--->: SABAHI PROTESTO
İşte bu da benim yazım:
Sayın Nuh KÖKLÜ'ye:
Öncelikle Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı, sevginin, saygının, hoşgörünün kenti Sivas'a geldiğiniz ve yaptığınız incelemelerden dolayı teşekkür ederim.
Yalnız şunu belirtmeliyim ki bazı sözlerinizde haklılık payınız olsa da birçok konuda fikirlerinize katılmıyor ve hatta aksini iddia ediyorum. Siz basın mensupları olayları, kişileri, yerleri... milletimize en doğru bir biçimde anlatmak "ZORUNDASINIZ".
İşte "Sivas'ta futbol yalnızca futboldur" yazınızdan birkaç not:
*** "yüzü sımsıkı kapalı örtülü kadınlar " sözünü kullanmışsınız yazınızda. bu sizi rahatsız mı ediyor? Biz bunu da hoşgörüyle karşılarız. Çünkü insanların başını zorla açtıramıyorsanız, zorla da kapattıramazsınız. Ayrıca başörtüsü de dinimizin emridir. Neyse konu dağılmasın... Başörtüsüne karşı olabilirsiniz (tamam siz örtünmeyin!!!) ama bunu yaparken Sivas'ımızın adını kullanmayın. Çünkü bu şehirde başörtüsü kullanan ve kullanmayanlar kardeşçe yaşıyor. Herkes başkalarının kararına saygı duyuyor. Yani sizin gibi değiller.
*** Bir başka mevzuu "madımak oteli" mevzuu. Ben o olayın yaşandığı tarihte Sivas'ta yaşamıyordum ve yaşımda henüz küçüktü. Yıllar önce yaşanmış olan ve 10-15 densizin yapmış olduğu bir aptallıktan dolayı neden insanlar bana kötü gözle baksın? Bazı insanlar (insan demeye dilim varmıyor ama...) , bazı Türkiye düşmanları ülkemizdeki, ülkemizin şehirlerindeki birlik- beraberliğe dayanamıyor. Kendilerince Türk-kürt, alevi-sünni, başörtülü-başı açık, Sivaslı-Kayserili, Bursasporlu- Beşiktaşlı... tartışmaları yaratmak. Peki, o halde Ogün Samast yüzünden Trabzonlu kardeşlerimizi, Malatya'daki yayınevine yapılan saldırıdan dolayı da Malatyalı kardeşlerimizi kötüle. Hatta ben de İstanbul'da yılbaşında turistlere yapılan tecavüzlerden dolayı, hergün yaşanan hırsızlık ,gasp, kapkaç olaylarından dolayı seni suçlayayım.
***' "Sivaslıyım," demek hâlâ mahcubiyet sebebi.' diye yazmışsın. Ben Tokat'ta doğdum ve eğer Sivaslı olmak utanılacak bişey olsaydı ben Tokatlıyım derdim ve kimliğimde yazan Tokat yazısını gösterirdim. ama ben Sivas'ı benimsediğim ve kendime memleket olarak gördüğüm için herkese SİVASLIYIM diyorum ve bununla da gurur duyuyorum.
Bırakın artık bu çirkin oyunları. Geçmişte yaşanan talihsiz olayları sürekli millete hatırlatmak kimseye bir fayda sağlamaz. Yapılması gereken tek şey o olaylardan ders çıkarmak ve suçlularını cezalandırmaktır. Bu olayın suçluları Sivaslılar değil, o suçu işleyen kişilerdir.
Yalnız bu adamın kendi e-mail adresini bulamadım. Onu bulsak daha iyi olur. Sabah gazetesine gönderdiklerimiz ona ulaşmayabilir.
|