![]() |
RAKİBİMİZ HAKEMLER
Sivasspor Basın sözcüsü Fikret Ünsal, Trabzonspor maçının değerlendirmesini yaptı.
Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, Trabzonspor karşılaşması sonrasında geride kalan 22 haftayı değerlendirdi. Sivasspor’un başarılı bir futbol sergilediğini ifade eden Basın Sözcüsü Ünsal, Sivasspor’un tek rakibinin hakemler olduğunu söyledi. Ünsal kulüp binasında yaptığı basın toplantısında, milyonlarca insanın futbol maçı değil, hakem faciası izlediğini ifade ederek, “Bence bu adam hakem bile değil. Yoldan geçen, futboldan anlayan bir adama elbiseyi giydirseniz ondan güzel hakemlik yapar. Mehmet Fatih Gökçe denilen hakem en çok kendi camiasına zarar verdi” dedi. Merkez Hakem Kurulu’nun hakemleri daha iyi değerlendirmesi gerektiğini de söyleyen Ünsal, “Biz bugüne kadar hakem camiasına hiçbir şey söylemedik. Ama artık yeter. Sivasspor’un tek rakibi var hakemler. Mehmet Fatih Gökçe, Yilnur Önen ve Erol Ersoy gibi hakemler bu ligde maç yönetemezler. O kapasiteye sahip değiller, yönettikleri her maç fiyasko” dedi. Trabzonspor – Sivasspor karşılaşmasında hakemin 3 sarı kart gösterdiğini, onun haricinde 10 ayrı pozisyonda 6 sarı, 4 kırmızı kart daha bulunduğunu iddia eden Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, hakemin anormal olduğunu söyledi. Karşılaşma esnasında ilk 30 dakikada üç kırmızı kart olması gerektiğini belirten Ünsal şöyle devam etti: “İlk 30 dakika içerisinde üç kırmızı kart olması gereken bir maçtı bu. Bir pozisyonda Fatih ile Tayfun, Balili gol pozisyonundayken, hem durumunu bozdular, hem düşürdüler, düşürdükleri yetmedi tokatladılar, tokatladıkları yetmedi bir de üstünü başını soyundurdular. Yani anormal bir iş ve hakem bunların hepsine seyirci kaldı. Atilla Birlik’e yapılan hareket yine aynı. Orada seyrederken bir sarı, bir kırmızı kart var dedik ancak hakem ikisini de çağırarak gayet pişkin vaziyette olayı bitirdi. Böyle bir şey kesinlikle olmaz. Bu hakeme süper ligde değil, üçüncü ligde, amatör ligde bile maç yönettirilmez. Çünkü enteresan bir hakem, enteresan bir durum var ortada” dedi. 4 PUANIMIZI GASP ETTİ Trabzonspor – Sivasspor karşılaşması yöneten hakem Mehmet Fatih Gökçe’nin Sivasspor’un 4 puanını gasp ettiğini dile getiren Ünsal, “Aynı hakem ilk yarının son maçı olan Ankaragücü maçının da hakemiydi. Ankaragücü maçında da iki penaltımızı vermedi, bir golümüzü vermedi. O maçı da berabere bitirdi, Trabzon maçını da. 4 puanımızı gasp etmiş bulunuyor Mehmet Fatih Gökçe. Ben buradan Merkez Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Çulcu’ya sesleniyorum. Biz kimseden bize ayrı bir muamele yapılsın, bize torpil geçilsin gibi bir talepte bulunmuyoruz. Bizim hakkımız gasp ediliyor. Bizim hakkımızı da gasp ettirmemek için sesimizi çıkartırız. Hiç kimse kusura bakmasın. Şu anda Merkez Hakem Kurulu daha yeni federasyon seçilmesine rağmen şaibe altındadır. Böyle hakemlerle siz