Tekil Mesaj Gösterimi
--->: BİR DEMET ŞİİR...
Alt 27.11.2008, 16:32   #1666
YigidoGenclik38
Usta Yiğido

YigidoGenclik38 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

800 Mesajına 1.592 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 776 YigidoGenclik38 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart --->: BİR DEMET ŞİİR...

Ders inkılaptı.Sonuçta tarih kimse sevmez ama derse giren hocamız çok iyiydi.Sadece inkılap degil hayat dersi verirdi.O günde öyle yaptı.Sevinçle girdiği sınıfta yoklamayı alıp defteri
imzaladıktan sonra kitapları kapatın ve konuşalım demişti.Bu söyleyiş ifadesi biraz yabancıydı. Dakikalar geçiyordu konuşmasına daha başlamamıştı
çünkü hepimizin suratını tek tek inceliyordu.Nihayet kelimeler ağzından çıkmaya ve cümlerleri oluşmaya başlamıştı hepimiz pür dikkat onu dinliyorduk.Bir hedef olmazsa başarıda olmaz başarının yarısı hedeftir. Hedeflerinizde sizin gözlerinizdeki ışık gibi ileride ışık saçan güzel bir hedef olmalıdır.Hepinizden tek bir şey istiyorum doktor, öğretmen, polis, asker, mühendis gibi yüksek hedefleriniz olsun ve görevini en iyi şekilde yerine gtirmek için çabalayan insanlar olup imkanları düşük olan sizler gibi ellerinin altında internet olmayan,okuyabilmek için metrelerce karın altından kilometrelerce yol yürüyen, okurken ısınabilmek için sırtlarında okullarına odun taşıyan kardeşlerinize,ülkemize ve dünyaya yararlı birer yetişkin olmanızdır.Bunu bana çok görmeyin.Sizinde bildiğiniz gibi ülkemizde terör pisliği var.Bu terörü yok etmek sizin elinizde.Yoksuzluktan ve çaresizlikten pkklılara inanan yada mecbur kalan ülkemizi bölmeye çalışan bu pisliklere katılan insanlarımıza ancak sizler engel olabilirsiniz.Bunun için hepinizin Doğuda ve Güneydoğuda görev yapmasını istiyorum.orada görev yapınki engel olun buda sizden tek dileğimdir.Zil sesiyle irkilmiştik ilk defa zil çalmasın diye dua ettiğimi hatırlıyorum.Gözlerimin dolduğunu ve ağlamaklı olduğumu hissettiğimde arkadaşlarımda aynı şekildeydi.Tenefüse çıktığımızda konuşmak için hocanın yanına gittiğimizde gülüyordu. Bu sözlerimi dikkate alın dedi.Arkadaşlarımdan biri hocam bu ne hal sürekli gülüyorsunuz hayırdır cennetten müjdecimi geldi dedi. Hepimiz çok kızdık ama hocamız sadece güldü.
Ertesi gün cumartesiydi ablamla beraber o gece halamda kalıcaktık ve öyle yaptık.Sabah saat 10:00 civarlarındaydı telefon sesiyle uyandım.Aldığım haber beni adeta yıkmıştı dün bize hayat dersi veren yanımızda olan iyi akşamlar pazartesi görüşmez üzere dediğimiz hocamız artık hayatta yoktu.ilk başlarda şaka olarak algılamıştım arkadaşımı fakat gerçekti.Yıkılmıştım.olmazdı böyle bişey olamazdı ama olmuştu yaşlar gözümden damla damla akıyordu sol tarafımda bişey bir kez daha alev alev oldu.Gözyaşlarım durmadan akıyordu neden nasıl oldu peki, dediğimde arkadaşımında ağlamaklı bir sesle cevap verdi kalp krizi dedi.Daha 25 yaşında nasıl olur dediğimde arkadaşım meğer gizli kalp varmış futbol oynarken ölmüş dedi.Demekki ecel onu futbol oynarken bulmuştu.Pazartesi günü bütün okul ağlıyordu sadece ağlıyordu kimsede ses çıkmıyordu.Ama pazartesi günü öğrendiğimizde o hafta girdiği bütün sınıflarda bize yaptığı gibi benzer bir konuşma yapmıştı.Son konuşması olduğunu ölüceğini biliyordu adeta.Mekanın cennet olsun hocam emanet ettiğin herşeyin sahibiyiz.Yaptığın konuşma dün gibi aklımızda seni asla unutmayacağız.
(Tamamen gerçektir.Sizinle paylaşmak istedim.)