Tekil Mesaj Gösterimi
EN BÜYÜK DARBE TARAFTARLARDAN GELDİ
Alt 22.08.2006, 08:36   #1
GuNaY
Gast

Standart EN BÜYÜK DARBE TARAFTARLARDAN GELDİ

Sivasspor yönetimi, toplantıda alınan kararları basın toplantısı düzenleyerek açıkladı.

Sivasspor yönetimi, toplantıda alınan kararları basın toplantısı düzenleyerek açıkladı.

Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri'nde dün akşam saat 20.00'de başlayan Sivasspor Yönetim Kurulu toplantısı, Sivas ve İstanbul'daki yönetim kurulu üyelerinin telekonferans sistemiyle yapıldı. Gece saat 23.00 sıralarında biten toplantının ardından Sivasspor basın sözcüsü Fikret Ünsal ve Sivas'taki yönetim kurulu üyelerinin ortaklaşa yaptığı basın toplantısı ile yönetim kurulunun aldığı kararlar açıklandı.

Yönetim kurulu adına açıklama yapan Sivasspor basın sözcüsü Fikret Ünsal, ligin başlamasından sonra 3 maç yaptıklarını ve karşılaşmalarda 2 mağlubiyet ve bir de beraberlik aldıklarını hatırlatarak, "Bu alınan sonuçlar haliyle yönetim kurulumuz ve taraftarımızın moralini ciddi bir şekilde bozmuştur" dedi.

Önceki hafta kendi evlerinde oynadıkları Gençlerbirliği maçında bir taraftarın sahaya inerek, maçın hakemine saldırması neticesinde ceza aldıklarını ve bu nedenle Sakaryaspor maçını İstanbul'da oynadıklarını hatırlatan Ünsal, taraftarın yaptığı hareketle Sivasspor'a en büyük darbeyi verdiğini ifade ederek, şunları söyledi: "O sahaya giren arkadaşımıza ben şahsım olarak söylüyorum, hiçbir zaman kendi hakkımı ve Sivas'ın hakkını helal etmeyeceğim. Çünkü sezonun başında en büyük darbeyi yememize neden olan bir hareketi kendisi yapmış oldu."
Sahaya giren taraftar nedeni ile bir maç saha kapatma cezası aldıktan sonra Sakaryaspor maçını İstanbul Ali Sami Yen'de oynadıklarını da belirten Ünsal, kötü bir maç sergilediklerini söyledi.

Alınan kötü sonuçların sorumluların kendilerinin olduğunu kaydeden Ünsal, aldıkları radikal kararları uygulayacaklarını işaret ederek, "Bu dakikadan sonra bizler neler yapabiliriz diye yaklaşık 3.5 saat süren toplantıyı yaparak, her türlü konuyu masaya yatırdık. Önümüzdeki maçlara bakacağız. Yaptıklarımız bize ders olacak. Teknik heyetimiz artık bu kadar toleranslı olmayacak. Futbolcularımızın moral ve motivasyonları gayet güzel yapılacak. Gerekirse, önceki yıllarda yaptığımız gibi psikolojik durumlar için mentör yardımı alacağız. Bunlarla birlikte bir çok şey daha yapacağız" dedi.

Ligdeki kötü gidişin ilk haftalar normal olduğunu da sözlerine ekleyen Ünsal, ligin 7. haftasına kadar düşüş olabileceğine dikkat çekerek, "Hiç kimse merak etmesin. Sivasspor ligden düşmez. Ben şehirdeki havayı hiç hoş bulmadım. İster istemez hepimizde bir karamsarlık ve acabalar olabilir, ama biz işin içindeki adamlar olarak takımımızı çok iyi tanıyoruz. Hiç kimse moralini bozmasın. Sivasspor çok kısa sürede kendisini toparlar. Ama biraz daha sabırlı olacağız. Özellikle 6-7 hafta kötü gidişimiz devam edebilir. Biz buna hazırız ve takımımız bu arada da oturur" diye konuştu.

Ünsal, Hafta sonu yapacakları Antalya maçını da kazanmak istediklerini, Antalya'ya ilk golü ve mağlubiyeti kendilerinin yaşatacağını belirterek, "Gideriz ve bu hafta hiç gol yememiş takım olan, hiç gol atmamış olan Antalya'yı da yenebiliriz. Oraya da zaten yenmeye gidiyoruz. Bunu da çok açıkça ifade ediyorum. Hem ilk golü atan biz olacağız, hem de yenip geleceğiz. Bin çok ümitliyim. Onun için kimse karamsarlığa kapılmasın" dedi.

Tüm taraftardan kendilerine destek isteyen Ünsal, "Lig uzun bir maraton. Bunu bitirmek için nefes lazım, moral lazım, seyirci desteği lazım" dedi.
Açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ünsal, transfer konusunda Tolga'nın Çaykur Rizespor'a gideceğini, Altay'ın istediği Mehmet Yıldız'ın kalitesinde bir forvet oyuncu bulmaları ve Altay'ın istedikleri parayı çıkarmaları durumunda verebileceklerini, 10 gün içinde de transfer konusunu tamamlayacaklarını sözlerine ekledi.