![]() |
Kene Sewenler Dernegini Kuruyoruzzzz :=)))
KENE: hayvanlarin eklem yerlerine kenetlenir ve kan emerek yasar bu parazit.. cok zordur hayvandan sökmek bunu.. sigara ile cozurdatilir oyle alinir.. üzerinde ziplasaniz ezilmez anca tasla patlatabilirsiniz.. yuvarlak ve morumsudur.. 3-4mm boyu vardir. kan emince domuzcuk gibi olur.
ŞİMDİ BİZ BU HAYWANLARI SEWMEYELİM DE NABALIM KENELERİ SEWMEYEN İNSANLARI SEWEMEZ DERNEK KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR...... |
cihad bu ne yaws kene sewenler dernegi neyse hade seni kirmiyim kene sewenler dernegine ilk ben uye olayim KENELERİ EZMEYELİM KORUYALİM:D:D:D (yaw nedir bu kene muabbetı bana bi ara anlat cihad )
|
[QUOTE=twity_58]cihad bu ne yaws kene sewenler dernegi neyse hade seni kirmiyim kene sewenler dernegine ilk ben uye olayim KENELERİ EZMEYELİM KORUYALİM:D:D:D (yaw nedir bu kene muabbetı bana bi ara anlat cihad )[/QUOTE]
TAMKAM BANA 32 RESİMLE KİMLİK FOTOKOPİSİNİ GETİR BEN SENİ İLK ÜYE YAPIYIM :=))) KENELERİN YAŞAMA ÖZGÜRLÜKLERİNİ KISITLAYANLARI ŞİDDETLE KINIYORUZZZZ KENECİYİZ BİZ ÇEKERİZ CEFA KENE REİS BİZİ UNUTMA KENEYİ SEWMEYEN KENDİNİ SEWMEZ :=))) |
Hadi Dernegin Vatana Millete Hayirli Olsun
|
[QUOTE=yagci58]Hadi Dernegin Vatana Millete Hayirli Olsun[/QUOTE]
SAOL ABİ GEL SENİDE ÜYE YAPALIM... KENEYİ SEWMEYEN İNSANLIGI SEWEMEZ KENESİZ BİR HAYAT DÜŞÜNÜLEMEZ ONLARI KORUYALIM EZMEYELİM BAŞKAN YARDIMCILIGINA EFSANEDAVULCUYU ALIYORUM KENDİSİ KENELERİE GÖSTERDİGİ ŞEWKATLE TANINIYO :=)))) NE OLURSAN OL GEL......KENEDE OLSAN GEL BÖCEKTE OLSAN GEL |
Ya Gardas Resim Yok Yanimda Pazartesi üye Olsam
Asi Da Lazimmi??? Duyduk Duymadik Demeyin Dernegimiz Faliyete Gecmistir |
[QUOTE=yagci58]Ya Gardas Resim Yok Yanimda Pazartesi üye Olsam
Asi Da Lazimmi??? Duyduk Duymadik Demeyin Dernegimiz Faliyete Gecmistir[/QUOTE] TAMAM ABİ GEETİR PAZARTESİ SENİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ YAPIYIM ÜYELİK KENELERİN BAKIMI İÇİN YILLIK 10 YTL DİR :))))) KENE SEWENLER DERNEGİ BAŞKANI CİHAT KORKMAZ |
[QUOTE=RaP_BoY]TAMAM ABİ GEETİR PAZARTESİ SENİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ YAPIYIM
ÜYELİK KENELERİN BAKIMI İÇİN YILLIK 10 YTL DİR :))))) KENE SEWENLER DERNEGİ BAŞKANI CİHAT KORKMAZ[/QUOTE] TAMAM BASKANIM DERNEGIMIZE ÜYELIKLER BASLAMISTIR 32 RESIM KIMLIK FOTOKOPISI 10 YTL KENE BAKIMI ICIN |
ABİ ŞU HAYWANLARIN GÜZELLİGİNE BAKARMISIN BUNU KORUMAYIPTA NABALIM
[url]http://public.cumhuriyet.edu.tr/~gsaygi/keneler.htm[/url] Dünya genelinde yaklaşık olarak 850 farklı kene türü bulunmakta. Kene türlerinin birçoğu sadece hayvanları ısırırlar ve insanlar için tehlikeli değildir. Ülkemizdeki en önemli iki kene türü İxodidae ve Argasidae ailesindedir. Rengarenk tropik kenelere karşın mesela Avrupa’da yaygın olan İxodes ricinus neredeyse görünmezdir. Bu özelliği kurbanına kolayca yaklaşabilmesi için gereklidir. Kene için üç öğün yemek ömür boyu yeterlidir. İlk başta sadece yarım milimetre olan kene larvası önce küçük bir memeliye yapışır. Burada kan emerek kabuklanıyor ve kurtçuk olarak gelişiyor. Kene bundan sonra daha büyük bir kurban arar ve onun kanıyla nihayet yetişkin bir kene olarak büyür. Dişi kene en büyük ve en son yemeğini 2000 ila 3000 kadar yumurta üretebilmek için yer. Dişi kene yumurtladıktan sonra, erkek kene ise çiftleşmeden sonra ölür. Erkek keneler kurbanlarına sırf bir dişiye rastlamak için yapışırlar. Eş arayışı sırasında kurbanından kan emip emmedikleri bilinmiyor. Bir kenenin ömrü üç ila beş yıl kadar sürer. KENE SEWENLER DERNEGİ BAŞKANI CİHAT KORKMAZ |
Allah Senden Razi Olsun Baskanim Iste Hizmet Diye Ben Buna Derim
Dernegimize üye Kayatlari Baslamistir Kene Severlere Duyurulur |
| WEZ Format +2. Şuan Saat: 18:36. |