Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Dün geceyi hiç unutmayacağım...
Bu mübarek günde rabbime ne kadar şükür etsem azdır! Sivasspor'un galip geldiği çok maçlarda sevinç yaşadım ama dünkü gibi sevinç yaşadığımı hatırlaıyorum.
Dün “Gerçek Sivassporlular için özeldi, “Çünkü karşımızda, arkasında basını olan, şöhretli futbolculardan kurulu,gittiği yer yerde dalkavuk bulmakta zorlanmayan bir rakip vardı.
İşte onun içinde Sivasspor'un böyle takımları yenmesi bana ayrı bir keyif ve mutluluk verir.
Galip geldiğimiz bir maçın akşamında taraftar için kötü bir şey yazmayacağım. Onlara “Yine maçın büyük bölümünde uyudunuz.İlk golü attığımız 76. dakikaya kadar neredeydiniz?" demeyeceğim!"
Dün gece gerçekten özeldi. Mübarek Kadir gecesinin huzurunu ve bu maçtan alınan üç puanın mutluluğunu yaşatan yüce rabbime bir kez daha şürükler olsun. Maça gelince.
İlk yarıda Sivasspor gerçek gücünden uzak bir görüntü çizdi. 20. dakikada Sylla ve 23.dakikada Musa'nın üst direkten topunun dışında ciddi pozisyon bulamadık. Biz iyi kötü bu pozisyonları bulduk, Fener bunuda bulamadı ama duran bir topla 1-0 öne geçti.
Ben dün akşam Bülent hocanın maça neden Balili'yle başlamadığına gerçekten çok şaşırdım. Zira Fener'in leri çıkacağı ve geride boş alan bırakacağı belliydi. Neyseki ikinci yarı oyuna giren Balili, kanatlardan rakip kalede etkili olmaya başladı. Daha sonra Tum'uda alan Bülent hoca forveti 3'ledi ve yapması gerekeni yapıp büyük bir risk aldı. Bence maçın kopma anı skor 1-0 iken, Aleks'in yakın mesafeden vurup, kaleci Petkoviç'in çıkardığı top oldu.
Eğer o gol olsaydı skor 2-0 olur ve maçta orada biterdi. Dünkü maçın ikinci yarısında Sivasspor'a yakışır şekilde mücadele edip üç puanı hakkıyla alan Sivasspor'u yürekten tebrik ediyorum.