12.09.2006, 15:17
|
|
Yiğido
101 Mesajına 256 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 741 
|
-->: Maçta kural hatası var (mı)!
Alıntı:
aciyurt Nickli Üyeden Alıntı
Sivasspor şu ana kadar oynadığı 5 maçta 3 yenilgi aldı. Alınan bu yenilgilerde dikkatimi çeken bir şey var,üçüde bir birinden dramatik yenilgiler. Kendi sahamızda Gençlerbirliği’ne karşı son dakika golüyle yeniliyor ve bir kişi eksik kalıyoruz, sonra Ali Sami Yen stadında 9 kişi kalan Sakaryaspor’a yeniliyoruz ve son olarakta bildiğiniz gibi Konya maçında 8 kişi kalıyoruz ve sahadan 2-0 yenik ayrılıyoruz. Şöyle adam gibi! bir yenilgi alıpta “Rakip çok iyi oynadı,bizi evire çevire yendiler” diyemiyoruz. Allah sonumuzu hayır ede! bu gidiş gidiş değil.
Konya maçını izledikten sonra kafama bir şey takıldı ve Başkan Mecnun Otayakmaz’ı aradım. Petkoviç’e verilen kırmızı karttan sonra,olay ceza sahasında olduğu için birde rakip lehine penaltı verilmesi gerekirdi,ancak hakem vermedi. Başkana bunu söyledim.
Maçta gelişen olaylar nedeniyle kafası bir hayli bozuk olan Mecnun bey,hakemin maçı nasıl başlattığını hatırlamadığını, ancak penaltı vermesi gerektiğini söyledi. Durum böyle oluncada ortaya “ kural hatası” çıkıyor.
Bunları söyledikten sonra Başkan’ın da kafası karıştı! Zannediyorum bu pozisyonla ilgili gerekli çalışmaları yapıp bir sonuca ulaşacak. Sözkonusu poziszyondan sonra maçın nasıl başladığını hatırlayan pek yok. Bunun içinde dün gidip özellikle maçta oynayan bir futbolcuya sordum. Bu futbolcu “Petkoviç o hareketi yapmadan önce hakem lehimize faul çaldı” dedi.
Ancak, dün Konyaspor basın sözcüsü Memduh Oğuz yeniden kafları karıştıracak bir açıklama yaptı ve açıklamasında “Petkoviç’e kırmızı kart gösteren hakem kural hatası yaptı ve penaltımızı vermedi” dedi. hakem nasıl hata yaparsa yapsın maç tekrarlanmaz ama kural hatası yapılınca maç tekrarlanır.
Şimdi Sivasspor’un yapacağı tek şey,maçın kasetini alıp hakemin o pozisyonda ne karar verdiğini ortaya çıkarmak. Eğer, önceden faul verdiyse yapacak bir şey yok, ama vermediyse penaltı çalmadığı için kural hatası yapmış olacak, bu da maçın tekrarlanması demektir.
“Umut fakirin ekmeği” misali bu işin üzerine gitmekte fayda var. Zaten maçı kaybetmişiz, tekrarlanması Sivasspor’a hiç bir şey kaybettirmez!
Abdullah YİĞİT, Hürdoğan
|
konyaspor karşı çıkmadığı sürece MAÇIN TEKRARI SÖZKONUSU OLAMAZ
ya o maç artık geride kaldı üstüne soğuk bi su içelim geçsin gitsin önümüzdeki maçlarda telafi edilir şüpheniz olmasın
|
|
|