-->: BASKETBOL
F. Bahçe'de hedef ikide iki
Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı kaptanı Nalan Ramazanoğlu ve Fenerbahçe Ülker kaptanı Damir Mrsic, 11 Ekim Cumartesi günü Ankara'da karşılaşacakları rakiplerini yenerek, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanmayı hedefliyor.
Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı Galatasaray ile Ankara Atatürk Spor Salonu'nda saat 14.00'te, Fenerbahçe Ülker ise Türk Telekom ile aynı salonda saat 17.30'da yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Bu zorlu maçlar öncesinde bir araya gelen Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı kaptanı Nalan Ramazanoğlu ile Fenerbahçe Ülker kaptanı Damir Mrsic, iddialı açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı kaptanı Nalan Ramazanoğlu, Galatasaray ile yapacakları karşılaşmanın hem kupa maçı hem de derbi niteliği olması nedeniyle büyük önemi olduğunu belirterek, "Bu maçın Cumhurbaşkanlığı Kupası olmasının yanında derbi maç olması da büyük önem taşıyor. Uzun yıllardır Galatasaray ile bu anlamda karşı karşıya gelmiyorduk. Bizim için ayrı bir önemi var. Kazanmak istiyoruz. Yıllardır süre gelen geleneğimizi bozmak istemiyoruz. Kupayı almak istiyoruz. Sezonun ilk maçı olması nedeniyle zor bir karşılaşma olacak. İki takım da tam olarak hazır değildir. Bunun getirdikleri ilk maçlarda daha çok ortaya çıkar. Ancak daha çok isteyen taraf kupayı alacaktır. Bu maçta tribünler yüzde 50, yüzde 50 olacak. Eşit tribünler olacak yani. Bu nedenle de bizim taraftarımızın desteği burada büyük önem arz ediyor. Çünkü Galatasaray'ın taraftarı da gelecektir. Ama bizim taraftarımızın Fenerbahçemize ayrılan bölümü dolduracağını ve o müthiş desteğini bu maçta da göstereceğini düşünüyorum, buna inanıyorum. Güzel bir maç olacak. Sonunun bizim istediğimiz gibi olmasını ve uzun yıllardır yaptığımız gibi bu yıl da lige kupayla başlamayı istiyoruz" diye konuştu.
Geçen yıl hem erkek hem de bayan basketbol takımlarının kupayı kaldırması ile ilgili olarak ise Nalan Ramazanoğlu, "Bir kulübün aynı branşından hem erkek hem de bayanlarının böyle bir başarıya imza atması çok güzeldi. Bu başarı bize yapılan yatırımların ve verilen değerlerin boşa çıkmadığını gösteriyor. Aynı gün arka arkaya maç oynayacağız. Maça gelecek taraftarlarımızın salona erken gelerek bayanların maçını izledikten sonra erkek takımımızın da maçını seyretmelerini umuyorum. Bu sayede iki takımımıza da taraftarımız destek verecek. Ayrıca ben güzel maçlar olacağına inanıyorum. Kalite seviyesi yüksek olacak. Geçen yıl bir ilki gerçekleştirdiğimiz gibi bu yıl da aynı başarıyı erkek takımımızla birlikte yeniden camiamıza yaşatırız. Geçen yılki kupaya 100. yıl kupaları olarak bakıyorduk. Umarım bu yıl da başarılı bir şekilde geri döneceğiz" dedi.
Fenerbahçe Ülker kaptanı Damir Mrsic ise, Cumartesi günü Ankara'da oynanayacakları karşılaşmalarda en önemli görevin Sarı-lacivertli taraftarlara düştüğünü söyleyerek, "Biz geçen sene de bu kupayı aldık. Bu yıl da bu kupayı müzemize getirmek istiyoruz. Rakibimiz Türk Telekom. Ankara'da takımımıza her zaman taraftarlarımız tarafından inanılmaz bir destek veriliyor. O yüzden Ankara'da oynayacağımız için mutluyuz. Bizim orada azımsanmayacak bir seyircimiz var. Maç sırasında bize destek verecek taraftarlarımızla birlikte bu maçı kazanacağımızı ve müzemize bir kupa daha götüreceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.
Türk Telekom takımının son iki yıldır basketbola ciddi bir yatırım yaptığını dile getiren Mrsic, "Türkiye Kupası'nı kazandılar ayrıca final de oynadılar. Bu yıl daha da büyük yatırımlar yaptılar. Önemli transferler yapıp geçen seneden daha iyi bir takım kurdular. Zor bir maç olacak, ancak kazanacağımıza inanıyorum. Ayrıca bu maç Türk Telekom'un kendi evinde oynanacağı için bizim için biraz daha zor bir maç olacak. Onlar Atatürk Spor Salonu'nda idmanlarını yapıyorlar. Oraya daha çok alışıklar. Ancak biz bu kupayı alacağız, çünkü taraftarımızın büyük desteği olacak. Ayrıca geçtiğimiz yılki kadromuza 3 oyuncu transfer edildi, takım birbirini tanıyor. Nasıl oynadığını, neler yapıp neler yapmayacağını biliyor. Büyük bir değişim olmaması iyi bir durum. Bence bu maçı alacağız" değerlendirmesinde bulundu.
|