-->: BASKETBOL
FIBA Bayanlar Avrupa Kupası C Grubu'nda Botaşspor, evinde oynadığı maçta Bulgaristan'ın PBC CSK Sofya takımını 57-52 yenerek, kupada gruptan çıkmayı garantiledi.
Adana Adnan Menderes Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı Adana Valisi Cahit Kıraç, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Botaşspor Başkanı Kamil Uzun ile çok sayıda basketlbolsever de heyecanla izledi.
Botaşspor, deplasmanda da tek sayı farklı mağlup ettiği rakibine karşı oyuna iyi başladı. İlk periyodu iyi savunma ve etkili hücumlarla 16-12 önde kapatan Adana ekibi, ikinci periyotta yaptığı top kayıpları ve isabetsiz atışlar yüzünden devreyi 28-27 geride tamamladı.
Üçüncü periyoda daha iyi savunma yaparak başlayan Botaşspor, rakip pota altında da isabetli atışlar yaparak arayı kapattı ve periyodu 43-35 önde geçti. Son periyotta Sofya ekibi, Petrova ve Johnson'un tüm çabasına rağmen aradaki farkı kapatamadı ve Botaşspor, maçtan 57-52 galip ayrıldı. Botaşspor, bu sonuçla grupta oynadığı 4 maçta elde ettiği 4 galibiyetle kupada gruptan çıkmayı garantiledi.
Botaşspor Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, maçtan sonra turu garantilemiş olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Adanalılar'ın maçlarına daha fazla ilgi göstermesini istedi.
SALON: Menderes
HAKEMLER: Sefff Shemmesh xx (İsrail), Zaza Machaladze xx (Gürcistan)
BOTAŞSPOR: Naile xx 3, Ayşe xx, Nazife xx 5, Işıl xxx 7, Whitley xxx 14, Aylin xxx 6, Mürüvet x, Sheana Mosch xxx 9, Korel xxx 13
PBC CSK SOFYA: Tiffani Johnson xxx 11, Yolovska xx 3, Petrova xxx 24, Hadzovc x, Crov x 2, Assenova x 2, Latasha Byears xx 10
1. PERİYOT: 16-12 (Botaşspor Lehine)
DEVRE: 27-28 (PBC CSK Sofya Lehine)
3. PERİYOT: 43-35 (Botaşspor Lehine)
Bir temsilcimize bir galibiyet daha.Tebrikler ve basarilarin devamini dilerizzz
|