Şener'den polisin iddialarına yanıt
HABERTÜRK’te Tuğrul Yenidoğan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Spor Meydanı’ programına katılan bir polis memuru, fanatiklere müdahale edemediklerini ve bunun nedenlerinin anlattı. İsmini açıklamayan Sivas’ta görevli polis memuru Sivasspor’lu tarafkarların taşkınlıklarına göz yumulması için talimat aldıklarının itiraf etti. Programa daha sonra telefonla katılan Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, polisin ileri sürdüğü iddiaları yalanladı.
Sivas’te görevli polis memuru: Valiler, komutanlar, şehrin ileri gelenleri amigoluk yapıyor. Bize neden müdahale ediyoruz diye baskı yapıyorlar. Ben maça küfre gitmedim. Taraftarlar meslektaşlarıma küfür ediyor. Deplasmana gelen taraftarı koruyamıyoruz. Baskı görüyoruz. Bırakın gebertelim diyor. Sivassporlu yedek kulübesindeki oyuncu sahadaki oyuncuya küfürler ediyor. Yani öyle bir küfür ediyorlar ki sonra neden benim futbolcuma vuruyorsunuz diyorlar.
Bizim taraftara müdahale etme gibi şansımız yok. Biz taraftara müdahale edemeyiz. Biz Sivas’ın en ücra köşesine sürerler. Sivas’a gelen rakip taraftarlara saldırdıkları zaman engelliyoruz. Ancak gözaltına alamıyoruz. Gözaltına almayın diyorlar. Bu emir en yukarıdan en aşağıya kadar geliyor. Karışmayın, bulaşmayın başınıza iş alırsınız deniyor. Bize de bizim üstümüzdekiler söylüyor.
Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener: Sivasspor maçlarına gidemiyorum. İki defa maça gidebildim. Bu tür iddialardan dolayı. Sporda centilmenlik esas olduğunu hep söylüyorum. Bu benim genel anlayışımdır. Beni doğrudan bir izleyici bir seyirci olarak takımı izlemek dışında hiçbir bağlantım yoktur. Ancak seyirciler sayın bakanımız var diye kullanıyorlar. Ben de aman bunu kullanmayın diye bulunmuyorum.
Polis arkadaşımızın herhalde bir problemi var galiba. Yorgundu. Biraz dağınık konuşuyor ve derli toplu konuşmuyor. Tribündeki bir kişiye direkt müdahale etmenin yanlış olduğu onlara anlatılıyor.
Polisin itiraflarını dinlemek için tıklayın...
Başbakan Yardımcısı'nın polisin anlattıklarına yanıtını dinlemek için tıklayın...
HABERTURK.com 'dan alinmistir.
----
Sivas/Sivasspor düsmanligi butun Türkiyede basladi hayirli ugurlu olsun...
|