bu işi götüremezsiniz, mümkün değil. Milyonlarca insan izledi, onlarca insan yorumladı. Bir tanede Allah için hakem iyiydi diyeni görmedim. Böyle bir rezalet olur mu? Resmen dün bir hakem rezaleti izlendi, futbol maçı değil. Örneğin dünkü Diyarbakır, Konyaspor maçındaki olaylarda son derece üzüntü verici. Ama olayları bir yerlere getirende birileri var. Suçlu hakemler değil, yöneticiler değil, futbolcular değilse kim? Saçını kazıttırmış, bir İtalyan hakemine benzemeye çalışan bir hakem, dünkü maçı resmen katletmiştir. Bizim üzüntümüz son derece fazla. Maçı değerlendirecek olursak Trabzonspor karşısında Sivasspor herkesin beğendiği bir futbol ortaya koymuştur. En çok pozisyona giren, gol kaçıran taraf bizdik. Keşke hakemde biraz düzgün olsaydı, bizim o maçı almamız içten bile değildi. Oynayan futbolcularımızdan biriside yanımızda olan Balili. Bu arkadaşlarımızın emeklerine yazık, günah değil mi? Bu hakem tüm bu futbolcuların emeklerini, alın terlerini dün gasp etti. Bu insanlar galip geldiği zaman prim alıyorlar, berabere kalınca prim alıyorlar. Elbette ki galibiyetin primi daha fazla. Ne yapmış oldu şimdi, bu futbolcuların ekmeğini çalmış oldu. Bu yazık, günah. Bence bu adam hakem bile değil. Yoldan geçen, futboldan anlayan bir adama elbiseyi giydirseniz ondan güzel hakemlik yapar. Böyle bir şey olmaz. Mehmet Fatih Gökçe denilen hakem en çok kendi camiasına zarar verdi. Bu hakemi özellikle Sivasspor maçlarında değil, hiçbir maçta görmek istemiyoruz. Böyle bir hakemi kabul etmiyoruz. Biz bugüne kadar hakem camiasına hiçbir şey söylemedik. Ama artık yeter. Bu kadar büyük bir rezalet olur mu? Sivasspor’un tek rakibi var hakemler. Mehmet Fatih Gökçe, Yilnur Önen ve Erol Ersoy gibi hakemler bu ligde maç yönetemezler. O kapasiteye sahip değiller, yönettikleri her maç fiyasko” dedi. AMACIMIZ GALİBİYET Önümüzdeki hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde Sivasspor’un Kayseri Erciyesspor’u konuk edeceğini ifade eden Ünsal, karşılaşmadan mutlak üç puanla ayrılarak galibiyet serisini başlatmak istediklerini söyledi. Ünsal şöyle devam etti: “12 haftadır Sivasspor maalesef galip gelemiyor, 7 beraberliğimiz var. Bu hafta bu seriye son vermek istiyoruz. Erciyes maçını almak istiyoruz, 3 puanla sahadan ayrılmak istiyoruz. Onun için bizim birinci isteğimiz taraftarımıza çok iş düşüyor. Stadyumumuz gayet güzel bir şekilde yapıldı. Esas Sivasspor taraftarını bu hafta izleyeceğim. Çünkü araya cezalar girdi, stadyumun yapılmasıydı, başka nedenlerdi derken tam oturmamıştı. İlk denememiz, ilk sınavımız bence Erciyes maçı olacak. Erciyes maçında tribünlerimizin ful dolmasını istiyoruz. Bilet fiyatları bundan böyle kale arkaları 5 YTL, maraton ve kapalı yanları da 10’ar YTL olarak belirlendi. Bundan sonrada öyle devam edecek. Çok yüksek bir rakam değil, makul bir rakama getirdik fiyatları. İnşallah seyircimiz bu hafta tribünleri doldurarak takımlarına