--->: BASKETBOL
Daçka'da moraller yerinde!
Beko Türkiye Basketbol Ligi'nde geride kalan 23 hafta sonunda, aldığı 17 mağlubiyetle son sırada yer alan Darüşşafaka, son iki haftada aldığı Galatasaray ve Kepez Belediyesi galibiyetlerle moral buldu. Takımın başına 10 Ocak'ta getirilen ve Darüşşafaka'nın başında çıktığı 9 maçta 4 galibiyet elde eden antrenör Halil Üner, ligte bulundukları yeri hakketmediklerini ve sezon sonuna kadar gösterecekleri performansla ligde kalacaklarını söyledi.
Son haftalardaki yükselişlerinin ligi en altta bitirmeyeceklerinin göstergesi olduğuna değinen Üner, "Darüşşafaka'nın Türk basketboluna verdiği hizmetle çok önemli bir klüp olma özelliğini hep taşımıştır. Bu sezon bazı hatalar yapıldı. Sezon başında yabancı transferlerinde yanlış seçimler oldu. Ben geçmiş yıllarda kaptanlığını yaptığım Darüşşafaka'nın yardıma ihtiyacı olduğunu öğrenince bana yapılan teklifi değerlendirdim ve göreve başladım. Bu takımı daha iyi çalıştırarak ve inandırarak yukarılara çıkarmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz ay benim talihsiz bir hastalığım olmuştu. O dönem bir kaç maçı kaybettik. Ama son iki haftada aldığımız galibiyatlerle tekrar moralimiz yerine geldi" dedi.
Üner, haftasonu oynayacakları Fenerbahçe Ülker maçını kazanmak zorunda olduklarını ve bu aşamadan sonra mağlubiyete tahammülerinin olmadıklarını söyledi.
Halil Üner son olarak Darüşşafaka'ya herkesin küme düştü diye baktığı bir dönemde yakaladıkları çıkışı sürdüreceklerini ve ligde kalacaklarına inandıklarını vurguladı.
|