Tekil Mesaj Gösterimi
--->: SERBEST KÜRSÜ
Alt 24.02.2008, 02:33   #770
albina58
Usta Yiğido

363 Mesajına 804 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 915 albina58 isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart --->: SERBEST KÜRSÜ

23.02.2008 tarihinde,SKY TURK tv,de ayrıkı sorularda,konuk olarak katılan,değerli hemşerimiz,ABDÜLLATİF ŞENER'i dinledim.Ülkemin içinde bulunduğu durumu,siyasal gelişmeleri,kıbrıs meselesi gibi konularda cesurca cevaplar verdi.Bir kez daha gurur ile izlemenin zevkini yaşarken,bir yandanda 2002 yılı ülkem gerçeginde genelkurmaydan,anayasa mahkemesine,yarğıtay-danıştay gibi kurumlardan anamuhalefet partilere varıncaya kadar her kesimin ortak cumhurbaşkanı adayı iken,bir galataport ihalesinde kendi geleceği pahasına ''Ben buraya imza atamam,sonra türk halkıma bu imzanın hesabını veremem'' diyerek suça ortak olmayışı,karşılığında partiden dışlanmasına gelinene kadar,bir film şeridi gibi gözümün önünden akdı.
Bir kez daha bir yargıya vardım ki,bugün alınan bir kararın veya atılan bir imzanın,bir kaç yıl sonra muhasebesi yapılıp ahkam kesilebilir.
Tüm bunlardan dolayıdır ki,son beş yılllık sürecin muhabeside en azından şimdiden yargılanmalı ve ülkemizin önünde duran karanlık güçlerin bir an evvel sahneden indirilmesi gerek.
Asıl cebren ve zor ile indirilen hemşerimiz ABDÜLLATİF ŞENER gibi şahsiyetlerin,devleti yönetecek makamlarda oturması gerekmektedir.Siyasi yelpazede zıt fikirde olduğum halde bu görüşümü belirtiyor ve hemşericilik duygularından ayrı,ülke sevdam için bunu söylüyorum,inşallah diğer hemşerilerimizde bu fikrime,sabit particilik bağlılıklarından kurtularak,ülke-millet olgusu ışığında bakabilirler.
Günü birlik yaşam ve günü kurtarma düşüncesinden uzak,yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımıza,daha parlak yarınları bırakacak bir ortamın olacağı günler için,tarafsız bir pencereden bakarak karar vermeye davet ediyorum.