Konu: EURO 2008
Tekil Mesaj Gösterimi
FIRTINA KOPTU
Alt 29.05.2008, 08:02   #40
Abdullah DuMaN
Usta Yiğido

Abdullah DuMaN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

4.168 Mesajına 9.556 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1522 Abdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz seinAbdullah DuMaN kann auf vieles stolz sein
Standart FIRTINA KOPTU

Bomba
A Milli Takım patronu Fatih Terim EURO 2008 kadrosundan İbrahim Kaş´ın yanı sıra Halil ve Yıldıray´ı çıkarttı, kıyamet koptu. İlk tepki Stuttgartlı yıldız oyuncudan geldi: Bundan sonra Terim varsa ben yokum...
29.5.2008

Futbolseverler tepkili...
EURO 2008’deki ilk maçını 7 Haziran’da Portekiz’le, son hazırlık sınavını ise bugün Finlandiya’yla oynayacak olan A Milli Takım’da Teknik Direktör Fatih Terim, 23 kişilik kadrosunu dün resmen UEFA’ya iletti. Tecrübeli teknik adam beklenen isim İbrahim Kaş’ın yanı sıra sürpriz bir şekilde Halil Altıntop ve Yıldıray Baştürk ikilisini açıklayınca herkesi adeta şaşkına çevirdi. Özellikle Yıldıray’ın kadroya alınmamasına futbolseverler büyük tepki gösterdi. Stuttgartlı oyuncu ise yaptığı sert açıklamayla Terim’e savaş ilan etti: Bundan sonra Terim Milli Takım’da varsa, ben yokum!
Terim: Halil&Yıldıray'ı gönderdim

Tecrübeli teknik adam, UEFA´ya bildirilmesi gereken EURO 2008 kadrosu için Almanya´da forma giyen iki yıldızımızın yanı sıra İbrahim Kaş´la da yollarını ayırdı

‘Bekletmek istemedim’
A Milli Takımımız’ın Teknik Direktörü Fatih Terim, dün düzenlediği basın toplantısında herkesin merakla beklediği kadrodan çıkacak 3 oyuncusunu açıkladı. Terim, 26 kişilik listeden Stuttgart’ta oynayan Yıldıray Baştürk’ü, Schalke 04’ten Halil Altıntop ve Beşiktaş’tan da İbrahim Kaş’ı çıkardığını belirtti. Bu kararı vermesinin kendisi için çok zor olduğunu ifade eden deneyimli çalıştırıcı, “Yıldıray’ı yedekte bekletmek istemediğimi için çıkarmak zorunda kaldım” diye konuştu.

‘Test etmek yoktu’
Tecrübeli teknik adam, “Baktığımızda Tümer’in çok önemli bir sol ayağı var. Bu nedenle onu Emre’nin bir alternatifi olarak düşündüm. Ben verdiğimim kararlarda adil olduğumu düşünüyorum. Halil yerine Nihat ve Semih, İbrahim’in yerine de Hamit ve Sabri ikilisinin daha uygun olacağını düşündüm. Bu 3 futbolcumuz hakkında hiç kötü düşüncemiz olmadı. Son iki maçımızda değişik oyuncuları kullandım. Ancak kimseyi test etmek gibi bir şey söz konusu değildi” yorumunu yaptı.

Fatih Terim’in hakkı
Düz ve doğru mantıkla Fatih Terim’in oyuncu seçiminin en doğrusu olduğunu kabul etmek gerekir. Oyuncularına en yakın kişi ve onları yönlendirip, şekillendiren baş sorumlu o olduğuna göre, tercihlerine saygı gösterilmelidir. Kendi sistemini, taktik tercihlerini, yüksek verim alabileceğini düşündükleriyle uygulamak istemesinden daha doğal ne olabilir? Ekibinin en büyük sorununun savunmada olduğunun bilincinde olan Terim, bu zaafı orta alandan gelecek destekle gidermeyi düşünmektedir. Hem ileri hem geri seri hareket etmeyi becerebilen orta alan isteği de, son derece yerindedir. Önemli olan kimin gittiği değil, kalanların bunu becerebilmesidir.
Tamer BAĞLAN

Umarım doğru karardır
İbrahim Kaş ve Halil Altıntop’u kadrodışı bırakma kararı çok normal. Savunmanın sağı ve forvetimiz için yeterli alternatifler var. Ama Yıldıray’ın durumu tamamen farklı. Terim’in gerekçeleri futbolun doğrularına aykırı, gerek taktiksel anlamda gerekse maç performansı fizik kalite, oyuncu özelliği olarak Yıldıray, bir iki gömlek üstün. Terim’in, Yıldıray’ın karşısına Tümer’i koyması, olsa olsa ‘inandığı futbolcu’ çerçevesindeki kişilik figürüdür. Zaten Terim’in, inandığı futbolcu tipi bugüne dek birçok kez performans ve diğer futbol verilerinin sürekli önünde seyretti. Yıldıray’la da aslında bu anlamda yıldızının barışık olduğu söylenemezdi. Umarız doğru karar vermişti.
Basri BAYKOÇ

Terim’in adalet’sizliği’
Kadro ilk açıklandığında ortak görüş şuydu; Kazım, Emre Güngör ve Ayhan gönderilir. Kamuoyu ise Tümer’i istemiyordu. Antalya’da öyle bir olaya şahit oldum ki, Bu takımdan 10 kişi gitseydi bile Tümer kalırdı. Bunu sonra açıklayacağız. Terim, kimse Tümer’i sormadan, “Tümer 12 maçta bize büyük katkılar yaptı” dedi. Uruguay karşısında Yıldıray etkili olmuştu. Ne zaman ki dışarı alınıp Tümer maça dahil edildi, olay terse döndü ve galibiyetten geri düştük. Halil, Schalke gibi üst seviyede bir takımda oynuyor. Hazır ve moralli gelmişti. Geldiği gibi gitti. İbrahim Kaş’a gelince. Zaten yanlış seçimdi. Newcastle’da oynayan Emre Belözoğlu’na bel bağlanmış. Geçmişe dayanan nedenlerden dolayı yolların ayrıldığı apaçık ortadır. Umarım bu handikap başımıza dert açmaz..
Orhan YILDIRIM

Son prova bugün Finlandiya ile...

TÜRKİYE
Volkan (Rüştü)
Hamit
Gökhan
Servet
H.Balta
Kazım
Aurelio
E.Belözoğlu
Arda
Tuncay
Nihat

FİNLANDİYA
Enckelman
Kuivasto
Pasoja
Nyman
Kallio
Kolkka
Eremenko
Vayrynen
Tainio
Forssell
Johansson

STAT: MSV Arena
YAYIN:TRT 1
SAAT: 21.30

HAKEMLER: Thorsten Kinhöfer
Detlef Scheppe
Christian Fischer

Gündemin ilk maddesini kadrodan çıkarılan oyuncular oluştururken,Türkiye finallere hazırlık için yapacağı son maçta bu akşam Finlandiya ile karşılaşacak. Duisburg kentinde saat 21.30’da başlayacak olan mücadele, TRT 1’den yayınlanacak. İlk maçında Slovakya’yı 1-0 yenen Milliler, oyun stiliyle Portekiz’e benzetilen Uruguay’a 3-2’lik skorla mağlup olmuştu.

FANATİK

Yorumlarınızı ilgi ile okuyup beğeniyoruz.
Ancak; yorumlarınızı mümkünse küçük harflerle yazınız lütfen....

Bizi Twitter'den takip etmek için tıklayınız....
Abdullah DuMaN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda Abdullah DuMaN'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...