Tekil Mesaj Gösterimi
-->: FORMULA1 TÜRKIYE GP
Alt 27.08.2006, 17:38   #59
CAGLAYAN
Usta Yiğido

CAGLAYAN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

34 Mesajına 72 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 974 CAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart -->: FORMULA1 TÜRKIYE GP

Massa'nın rüyası gerçek oldu

Massa 66'ncı Formula 1 yarışında ilk birinciliğini elde etti

Kariyerinin ilk F1 zaferine İstanbul Park'ta ulaşan Felipe Massa, Ferrari pilotu olarak grand prix kazanmayı 'bir rüyanın gerçekleşmesi' olarak tanımladı.

Massa yarış sonrası düzenlenen basın toplantısında aldığı sonuca kadar çok sıkı çalıştığını belirterek, "geriye baktığımda yaptığım herşey ve aldığım derece beni mutlu ediyor. Kazandığım için mutluyum. Büyük duygular yaşıyorum" dedi.

Yarışa çok iyi başlangıç yaptığını kaydeden Brezilyalı pilot aracı fazla zorlamadığını ve kontrollü bir sürüşle sonuca ulaştığını söyledi:

"Aracın performansı da iyiydi. Güvenlik aracının pistten çıkmasının ardından iyi bir şekilde devam etmeyi başardım. Araca çok yüklenmedim. Lastikler de yarışın her bölümünde iyi tepki verdi. Mümkün olduğunca arayı korumaya çalıştım. Agresif yarışmamaya gayret ettim. Yanımdaki iki pilot daha önce birincilik almıştı. Benim için ilk oluyor. Özel bir deneyim.''

Ferrari pilotu olmanın ve kazanmanın rüya gibi olduğunu ifade eden Massa, "takım içinde herkes çok mutlu. Burada iyi bir iş çıkardık. İlk zaferimi kazanmak harika bir duygu" diyerek sözlerini tamamladı.

İstanbul Park'ta ikinci sırayı alan sürücüler klasmanı lider Fernando Alonso Vitantonio Liuzzi'nin kazası yüzünden güvenlik aracının piste girdiği bölümde şanslı olduklarını ifade etti:

''Schumacher ile arayı açma konusunda biraz şansım oldu. Bu şekilde 3-4 saniye fark yapabildim. 50 tur boyunca birbirimize yakın gittik. Onun önünde yarışı bitirdim. Mutlu olduğumu söyleyebilirim ama o kadar da mutlu değilim. Yarışı genel anlamda kazanamadık.''

Michael Schumacher ile girdiği mücadele konusundaki soruyu da yanıtlayan Alonso, "kendime güvenim vardı. Mesafeyi dengede tutmak için çalıştım. Schumacher'in atak yapmasıyla ben de manevra yaptım ve geçmesini önledim. Yarış sonuna doğru aradaki fark çok azaldı ama ikinci olmama yetti" dedi.

Yarışta üçüncülüğü elde eden Ferrari'nin yedi kez dünya şampiyonu pilotu Michael Schumacher, takım arkadaşı Massa'yı da birinciliğinden dolayı kutlayarak şunları söyledi:

''Massa iyi yarış çıkardı. Büyük bir fark yakaladı. Güvenlik aracının gelmesi bizim için şansızlık oldu. Bizim takımımızda iyi olan pilotlardan biri şansız olursa, öbürü telafi edebiliyor. Alonso sonlara doğru sekizinci virajda avantaj sağladı. Bu bölümde arzu ettiğim hıza ulaşamadım. Sekizinci virajın zorlaması nedeniyle zaman kaybettim. Arka lastikler de oldukça aşınmıştı. Yapabileceğim buydu. Son turda yaptığım atak yeterli olmadı."

CAGLAYAN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır