-->: 2010 Dünya Kupası Elemeleri
"Kim kazanırsa sevineceğiz"
Büyük güne sadece 1 gün kaldı...Ulusal Futbol Takımı, 2010 Dünya Kupası Elemeleri'nde Ermenistan ile karşı karşıya geliyor.
Tek beklentimiz Ay-Yıldızlıların 90 dakikadan galip ayrılması. Elbette bu maç 'sportif' bakımdan taşıdığı anlamların çok ötesinde şeyler ifade ediyor.
Ermeni diasporası sözde soykırım iddialarıyla maçı farklı bir arenaya çekmeye çalışıyor. Hatta radikal gruplar miting hazırlığında. OIaya farklı yaklaşanların sayısı ise azımsanmayacak kadar fazla. Özellikle Türkiye'de yaşayan Ermeni gazeteci dostlarımızın yarınki mücadeleyle ilgili söylemleri bizi olay çıkmaması yönünde umutlandırıyor...
ARİS NALCI (Agos Gazetesi Haber Müdürü):
Ermenistan-Türkiye maçının sadece bir futbol karşılaşması olarak kalmaması gerekir. Bir maçtan çok daha fazla şey ifade ediyor. İki ülke arasında önemli adımlar atılıyor. Ülkelerin devlet televizyonları arasında protokol imzalanması önemli bir olay. Ama her şeyi bu maça bağlamak doğru olmaz. İki toplum arasında bu spor müsabakası belki de bir köprü görevi görecektir. Maça gidince neler hissedeciğimi merak ediyorum. İki tarafta kazandı. Türkiye'de yaşayan Ermeni bir genç olarak Avrupa üçüncülüğünde büyük sevinç yaşadım. Ermenistan yükselişe geçen bir ekip ve özellikle sahasında başarılı işler yapıyor. Ancak Türkiye maçın favorisi.
ARİ HADDELER (Marmara Gazetesi Yazı İşleri Müdürü):
Ermenistan sporda çok yeni bir ülke. 1992'den beri bağımsız. Çok genç bir milli takımları var. Türkiye ile aynı kiloda tartılmaması gerekir. Türkiye fersah fersah önde. Aslında biz burda kazanacak olanın dostluk olduğuna inanıyoruz. Ermenistan'ın şansı olmadığını biliyoruz. Kim kazanırsa sevineceğiz. Gerginlik olacağını zannetmiyorum. Türk Futbol Takımı'nın sıcak karşılanacağına inanıyorum. Marjinal gruplardan gösteri olacaktır elbette. Fakat Ermenistan'da büyük çoğunluğun Türkiye'ye sevgiyle baktığını düşünüyorum.
ARA KOÇUNYAN (Jamanak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni):
Sportif açıdan ele alıcak olursak Türkiye şanslı. Türk Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'ndan yeni çıktı. Tabii böyle uluslararası turnuvalarda elde edilen başarılardan sonra hep üzerine birşeyler koymak için çabalanır. Fatih Terim ve ekibi de büyük hedefler koydular. Türk futbolu Ermenistan'a nazaran deplasmanda da olsa sonucu lehine değiştirebilecek potansiyele sahip. Her takımın kendi sahasında güçlü olduğu gerçeği de unutulmamalı. Futbolda mucizelere yer vardır, bütün güzelliği de budur. Siyasi yönden Fatih Terim'in basın toplantısındaki vurgusu çok önemli. Terim 'Futbol hızlı oynanan bir oyun. Tarihin yükünü omuzlarımıza alırsak yavaşlarız' dedi. Bu çok doğru bir söylemdi. Buradan yola çıkacak olursak sahada ibre Türkiye'den yana, siyasi bakımdan ise iki ülke kazançlı çıkacak.
|