SERBEST KÜRSÜ
Az önce Kümbet tarafından akraba ziyaretinden geldim. Olay giderken gerçekleşti. Aracımı, Sivas caddelerimizin buz olması nedeniyle otoparktan çıkarmadım ve ziyarete halk otobüsüyle gittik. Saat 19.00 gibi durakta Şirinevler,Tuzlugöl,Yumurtatep e halk otobüsünü bekliyoruz.Saat 19.25 gibi aynı zamanda plaka numarası olan 104 sayılı halk otobüsü geldi. Otobüse her binen yolcu tepkisini "Bu bölgenin otobüsü kaç dakikada bir geliyor" şeklinde gösterdi. Yarım saati geçen süredir bekliyoruz şeklindeki tepkiye ise, Genç şoför (25-30 yaşlarında) asabi şekilde beklemek istemiyorsanız taksiye binersiniz gibi tavırlarını şiddetle kınıyorum ve Belediye Başkanı Sami Aydın beye sesleniyorum;
1- Ben bu bölgeye ilk kez halk otobüsüyle gittim ancak tüm yolcular bu bölgede devamlı bu problemi yaşadıklarını söylüyor.
2- Kentkart düzeni halk otobüscülerini keyfiyete soktu. Herkes nizami servis saatlerine çıkmadığı bu olayla netlik kazandı. Ayrıca bir önceki servis nizami seferine gitmeyip iki sefere tek otobüs gibi olunca otobüs tıklım tıklımdı (yaklaşık 60-70 kişi).
Yani 23.02.2008 de saat 19.15 gibi meydan camii yakınındaki durakta hangi otobüs gelmesi lazımsa, o otobüse varsa uygulamanızda ceza verilmeli. Genel bir şikayet olarak algılanılıp vatandaşı rahatlatmanızı diliyorum
104 sayılı halk otobüsü şoförünün yolcuya tavrı çok çirkindi inanın ben eşim ve çocuklarımın yanında utandım. Bir daha halk otobüsüne binmemeye gayret gösterecem
|