Konu: BASKETBOL
Tekil Mesaj Gösterimi
-->: BASKETBOL
Alt 22.10.2008, 19:12   #3264
TracyMcGrady58
Usta Yiğido

TracyMcGrady58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

649 Mesajına 918 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1497 TracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer AnblickTracyMcGrady58 ist ein wunderbarer Anblick
Standart -->: BASKETBOL

Olay adam aday oldu!
Türkiye Basketbol Federasyonu Mali ve Seçimli Olağan Genel Kurulu'nun ertelenmesine neden olan Selam Gökçe, seçimlerde başkanlığa aday olacağını açıkladı. Gökçe, niyetlerinin bir önceki yönetimi karalamak ya da kötülemek olmadığını, yeni bir soluk, yeni bir bakış, yeni bir dinamizm getirmeye çalıştıklarını söyledi.

DHA muhabirine açıklamalar yapan Selam Gökçe, uzun zamandır Basketbol Federasyonu'nda yönetim olarak görev alma yanlısı olduklarını ifade ederek, "Bu seneki seçimler açıkçası biraz 'oldu-bitti'ye getirildi. Çabuk takvim uygulandı. Başvuru süreci tatil günlerine geldi. Onun için de öncelikle bu hakkımızı kullanmak için başvurduk. Bir diğer yönden delege tespitinde bazı usulsüz kabul edilecek yönleri vardı. Özellikle en fazla sayıda milli olmuş basketbolculardan beşinin belirlenmesiyle ilgili olarak başvuruda bulunduk. Önce Federasyon'a başvurduk. Federasyon açıkçası bu alanda çok çabuk bir cevap vermedi bize. Bunun üzerine nasıl yapılacağını Tahkim Kurulu'na sorduk. Onlar da prosedür gereği Federasyon'un yönetim kurulu kararına göre karar verebileceklerini bize bildirdiler. Daha sonra süreç öyle işledi. Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bizim itirazımızı haksız bulduğunu bildirdi. Biz de bunun üzerine Tahkim Kurulu'na başvurduk. Tahkim Kurulu bugünkü kararla, aslında bizim gibi birçok basketbol gönüllüsünün hakkını iade etmiş oldu. En önemli tarafı bu. Biz mevcut federasyonu karalamak için yapmadık, kesinlikle de böyle bir şey yapmayız. Demokratik seçilme hakkımızı kullanmak istedik" dedi.

Tahkim Kurulu'nun almış olduğu kararı yerinde bulduğunu ve çok daha demokratik şartlarda yapılacak bir seçim olacağını belirten Selam Gökçe, "Ankara Basketbol Kulübü'nde çalışıyordum. Uzun yıllar da birçok kulüpte hizmet ettim ve Basketbol Federasyonu Başkanlığına aday olmak istedim. Bu hakkımızı ele geçirmek istedik. Bugün bu karar çıktı. Onun için açıkçası sevinçliyiz. Birden fazla adayla yapılacak seçimlerin, zannedilenin aksine işi zora sokmayacağı, basketbola ve Türk sporuna oldukça faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü çok daha demokratik şartlarda yapılacak bir seçim olacak. Birden fazla adayla yapılmış bir seçim olacak. Bu nedenle biz bu karardan çok memnunuz. Tahkim Kurulu'nun kararını yerinde buluyoruz" diye konuştu.

Selam Gökçe, bundan sonraki süreçle ilgili olarak da şunları söyledi:

Bundan sonraki süreçte Federasyon'un yeniden delege seçiminde çalışmaları olacak. Delege seçiminin tamamlanmasından sonra yeni bir süre tanıyacaklar. O sürenin bir aydan fazla olacağını düşünüyorum. Biz de bu arada kendi programımızı, projelerimizi dile getireceğiz. Neler yapabileceğimizi kamuoyuna açıklayacağız. Bizim niyetimiz bir önceki yönetimi karalamak, kötülemek değil, buraya yeni bir soluk, yeni bir bakış, yeni bir dinamizm getirmeye çalışıyoruz. Bunu gelişen zaman içinde bütün kamuoyu görecektir. Kuşkusuz her sistemde süre uzadıkça bir takım aksaklıklar olması da doğaldır. Şu andaki Basketbol Federasyonu 16 yıldır görevde. Kimse, herkes görevini çok eksiksiz yaptı diye bir iddiada bulunmasın. Kameralarımızı kulüpler üzerinde ve basketbolla ilgilenen insanlar üzerinde gezdirdiğimizde, bu işten memnun olmayan, memnuniyetsizliğini dile getiren birçok ses duyacağız. Buz aslında bütün bu seslerin bileşkesi olarak ortaya çıktık. Açıkçası bu göreve kimse talip olmuyordu. Bu alandaki bir sürü eksiği görerek, bu işe talip olduk. Bütün katılacak insanlara da başarılar diliyorum."
TracyMcGrady58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır