13.08.2007, 11:17
|
|
Usta Yiğido
525 Mesajına 1.026 Kez Teşekkür Edildi.
|
-->: --->: -->: --->: -->: --->: OLAYLARIN ARDINDAN
Alıntı:
ao19802206 Nickli Üyeden Alıntı
TAMAMLANAMAYAN MÜSABAKALARIN SONUÇLARI:
MADDE 29:
a) Kulübün futbolcusu, yöneticisi, teknik sorumluları ve antrenörleri ile görevlilerinin ayrı ayrı veya birlikte hakeme fiili eylemde bulunmaları, kavgaya sebebiyet vermeleri ve bu eylemleri dolayısıyla müsabakaya devam olunması olanağının kalmadığı durumlarda, hakem müsabakayı tatil ettiğini ilan eder.
Bu halde, Federasyon Yönetim Kurulu olaya sebebiyet veren takımın/takımların hükmen mağlubiyetine karar verir, ayrıca olay ve fiillerin niteliğine göre Futbol Disiplin Talimatı hükümleri uygulanır.
b) Seyircilerin taşkın ve edebe aykırı hareketleri ile birlikte müsabakaya fiili eylemleri sonucu, müsabakanın devam ettirilmesine olanak kalmaması halinde, hakem müsabakayı tatil ettiğini ilan eder.
Bu halde, Federasyon Yönetim Kurulu, takımların birinin veya her ikisinin hükmen yenik sayılmasına karar verir, ayrıca olayın ve fiillerin niteliğine göre Futbol Disiplin Talimatı hükümleri uygulanır.
Federasyon Yönetim Kurulu, maddede öngörülen tüm hallerde karar verirken, maçın hakemleri, gözlemcisi, Federasyon temsilcisi, Federasyon veya Merkez Hakem Kurulu Üyelerinin, Disiplin Müfettişlerinin ve ilgililerin raporlarını göz önünde bulundurur. Yönetim Kurulu yaptığı değerlendirmede, maçın tatil kararlarını uygun görmediği takdirde, maçın yeniden oynanmasına veya yarıda kaldığı zamanki sonucu ile tescil olunmasına karar verebilir.
20 dakika sonra herşey yoluna girmişken oyuna devam edilebilirdi!!
|
Sivasspor yönetimi maça çıkabileceğini beyan etti ancak hakem bu şartlarda maçın oynanamayacağını bildirerek maçı tatil etti... Federasyon ya bu işi iyi bir ceza ile kapatacakki bir daha olmasın ya da hemşeircilik yapıp diğer olayların da önünü açacak... Ama bu kadar kamuoyu baskısına karşı duramaz talimatlar uygulanır...
|