gerekli desteği verirler. Kayseri bizim kardeş şehrimiz. Geçmişte yaşadığımız olaylar var. Bu olayları biz çoktan unuttuk. Onun için biz çok iyi ev sahipliği yapmak durumundayız. Çirkin tezahürat kesinlikle istemiyoruz, hiç yapmasınlar ondan iyi. Küfür edeceklerine, hiç stadyuma gelmesinler. Oraya gelip de kimsenin değerlerine küfür etmeye kimsenin hakkı yoktur. Adam gibi maç seyredecek insanlar oraya gelsinler. Bizde küfreden seyirci kalmasını istemiyoruz, bu konuda yönetim olarak ciddi kararlar aldık. Bir galibiyet serisine de başlama noktasındayız. Şu anda 28 puandayız, 7 maçımız içeride, 5 maçımızda dışarıda. 50 puan civarına çıkma şansını elde ederiz diye tahmin ediyorum. Takımımız giderek daha iyi olacak. Bu maçtan da mutlaka galibiyet bekliyoruz. Erciyes maçından 3 puanla ayrılarak yeni bir seriyi başlatmak istiyoruz. Düşmeyle ilgili şehirde bazı spekülasyonlar var. Böyle bir şeyi hiç kimse aklından geçirmesin. Sivasspor ilk 5’i zorlayacak, ilk 8’de çok rahat yer alacak bir kadroya sahip” dedi. Diğer yandan basın toplantısına katılan Sivassporlu oyuncu Balili ise kendine yapılan faulü değerlendirdi. Balili, hakemin pozisyona çok yakın olduğunu ancak kart vermediğini ifade ederek, yardımcı hakemden dahi yardım almadığını söyledi. Yeniülke Gazetesi |
-->: KATLEDİLDİK
Sivasspor'da hakem Gökçe'ye tepki
Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, ''Trabzonspor maçında dün resmen bir futbol maçı değil, hakem rezaleti izlendi'' dedi. Ünsal, İsrailli golcü Balili ile düzenlediği basın toplantısında, Trabzonspor ile oynadıkları maçın hakemi M. Fatih Gökçe'yi eleştirerek, hakemin bu maçta çok kötü bir yönetim sergilediğini savundu. Bu maçın ardından futbol otoriteleri tarafından da eleştirilen Gökçe'nin hakem camiasına da zarar verir konuma düştüğünü öne süren Ünsal, ''Bu maçta 6 sarı, 4 kırmızı kart daha gösterilmesi gerekiyordu. Çok büyük bir camia olan Trabzonspor'un böyle hakemlere ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Benim Trabzonlu dostlarım var. Onlar da hakemin bu yönetiminden rahatsız olmuşlar'' diye konuştu. Aynı hakemin kendilerini Ankaragücü maçında da 2 puandan ettiğini öne süren Ünsal, şunları kaydetti: ''Ankaragücü maçını da Trabzonspor maçını da berabere bitirdik. M. Fatih Gökçe 4 puanımızı gasp etmiş bulunuyor. Ben buradan MHK Başkanı Mustafa Çulcu'ya sesleniyorum. Biz buradan bize ayrı muamele yapılsın gibi bir şey talep etmiyoruz. Bizim hakkımız gasp ediliyor. Şu anda MHK, federasyon yeni seçilmesine rağmen şaibe altındadır. Yani böyle hakemlerle siz bu işi götüremezsiniz. Trabzonspor maçında dün resmen bir futbol maçı değil, hakem rezaleti izlendi. Böyle bir hakemi maçlarda görmek istemiyoruz.'' Sivasspor'un şu anda Türkiye'nin en iyi takımlarından biri olduğunu ifade eden Ünsal, ''Ancak bizim şu anda en büyük rakibimiz hakemler. Birçok kulübün de aynı, bu sadece bizim derdimiz değil. Yılnur