Tekil Mesaj Gösterimi
Sivas Havaalanı yarın açılıyor
Alt 15.12.2006, 18:21   #24
puar
Usta Yiğido
 
puar - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Yaş: 44
Mesajlar: 4.966
Thanks: 108
357 Mesajına 678 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1234 puar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblick
Standart Sivas Havaalanı yarın açılıyor

- Genişletme çalışması tamamlanan ve uluslararası uçuşlar yapabilecek olan Türkiye'nin en uzun pistine sahip Sivas Havaalanı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından açılacak.

Daha önce sadece Sivas-İstanbul arası uçuşlar yapılan Sivas Havaalanı, 14 Nisan 2006 tarihinde kapatılmış, yapılan ihale sonrasında pist genişletme çalışması yapılmıştı. Türkiye'nin en uzun pisti unvanını taşıyan Sivas Havaalanı'nda pist boyunca 3 tane apron da yapıldı. Yarın Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından açılacak olan Sivas Havaalanında salı, perşembe, cuma ve pazar günleri olmak üzere haftada 4 kez İstanbul-Sivas arası karşılıklı olarak uygulanacak uçak seferlerinin İstanbul'dan 09.45'de, Sivas'tan ise 11.55'de hareketle gerçekleştirileceği belirtildi.

Şuan için Türk Hava Yolları'nın uçuş yapacağı Sivas Havaalanı'na diğer sivil hava taşımacılık şirketlerinin de uçuş sefer düzenleyeceği öğrenildi. Yaz aylarında talebe göre özellikle Almanya olmak üzere Avrupa bağlantısı uçuşların da yapılabileceği bildirildi. Bu arada, yarın açılacak olan Sivas Havaalanı'nın pist ışıklandırma sistemlerinin bahar aylarında yapılacağı ve gece uçuşlarına da açılacağı öğrenilirken, terminal binasının da ihale edilerek, daha geniş ve modern bir bina kurulacağı, Sivas Belediyesi'nin de Fatih mahallesi civarından havaalanına karayolu ulaşımını kısaltmak için alternatif yol açma çalışmalı yapacağı öğrenildi.
puar isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla