Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 11.07.2005, 08:52   #15
CAGLAYAN
Usta Yiğido

CAGLAYAN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

34 Mesajına 72 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 940 CAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYORCAGLAYAN SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

Alıntı:
skywriter Nickli Üyeden Alıntı
Sivasspor Teknik Direktörü Werner Lorant, Sarı-Lacivertli takımın kendisi için iki maç oynayacağı sıradan rakipten öte bir şey ifade etmediğini söyledi. Türk futbolu üzerine de düşüncelerini söyleyen Alman çalıştırıcı, Sivasspor’daki hedefini kümede kalmak olarak belirledi.

Onu F.Bahçe'deki serüveni ile tanıdık. Akıllarda kalan en bariz özellikleri 6-0'lık G.Saray galibiyeti, Ortega'yı bir türlü ıslah edememesi ve beyaz kabarık saçları. Bir türlü F.Bahçe'nin başında olması hazmedilemeyen Werner Lorant, belli çevrelerin ‘Alman köylüsü' deyimine muhatab olurken bu ifadenin iltifat mı, aşağılama mı olduğu anlaşılamadı. F.Bahçe defterini bir daha açılmamak üzere kapattığını söyleyen Alman çalıştırıcı ile Sivasspor kampında yeni takımını, Türk futbolunu ve futbolcusunu konuştuk.

F.Bahçe'ye kırgın olduğu her halinden belli olan Alman teknik direktör, “Benim için mazide kalmış bir olay. Bu konuda konuşmak istemiyorum. F.Bahçe stadındaki maç benim için özel ve anlamlı olacak. F.Bahçe 2 maç yapacağım rakipten öte bir şey ifade etmiyor. 6-0'ın bu kadar çok konuşulacağını ve adeta efsaneleştirileceğini düşünmemiştim.” dedi.

Ortega’nın analizini yaparken de Lorant, “Bir star bile olsa bir futbolcu takım ruhuna uymak ve disiplini bozmamak zorunda. Kendi iç dünyasında sorunları vardı sanırım. Asi ruhlu ve kontrol edilemiyordu. Ama benim onunla hiçbir zaman kişisel bir problemim olmadı. Ortega'nın benim dönemimde sorun olmasını bana mal edenlerin benden sonra da oynamadığını görmeleri gerek.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'den çok teklif aldığını; ama Sivasspor'un teklifinin kendisine mantıklı geldiğini söyleyen Alman hoca, “Kimseye büyük vaatlerde bulunmadım. Sonrasında ise sıralamada çıkacağımız bir üst sıra bizim için başarı olacaktır. Öncelikli olarak ilk hedefime konsantre olmalıyım. Onu gerçekleştirdikten sonra öbür hedefi de konuşabiliriz. Benden şampiyonluk istenseydi ben de ona göre transferler isterdim. Ama şu an benden ne istendiğini biliyorum ve ben de ona göre bir kadro oluşturma çalışması içindeyim.” dedi.

Büyük takım kadar seyirci potansiyellerinin olduğunu ifade eden tecrübeli teknik adam, “Fiziksel açıdan belli bazı farklar olabilir; ama benim istediğim imkanları yönetim bana sağlıyor burada. Stadımız belki istenilen kapasitede olmayabilir; ama diğer faktörler benim hedeflerime varmamda önemli ölçüde itici güç olacaktır.” açıklamasında bulundu.

Türk Milli Takımı'nın Almanya'ya gitmesinin zor olduğunu açıklayan Lorant, “Ukrayna çok avantajlı. 2. lik mücadelesi ise Danimarka, Türkiye ve Yunanistan arasında geçecek. Türkiye'nin küçük de olsa bir avantajı var. Umarım bunu koruyup Almanya'da bulunurlar.” ifadesini kullandı. Türkiye'nin Almanya'da bulunmasının Dünya Kupası'na renklilik getireceğini düşünen Alman hoca, “Ben şahsen Türkiye'nin orda olmasını çok isterim. Özellikle turnuvanın Türklerin yoğun olduğu bir ülkede bulunması Türkiye'ye daha çok sorumluluk yüklüyor.” şeklinde konuştu.

Türkiye rehavetten kurtulamadı

Türkiye'nin dünya üçüncülüğünün havasından kurtulamadığını belirten Werner Lorant, “Bu rehavet hemen hemen her ülkede görülen bir sorun. Ardınden beklentiler yükseliyor ve bunu karşılamak zorlaşıyor. Türkiye yeni bir yapılanma içine girdi. Almanya'ya gidememeleri Türk futbolunda elbetteki önemli sorunları da beraberinde getirecektir.” açıklamasını yaptı.

11.07.2005
Burak Bürkük - Zaman
Bolu
CAGLAYAN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır