-->: KINIYORUZ!!!
Şike iddialarına Başkanımız Otyakmaz’dan sert cevap:
Sivasspor Yönetim Kurulu Başkanı Mecnun Otyakmaz, lig öncesinde şike olaylarıyla ilgili spekülasyon yaratıldığını belirterek, sert çıktı.Otyakmaz “ Sporu kirletmeyin .10 milyon taraftarı olan Sivasspor camiası olarak “Temiz Futbol Kampanyasına” Türk Futbol Kamuoyu önünde sonuna kadar destek vereceğimize bir kez daha söz verirken, “Bazı Kirli Kalemlerin” ise önlerinin kesilmesi için her türlü hukuki mücadeleyi başlatacağımızın da bilinmesinde fayda mülahaza ediyoruz. “”dedi.
Vatan Gazetesi’nin başlattığı “Temiz Futbol”la ilgili kampanyanın kamuoyunda büyük destek görmesi üzerine diğer gazetelerinde konuya el atmalarını futbolumuz adına sevindirici bulmuştuk, ancak futbol camiasıyla hiç ilgisi olmayan bazı maksatlı gazetecilerinde aynı konuda haberler yapması kampanyanın tadını ciddi biçimde kaçırmıştır.
Son üç gündür Milliyet Gazetesi’nde Lube Ayar imzasıyla çıkan haberleri süzgeçten geçirdiğiniz zaman bu art niyetlerin örneklerini rahatlıkla görebilirsiniz. Anılan gazeteci arkadaşımız geçen yılda aynı haberleri yapmıştı. Ama gerek TBMM Komisyonu ve gerekse Futbol Federasyonu yetkilileri telefon konuşmalarında bir suç tespit etselerdi mutlaka gereğini yaparlardı. Aynı gazeteci üç gündür yaptığı haberlerin bizimle ilgili kısmında yakın arkadaşım olan eski TFF yönetim kurulu üyesi Hüsnü Hayali ile aramda geçen bir telefon konuşmasını yanlış bir şekilde kamuoyuna lanse etmiştir. Bu haberde Hüsnü Hayali’nin Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi olduğu yazılıyor. Oysa kendisinin verdiği tarihte yani 30.08.2004 tarihinde Hüsnü Hayali Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi değildir. Biz şayet daha önceki yıllarda olduğu gibi işi gevşek tutsaydık, hakkımızı aramasaydık belki 2004-2005 sezonunda da şampiyon olamayacaktık. Bir dostuma hem de futbol camiası içerisindeki bir dostuma hakemler hakkında serzenişte bulunmamın şike olarak yorumlanması hangi mantığa sığar anlamakta güçlük çekiyorum. Zannediyorum bu Türkiye’de bir tek Lube Ayar’ın mantığına uyuyor (!). Biz o haftalarda MHK Başkanı Sayın Sabri Çelik’de dahil bir çok yetkiliye şikayetlerimizi ilettik. Lube Hanım onları da yazsaydı objektif gazetecilik yaptığına inanırdım. Bizim o günde bu günde en büyük prensibimiz ve çabamız kimsenin hakkını yememek hakkımızı da kimseye yedirmeme çabasıdır. Türk futbolunda “kendi takımlarının menfaati için yapılan her şey mübahtır” gibi yanlış bir anlayış vardır. Futbol camiası Sivasspor’u dolayısıyla bizlerin bu konudaki tavırlarını net bir şekilde bilmektedir. Hal böyleyken Vatan Gazetesi’nin başlatmış olduğu Türk Futboluna da yararlı olacağına inandığımız “Temiz Futbol” kampanyasına gerçekten futboldan anlayan bu camianın içindeki dürüst kalemlerin katılım sağlamasını sonuna kadar desteklerken, futbol camiasının dışındaki bazı “Kirli Kalemlerin” bu işe burunlarını sokarak sulandırmaya çalışmalarını ve başka mecralara çekmelerini de son derece yanlış buluyoruz.
10 milyon taraftarı olan Sivasspor camiası olarak “Temiz Futbol Kampanyasına” Türk Futbol Kamuoyu önünde sonuna kadar destek vereceğimize bir kez daha söz verirken, “Bazı Kirli Kalemlerin” ise önlerinin kesilmesi için her türlü hukuki mücadeleyi başlatacağımızın da bilinmesinde fayda mülahaza ediyoruz.”dedi.
|