlerin yakışıksız olduğunu anlatırsın ama bunlar çocukluk yaşlarını aşmış genç delikanlı yaşlarına gelmişler, bu saatten sonra ne söylesen söyle bildiğini okurlar.
Mesela, ''Ağaç yaşken eğilir'' diye bir atasözü var ne güzel bir söz ama bunu zamanında uygulamak gerek. Ağaç yaşken eğilir kuruyunca kırılır.[/B] |
küfürle sivas yan yana gelmemeli
yoksa diğerlerinden bir farkımız kalmaz maalesef koro halinde yapabildiğimiz tek şey bunlar(ya küfür ya da yuuh) bunu takıma destek halnde geliştirebilirsek (küfürden arınmış toplu ttezahürat) taraftarımız bir basamak atlamış olur |
Küfür kesinlikle olmamalı,hele ki Sivas da Yigidoların kentinde hiç olmamalı. Küfür bize yakışmaz. Düşman kazandırır,Sivaslıyı dışarıya kötü tanıtır,kulübe ceza getirir,Sivasspor sevdalısı insanları tribünden uzaklaştırır. Bunlarında hiç birinin olmasını istemeyiz. O yüzden bunu yapanların akıllarını başlarına alıp kendilerine bir çeki düzen vermesi lazım. Sivas'a gelen tüm takımları en iyi şekilde misafir edip,uğurlamalıyız. Bize yakışan budur. Aksini yaparsak o takım taraftarlarından ne farkımız kalır ki.
[B]Hatırlarsanız bizim centilmenliğimiz Çocuklar Duymasın adlı dizi de bile konu olmuştu. Zihinlerde o şekilde yer etmişken bunu değiştirmenin hiç bir anlamı yok. [/B] |
[QUOTE=Rallim58;882364][B][I][url=http://bit.ly/c25MCx][img]http://l1310.hizliresim.com/1g/y/u2c4b.jpg[/img][/url]
Hemen her iç saha karşılaşmasında yaşadığımız olay bu hafta güzel başlayıp çirkin sona erdi. ZTK 3. tur eleme karşılaşmasında eşleştiğimiz Ankaragücü müsabakası, taraftarların karşılıklı jestleriyle özlenen sahnelerle başladı. Rakip takımların davet edilip alkışlanması, karşılıklı şarkılara eşlik edilmesi taraflı tarafsız tüm sporseverlerin tebriklerini kazandı. Duygulandıracak sahnelerin yaşandığı ortamı, yaşları ve sayısı 18-20'yi geçmeyen bri grup gencin koro halinde "Ananın [U]........[/U] [U].........[/U] [U]...........[/U]" gibi tamamen sinkaf, küfür, ahlaksızca, pervasızca bir söylemle başlayıp, daha sonra pozisyon gereği Utaka'nın sarı kart aldığı olaya "sahaya ineriz [U]........[/U] [U].........[/U]" gibi ne Sivas'ımıza yakışır ne de Anadolu aile ahlakına yakışır bir söylemde bulunulması doğrusu, sağduyulu tüm Sivassporlu taraftarları derinden üzmüştür. Bunu yapan, söyleyen, söyleten ne yazıkki bizim gençlerimiz. Bu gençler bizim, senin benim evladımız, yiğenimiz, kardeşimiz değil mi? Lütfen bu çocuklarımıza sahip çıkalım. Otokontrol sistemle, engel olalım, uyaralım. Allah aşkına...! Çocuklar, Gençler, Delikanlılar...! küfürden, günahtan uzak durun. Bu tavsiyeyi kendimde görüyorum; çünkü sen, benim evladımın yaşındasın, hatta onun yaşından da küçük olduğunu biliyorum...[/I][/B][/QUOTE] Sevgili yiğido kardeşim... [B]Bu hassasiyetinden dolayı sizi kutluyorum. Çok önemli bir konuya değinmişsin. [/B] Bu güzel yazıya ve temenniye ilave edecek başka bir kelime bulamıyorum. Ağzına ve eline sağlık |
[QUOTE=UltraYigido58;882367]Akillica efendice maclarini seyretsinler sonra ne yaparlarsa yapsinlar ozel hayatlarinda[/QUOTE]
Özel hayatlarında'da bir yiğidoya yakışacak şekilde hareket etsinler çünkü bizim ecdadımız ahlak timsaliydi |
Sivas kültürü harbiden yozlaşmış durumda, sokakta önünden giden, arkandan gelen genç kesimin ağzından küfür eksik olmuyor ! Maalesef gençlerin en büyük hobisi küfür etmek ve yeni küfürler bulup birbirlerine pazarlamak ! Küfrün önüne geçmenin en etkili yolu ailede başlar aileler ne kadar eğitimli olursa evlatlar da o denli terbiyeli olur.. ayrıca maçlarda ''kadın seyirci'' sayısının arttırılması da bir önleme yöntemi olacaktır.
|
bize yakışşmayan şeyler bunlar. bu tür insanlara stadda ki diğer seyircilerin tepki göstermesi lazım.
|
WEZ Format +2. Şuan Saat: 02:56. |