Tekil Mesaj Gösterimi
Hz. Ömer’in büyüklüğü
Alt 02.02.2006, 17:03   #231
Sweetgirl
Yiğido

Sweetgirl - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

58 Mesajına 127 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 774 Sweetgirl COK SEVILEN BIR KISISweetgirl COK SEVILEN BIR KISISweetgirl COK SEVILEN BIR KISI
Standart Hz. Ömer’in büyüklüğü

Kişisel hassasiyetlerinden dolayı burnundan kıl aldırmayanlarımız hiç de az değildir. Ama şunu unutmamalıyız ki, ölçü Allah’ın veya Efendimiz’in (sas) bildirdiği bir ölçü olunca orada durmasını bilmeli ve hak karşısında irkilmeli ve kendimize gelmeliyiz. Bu konuda, “el-Vakkaf inde’l-Hak” yani “Hak karşısında dimdik duran” sıfatını hakkıyla kazanmış olan Hz. Ömer’den alacağımız dersler vardır.
Bir gün Hz. Ömer “Ben falan kişiye buğzediyorum.” dedi. Bunun üzerine o kişiye “Hz. Ömer sana niçin buğzediyor?” diye soruldu. O ise cevap vermedi. Bu adam daha sonra Hz. Ömer’in yanında bazı kimselerin bulunduğu bir sırada gelerek “Ey Ömer! Ben İslâm’a hıyânet mi ettim?” diye sordu. Hz. Ömer “Hayır!” dedi. Bu kez adam “Ben birisini mi öldürdüm?” diye sordu. Hz. Ömer de yine “Hayır!” cevabını verdi. Adam “Peki, ben hoşa gitmeyen bir olaya mı karıştım?” dedi. Hz. Ömer’in yine “Hayır!” demesi üzerine de “Öyleyse sen neden dolayı bana buğzediyorsun? Allah Teâlâ “Mü’min erkeklere ve mü’min kadınlara, bir şey yapmadıkları halde eziyet verenler gerçekten bir iftira ve apaçık bir günah iş*lemişlerdir.” (Ahzab/58) buyurduğu halde sen bana eziyet ettin. Allah seni yaptığın bu hareketten dolayı affetmesin!” dedi. Onun bu sözlerini dinleyen Hz. Ömer “Vallâhi bu kişi doğru söylüyor. O ne İslâm’a hiyânet etmiş ve ne de söylediği diğer işleri yapmıştır.” buyurdu ve sonra da kendisini affettirinceye ka*dar ona yalvarıp yakardı. (Hayatü’s-Sahabe, 9. bölüm, 39. Fasıl)

Sweetgirl isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla