Tekil Mesaj Gösterimi
Halı Saha Maçları -Türk Erkeğinin Hayatındaki Yeri
Alt 12.10.2008, 18:20   #1628
velibircan
Usta Yiğido

velibircan - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

501 Mesajına 1.274 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 847 velibircan ist ein wunderbarer Anblickvelibircan ist ein wunderbarer Anblickvelibircan ist ein wunderbarer Anblickvelibircan ist ein wunderbarer Anblickvelibircan ist ein wunderbarer Anblickvelibircan ist ein wunderbarer Anblickvelibircan ist ein wunderbarer Anblickvelibircan ist ein wunderbarer Anblick
Standart Halı Saha Maçları -Türk Erkeğinin Hayatındaki Yeri

Çoğu türk en büyük en büyük tutkusudur. Her türk genci hayatinda hic olmazsa bir kere hali sahada mac yapmistir. Çogu zaman sadece top tepilen bi yerden ötedir hali saha maçları. Buralarda oynanan maclar, bir ölüm-kalim savasidir. Atılan goller, yıllarca konusulacak gurur kaynaklarıdır. Yenilen goller utanc tablosudur, hele bacak arasindan yenmisse. Hakem olmaz pek, olsa da İ..e olur her zaman. Türk erkegi, hali saha macinda iddia kaybetmez, gol yemez, terlemez. Gol atar, daha önemlisi calim atar. Eger izleyici de varsa hele bir de aralarinda kiz da varsa futboldan hic anlamayan, adam eksik oldugunda cagirilan eleman bile varini yogunu macta harcar. Önemli olan kazanmaktir bu maclarda. Bir de hali saha maclari sonrasi sonsuza kadar devam eden tartismalar vardir ki

mac bitmistir,koridorlar da kavga baslar

Cemil: lan hakan niye pas vermiyon lan ,ne kadar bencil herifsin.
Hakan :olum sen kendine bak defansa gelmiyon,insan yardim eder,gol de atabilsen lan senin hakan sukur le bir akrabaligin var mi?
Cemil :ya senin umit ozat la akrabaligin varmi?
Digerleri :Kesin ya tamam.şey eDilmi şşeyin davasını yapmayın (burada sokak atasözleri girer araya)

kaleci adayının kolay bulunmadığı maçlardır.

Maç sonunda herkesin kendisini "maçın adamı" seçtiği karşılaşmalardır

eğer uzun bir zaman sonra yapıyorsanız, sonrasında çekeceğiniz ağrıyla ilgili arkadaş sohbetlerinde "abi 7 aydır maç yapmıyorum, amma hamlamışım ha!"* şeklinde demeçler vermek olmazsa olmazıdır.

HALI SAHA TERİMLERİ

[ bırak ] : 'pas ver' manasına gelen bir kelimedir. ayağında top olan takım arkadaşından pas isteme cümlesidir.

[ geldi ] : ayağında top olan takım arkadaşın yanına rakip bir oyuncu gelince söylenen uyarı cümlesidir.
[ iyi vurur ] : ayağında top olan rakip oyuncuyu gaza getirip şut çekmesini sağlamak amacıyla kurulan bir cümledir.

[ geriye ver ] :
topu kapıp rakip sahaya diklemesine ilerleyen takım arkadaşını uyarı mahiyette söylenen söz. oyuna defansif bir anlayış katmak için söylenir.

[ geri gelin biraz ] : çeşitli söyleniş şekilleri olmakla birlikte ileriye gidip de geri dönmeyen takım arkadaşlarına sitem cümlesidir. yenilmiş bir gol sonrası söylenmesi asabiyet değişkeninde +2 etki yapabilir.
[ yapma abi ya ] : olumsuz bir davranış yapan takım arkadaşına söylenen söz. [ abi gel ] : bir pas isteme cümlesi daha. ne kadar masum bir cümledir.

[ çok güzel ] :
olumlu bir davranış yapan takım arkadaşına söylenen söz.

[ gerideyim ] : topun kenar tellerin yanında sıkışması durumunda takım arkadaşının söylediği söz. topu bana ver, ben müsaitim anlamındadır.

SİZİNDE HALI SAHA MAÇLARININ HAYATINIZDAKİ YERİ NEDİR ?
velibircan isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 2 Kullanıcı velibircan'a Teşekkür Ediyor...