’En büyük pistli’ Sivas’a uçuş başladı
17 Aralık 2006
Selçuk YAŞAR/SİVAS
Uluslararası uçuşlara uygun hale getirilmek üzere 8 ay önce onarıma alınarak, hava trafiğine kapatılan Sivas Havaalanı, dün hizmete girdi. 3 bin 811 metre uzunluğu ve 45 metre genişliğiyle Türkiye’nin en büyük pistine sahip olan Sivas Havaalanı’na ilk tarifeli sefer dün İstanbul’dan THY’nin Van isimli uçağıyla gerçekleştirildi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, havayolu kadar demiryoluna da önem vereceklerini, "Hızlı Demiryolu Projesi"ni 2007 yılı yatırım programına koyacaklarını belirterek "Hızlı tren seferlerini Türkiye’ye yayacak ve yaygınlaştıracağız" dedi. Sivas Havaalanı’nın 1950’li yıllarda inşa edilmesine rağmen uçuşların düzenli olarak yapılamadığını belirten Şener, "THY artık haftada 4 gün Sivas’a sefer düzenleyecek. İstanbul’da 3 milyon, tüm dünyada ise 7 milyon Sivaslı bulunduğu dikkate alındığında uluslararası uçuşların da başlaması dileğimizdir. Bu seferler Frankfurt-Sivas hattıyla başlayabilir" diye konuştu.
15 MİLYON YTL’LİK YATIRIM: Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, 2001’de Sivas Havaalanı’nı kullanan yolcu sayısının 4 bin 200 olduğunu, bu rakamın 2003 yılının 8 aylık döneminde 41 bin yolcuya ulaştığını söyledi. Bakan Yıldırım, "Sivas Havaalanı, 15 milyon YTL yatırım yapılarak, Türkiye’nin şu anki havaalanları içinde en uzun ve en geniş piste sahip olan havaalanı haline getirildi. Sivas havalanının bazı ihtiyaçları var. 2007 programına bunları alıyoruz. 20 milyon YTL’lik daha yatırım yapacağız ve böylece Sivas Havalanı daha yakışıklı hale gelecek" dedi.
Kaynak:
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/5627758.asp?gid=52