-->: BASKETBOL
F.Bahçe'de Giricek geldi
Beko Basketbol Ligi'nde son iki yılı şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın NBA takımlarından Phoneix Suns'tan transfer ettiği Hırvat oyuncu Gordan Giricek İstanbul'a geldi.
THY'nin Zagrep-İstanbul seferini yapan tarifeli uçağı ile 19.30'da İstanbul'a gelen Hırvat basketbolcu, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada Fenerbahçe Ülker'e geldiği için çok mutlu olduğunu ve Fenerbahçe Ülker'de başarılı bir sezon geçireceğine inandığını söyledi.
NBA kariyerinde Memphis, Orlando, Utah, Philadelphia ve son olarak da geçen sezon Phoneix Suns'ta forma giyen Giricek, transferiyle ilgili olarak gazetecilere şu açıklamaları yaptı:
"Fenerbahçe'ye gelmek benim içinde çok iyi bir transfer oldu. Fenerbahçe'yi Euro Leauge'de oynayacağı için tercih ettim. NBA takımım transfer konusunda çok ağır hareket etti. O esnada Fenerbahçe Ülker devreye girdi. Fenerbahçe Ülker'de coach Bogdan Tanjeviç çok iyi bir hoca. Kendisini yakından tanıyorum. Fenerbahçe Ülker'de oynayan bazı oyuncuları yakından tanıyorum. Mirsad benim arkadaşım. Ömer Onan ile Cibona'da oynarken karşı karşıya gelmiştik. Gerçekten çok sert bir savunmacı kendisi. Bu arkadaşlar ile bir arada oynamak çok güzel. İyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum."
Hırvat yıldız Giricek'in, yarın Kadıköy Acıbadem Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçeceği ve kendisini iki yıllığına Fenerbahçe Ülker'e bağlayacak sözleşmeyi imzalayacağı öğrenildi.
|