Sivas'ın Dimdik Arkasındayız !..

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu milli güreşçi ve AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, Sivasspor'un şampiyon olacağına inandığını belirterek, "Ben onlara 'gariban Yiğidolar' diyorum. Sivasspor'un dimdik arkasındayız. Amatör ruhla aslanlar gibi mücadele ediyorlar" dedi.
Kazandığı başarılarla 'asrın güreşçisi' unvanını alan AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, minderdeki başarılarının ardından siyasete de ısındı. İHA'nın sorularını cevaplayan Hamza Yerlikaya, "Biz içinde bulunduğumuz ortama ayak uydurmak mecburiyetindeyiz. Devlet idaresine talip olduysan idare ederken de gereken vasıfları taşımak ve bunları uygulamaz zorundasın. Şu anda herşey gayet iyi gidiyor. Hem spor adına hem Sivas adına hızlı çalışmalar yürütüyoruz. Meclis'in ve Sivas'ın gündemi çok yoğun" ifadelerini kullandı.
'Mindere özlem duyuyor musunuz?' sorusu üzerine Hamza Yerlikaya, "Minderi özlemeye gerek yok. Zaman zaman akşamları antrenmanlara gidiyorum. Spor bizim hayatımızın bir parçası" dedi. İnsanların toplu konut yaparken herşeyi düşündüklerini, ancak spor alanlarının gözardı edildiğini belirten Yerlikaya, "İnsan sağlığı herşeyden önemli. Toplumda sporu artık hayatın bir parçası haline getirmek, spor alanlarını genişletmek zorundayız. Nasıl otoparkları mecbur kılıyorsak, yürüyüş pistleri, bisiklet alanları gibi sosyal alanları da biraz daha genişletmek zorundayız" dedi.
Güreş camiasının içinden çıktığı bir camia olduğunu kaydeden Yerlikaya, Türk güreşinin gidişini nasıl bulduğunu, 2008 olimpiyatlarından sonra yorumlayabileceğini ifade etti. Kriterin başarı olduğunu vurgulayan Hamza Yerlikaya, "Başarı varsa, camia başarılı gidiyordur. Kendilerini destekliyoruz. Başarıya giden yolda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Güreş Federasyonu'nun bütçesinde de herhangi bir sıkıntı yok. Her türlü projenin çıkmasında yardımcı oluyoruz" diye konuştu.
Turkcell Süper Lig'de liderliğini sürdüren Sivasspor'un performansı ile ilgili soru üzerine de Hamza Yerlikaya, bundan sonra artık 4 büyük kalıbının yıkılacağını ve '5 büyük' denileceğini söyledi. Sivasspor'un da büyükler arasına ekleneceğini söyleyen Hamza Yerlikaya, "Türkiye'de büyük olarak 5 tane takım var. Bunun içinde Sivasspor da var. Biraz mali sıkıntılar yaşıyor. Çıta yükseldikçe mali sıkıntılar olacaktır. Sivaslı işadamlarımıza, Sivasseverlerimize şunu diyorum. Anadolu'nun bağrından çıkmış bir takımı destekleyin. İnanın bu takıma. Bu Anadolu'nun tam özünden çıkmış, amatör ruhla mücadele eden bir takım. Burada yönetimi, antrenörleri, hepsini kutlamak lazım" şeklinde konuştu.
Sivasspor için bir SMS kampanyası başlatıldığını da dile getiren Yerlikaya, Türk halkının genelinden bu desteği istediğini bildirdi. Yerlikaya, "Sivas bizim artık ligde olmazsa olmazımız olacak. Sivasspor'u bundan sonra başarıda ve başarısızlıkta, her türlü şartta desteklemek, arkasında durmak mecburiyetindeyiz. Biz dimdik arkasındayız. Çıkışı muazzam. Bu artık Anadolu takımlarına bir emsal teşkil eder. Şampiyon olacağına inanıyorum. İnanmak başarmanın yarısıdır. Ben bu işin içinden gelmiş bir sporcuyum.
Niye olmasın ki. İlla 15-20 milyon dolara futbolcu alıp, takımın kapasitesini 150-200 milyon dolara çıkartıp başarı beklenmez. Ben onlara 'gariban yiğidolar' diyorum. Amatör ruhla aslan gibi mücadele ediyorlar" dedi. Sivasspor'un maçlarına da gittiğini belirten Hamza Yerlikaya, bu hafta İstanbul'da oynanacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını izleyeceğini, bir hafta sonra Sivas'ta oynanacak Fenerbahçe maçında da tribünde olacağını söyledi. Yerlikaya, Fenerbahçe maçında dostça bir mücadele olmasını dilediğini sözlerine ekledi.
17.01.2008
Kaynak : İHA