Önen, Erol Ersoy ve Fatih Gökçe gibi hakemler bu ligde maç yönetemezler. O kapasiteye ne fiziksel, ne beyinsel olarak sahip değiller. Bunların yönettikleri her maç fiyasko'' dedi. Sahalarında yapacakları Kayseri Erciyespor maçından 3 puanla ayrılarak yeni bir galibiyet serisi başlatmak istediklerini ifade eden Ünsal, şöyle konuştu: ''Taraftarlarımıza da burada büyük görev düşüyor. Bu maçta stadın tamamen dolmasını istiyoruz. İnşallah tribünleri doldurarak bize gereken desteği verirler, ancak kesinlikle çirkin tezahürat istemiyoruz. Küfür edecek seyirci stada hiç gelmesin. Futbol bir temaşa sanatıdır. Oraya gelerek adam gibi maç seyredecek taraftarlar stada gelsin. Takımımızın durumu bu hafta görüldüğü gibi gayet iyi, daha da iyi olacak. Bu maçta en ufak çirkin bir şey istemiyoruz.'' Maçlarda küfür olaylarının engellenmesi için kulüp olarak ciddi tedbirler alacalarını da anlatan Ünsal, Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda uygulanan kameralı sistemi emniyetle irtibata geçirerek Sivas'a da getirmek istediklerini belirterek, ''Zaten Sivas seyircisi her zaman çok centilmendir. Biz de küfür eden seyirci 3 veya 5'te olsa kalmayacak'' diye konuştu. İsrailli Golcü Balili ise Trabzonspor maçının zor bir maç olduğunu ve aldıkları 1 puanın kendileri açısından iyi olduğunu belirterek, ''Kayseri Erciyespor maçı da çok zor maç olacak. İnşallah bu maça çok iyi hazırlanarak 3 puan alacağız'' dedi. |
-->: KATLEDİLDİK
yazık oldu ne diyelim hakemin korkak olması ancak bu kadar
ne yapalım sivasın kader iyiki diyarbakırda oynamadık yok sa işimiz daha zor olurdu herhalde |
-->: RAKİBİMİZ HAKEMLER
dünkü diyarbakır maçında konya yerinde Sivasspor olsaydı olayları bizim üzerimize yıkarlardı en azından büyük cezalar bize de kesilirdi çünkü en ufak şeyde haksız yere çok cezalar yedik
|
Ben bu kadar amatör ruhlu bir başka hakeme daha rastlamadım,ne yapmaya çalıştı onuda anlamış değilim.
|
Nedir bu hakemlerden cektigimiz yeter ya.Adam gibi düdük calin
|
[CENTER][B][FONT="Comic Sans MS"]YUHHHHHH ARTIK O HAKEME MERAK EDIYORDUM ACABA KIRMIZI KART I NASIL Bİ POZISYONDA CIKARACAKTI...[/FONT][/B][/CENTER]
|
[B]BİR HAKEM KENDI YANLIŞLARIYLA BİR TAKIMIN KADERIYLE OYNAYAMAZ.. KABAHAT ONLARIN DEYIL. BÖYLESI HAKEMLERE GÖREV VERENLERE İSYAN EDIYORUM[/B]
|
[B][FONT="Comic Sans MS"]Çok doğru resmen hakkımız yendi..Fanatiğin Tranzıblu yazarı bile Sivas'ın hakkı yendi diye yazmış...bu kadar olmaz...Bunlarda hiç Vicdan yok1!![/FONT][/B]
|
YA ARKADAŞLAR, BÜTÜN DÜNYA O MAÇTAKİ TARAFLI HAKEMİ GÖRDÜ. HAKEM HERHALDE TRABZONLUYDU. ÇÜNKİ O KARARLARI ANCAK BİR TRABZONLU VERİRDİ. BUNA RAĞMEN, AKŞAM GAZETESİ YAZARI, HALUK AYYILDIZ, BUGÜNKÜ YAZISINDA, HAKEMDEN ŞİKAYET EDİYOR. YUH YANİ. YÜZSÜZLÜĞÜNDE BU KADARINA YUH YANİ... BEN YAZARA MAİL ATTIM. SİZ DE DUYARSIZ KALMAYIN. İŞTE YAZARIN MAİL ADRESİ: [email]haluk.ayyildiz@aksam.com.tr[/email]
|
WEZ Format +2. Şuan Saat: 13:33. |