11.01.2008, 14:23
|
|
|
Yeni Yiğido
4 Mesajına 6 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 
|
--->: Zonguldakspor
Asker Bülent’ten çarpıcı sözler

Sivassspor Teknik Direktörü Bülent Uygun Pazartesi akşamı 67 Kanal Z ekranlarında 21.30’da yayınlanan ve Erder Yüksel’in hazırlayıp sunduğu Spor Kritik programına telefonla bağlanarak Zonguldakspor ve Sivasspor ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu:
Türk futbolunun efsanevi futbolcularından Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun , Pazartesi akşamı 67 kanal Z ekranlarında yayınlanan ve Ender Yüksel’in hazırlayıp sunduğu Spor Kritik programına telefonla bağlanarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. 2000-2002 sezonları arasında Zonguldakspor forması giyerek terinin son damlasına kadar kırmızı-lacivertli formayı ıslatan Bülent Uygun Zonguldakspor’a oynadığı dönemlerde dönemin Kulüp Başkanı Erdoğan Demir ile birlikte kırmızı-lacivertli ekibi 3.ligde şampiyon yaparak 2.lige çıkarmıştı. Spor Kritik programına yaptığı açıklamada Zonguldak’lıların duyarsızlığı nedeniyle istediklerini gerçekleştiremediğini belirten Uygun Zonguldakspor’un 3.ligde değil, gerçek yerinin Turkcell süper lig olduğunu, Zonguldak halkının başarı için kenetlenmesi gerektiğini belirterek çok önemli mesajlar verdi. Şu anda Sivasspor’u başarıdan başarıya koşturan Teknik Direktörü Bülent Uygun’un bir gün Zonguldak’a denerek Zonguldakspor’u layık olduğu yere çıkartmak için şehri harekete geçireceğini belirterek şunları söyledi,” Öncelikle tüm Zonguldak’lıları saygıyla selamlıyorum. Zonguldak’ta gerçekten çok güzel günler yaşadım. Özellikle Erdoğan Demir başkanım olsun, Ali başkanım olsun, Fevzi Şen abim olsun, oradaki dostlarımı unutmam mümkün değil.Hepsinin bende ayrı yerleri var. Zonguldak’ta o yıllarda gerçekten zor şartlarda yaptığımız mücadelede zamanın valisi ve belediye başkanından destek göremedik. Biz ne katar çok fedakarlık kaparsak yapalım yeterli desteği göremeyince başarı gelmiyor. Ama şu bir gerçektir ki, beraber çok güzel işler yapacaktık. Ancak zamanın şartlarında yeterli desteği alayınca bu işleri başaramadık. Ancak biz sevgili başkanım Erdoğan demir ile birlikte iyi şeyler yaptık. Futbol adına güzel işler yaptık. Zor şartlarda görev yapmamıza rağmen başarılı olduk.Erdoğan başkanımız büyük paralar dökmesine rağmen şehirden destek gelmeyince bir yere kadar durabildik.zonguldakspor’un muhteşem bir taraftarı var. Onlar bize büyük destek verdi. Ancak şehrin ileri gelenlerinden maddi-manevi anlamda destek göremedik. İnsanlara destek vermeyince çok fazla yapacağı şey kalmıyor.
Zonguldakspor’a şu anki yeri yakışmıyor. Orada yaşayan insanlara yakışmıyor. Bir zamanlar Türkiye Birinci liginde fırtına gibi esen koskoca Zonguldakspor’un şu anki hali gerçekten içler açısı. Ama bunu değiştirmek Zonguldak’lıların elinde. En başta sayın vali ve özel idarenin desteği, belediye başkanının desteği ve orada yaşayan insanların desteği ile bu başarı tekrar yakalanabilir. Zonguldak’ın özellikle tesislere ihtiyacı var. Öncelikle tesis kazandırmak lazım. Geldiğinde hiç tesisi olmayan Sivaspor’un tesislerini ben sayın valimizin ve özel idarenin desteği ile yaptırdım. Şimdi Türkiye’de ilk beşe girecek tesislerimiz var. Zonguldakspor’un geleceğini kurtarmak anlamında öncelikle tesisler yapılmalıdır. Bakacakkadı tesisleri tamamı ile Zonguldakspor’ a devir edilebilir. Sayın Zonguldak Valisinin ve Zonguldak Belediye başkanının Zonguldakspor’u ayağa kaldırması lazım. Orada yaşayan herkesin Zonguldakspor’lu Türkcel Süper Ligine çıkarma mecburiyeti var. İnsanların nasıl yol su hizmetleri getirme mecburiyeti varsa, Zonguldakspor’ u Süper Lige çıkartma mecburiyeti de vardı. Bir adım atılmalı ve bir an önce çalışmalara başlanmalıdır. İyi bir oluşum olursa ben kendi adıma maddi, manevi tüm desteği vermeye hazırım. Bez o zamanda parasal anlamda destek oldum. Ancak Erdoğan Demir ve Ali Başkanımız benim paralarımı ödediler. Bana Sivaspor’u teslim ettiklerinde 800 milyar borcu vardı. Tesis anlamında hiçbir şey yoktu. Ama göreve başlarken başkanım ile bir hayeller kurduk. Hayalperest olmadık. O hayalleri gerçeğe dönüştürmek için çok uğraş verdi. Sivas Valisi’nin , Belediye Başkanının ve halkın desteği ile bu günlere geldik. Bu günlere gelirken her kez taşın altına elini koydu. Kulübe gelir için benzin istasyonu açtık, Dolmuş hatları tahsis edildi. Otoparkalar tahsiz edildi. Şimdi bir kuşur borcumuz yok. Sportif açıdan yakaladığımız barıda ortada. Son yıllarda şehrin ekonomisinde büyük iyileşme başladı. Fabrikalar peş peşe kurulmaya başladı. Birlik, beraberlik, sevgi teması altında bunları yaptık. Siyasilerden destek aldık. Şu anda Zonguldak’ın Köksal Toptan gibi bir meclis başkanı var. Çalışkan Millet vekilleri var. Bir an önce harekete geçilmelidir. Bu söylediklerim çok zor şeyler değil. Sonuçta Zonguldakspor’a yapılan tesislerde kamu yararına olacaktır. Zonguldakspor büyüdükçe Zonguldak’ın ekonomisi de gelişecektir. El birliği ile doğru yönetim tarsı ile Zonguldakspor hak ettiği yere gelecektir. Eğer hala Zonguldak harekete geçmiyorsa ben zamanı gelince gelip Zonguldak’ı harekete geçirmek için katkı vereceğim.”diye konuştu.
|
|
|