1907 ribaund almak istiyorum"
08.01.2008 11:20
Mirsad Türkcan, Euroleague tarihinde 1000 ribaunda ulaşan ilk oyuncu oldu.
Geçtiğimiz hafta oynanan Euroleague maçları sonunda, Fenerbahçe Ülkerli oyuncu Mirsad Türkcan, Euroleague’de 1000 ribaunda ulaşan ilk oyuncu oldu. Mirsad’ın en yakın rakibi 153 Euroleague maçında 840 ribaund aldı. Pota altındaki etkisi ile rakiplerinin korkulu rüyası olan Mirsad, oynadığı Euroleague maçları boyunca, maç başına 10.71 ribaund ortalamasına ulaştı. Kariyerinde geriye hiç bakmayan ve sürekli ileri giden Mirsad, Fenerbahçe Ülker’e de ileriki yıllarda yardımcı olabilmek için elinden geleni yapacağını söylüyor.
Mirsad, Euroleague tarihinde 1000 ribaunda ulaşan ilk oyuncu oldun. Bu konuda neler söyleyebilirsin?
Elbette bunun için çok mutluyum. Kariyerimdeki en büyük başarılarımdan biri. Bu anlamda Avrupa’nın da en iyisi olmak çok önemli. Bana inananları görmek, beni gururlandırıyor. Bu rekora ulaştığımda aklıma ilk gelen, beni cesaretlendiren ve bu günlere gelmemde büyük etkisi olan ilk antrenörüm oldu. Bunun yanında şimdiki ve eski takım arkadaşlarım, kısaca buralara gelmeme yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Benim için, dediğim gibi kariyerimdeki en büyük başarı ama bu son olmamalı. Daha iyisini yapmam gerektiğini biliyorum. Hala gencim ve önümde bir çok başarı kazanacağım uzun yıllar var.
Kaynakça:
http://www.tbf.org.tr/