Tekil Mesaj Gösterimi
-->: FORMULA1 TÜRKIYE GP
Alt 24.08.2006, 20:14   #27
CAGLAYAN
Usta Yiğido

CAGLAYAN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

34 Mesajına 72 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 974 CAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart -->: FORMULA1 TÜRKIYE GP

Alonso yasaktan endişeli değil

Renault pilotu Fernando Alonso, kullandıkları yenilikçi amörtisör sistemine getirilen yasağın şampiyonluk yarışında kendileri için dezavantaj olmayacağını söyledi.

Alonso, geçtiğimiz yılın eylül ayından beri kullandıkları yenilikçi amörtisör sistemine getirilen yasakla ilgili, "bunun bizim için çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Bir fark yapacağını da sanmıyorum'' yorumunu yaptı.

Türkiye Grand Prix'si öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan İspanyol pilot, "kararı kabul ediyoruz. Onsuz da çok rekabetçiyiz. Aracı kullanırken büyük bir fark hissetmiyorum. Bu konuda kaygı duymuyorum" dedi.

Renault, tur başına 0.5 saniye kazandırdığı tahmin edilen yenilikçi amörtisör sistemini diskalifiye edilme kaygısı yüzünden Hockenheim ve Budapeşte yarışlarında kullanmadı.

Michael Schumacher ile 25 puana kadar açtığı farkın sezonun bitmesine beş yarış kala 10'a düşmesini değerlendiren Alonso, "Ferrari'nin son dört veya beş yarıştır performansı oldukça yüksek. Ama bu araçtan olduğu kadar lastiklere de bağlı" dedi.

25 yaşındaki Renault pilotu, Bridgestone'un sıcak havada kullanılan lastikler konusunda önemli ilerleme kaydettiğini, buna karşılık kendilerinin de Michelin ile sıkı bir çalışmaya girdiklerini ve Türkiye GP'sinden itibaren bunun sonuçlarını göreceklerini vurguladı.

Fernando Alonso ilk kez geçtiğimiz yıl koşulan Türkiye GP'sini Kimi Raikkonen'in ardından ikinci sırada tamamlamıştı.

İstanbul Park'ın zorlu bir pist olduğuna değinen Alonso, ''herkes sekizinci virajı konuşuyor. Çok ünlü oldu, ancak bence son üç viraj da oldukça önemli. Özellikle zaman kazanma açısından, iyice yavaşladığımız bu son üç viraj önemli durumda diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

İstanbul'un çok güzel bir kent olduğunu belirten Alonso, ''tarihi güzellikleri olan bir kent. Formula'nın burada olması çok güzel. Buraya gelmek biz pilotlar için de oldukça iyi'' dedi.

Futbolla yakından ilgilendiğini de anlatan Renault pilotu, İspanya'da forma giyen Türk futbolcu Nihat Kahveci'yi bildiğini belirterek, "Nihat iyi futbolcu. Son yıllarda çok güzel performans sergiliyor'' dedi.
CAGLAYAN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır