Nail SERTAKAN / Sivaspostası
Türk Futbol Tarihinde İkinci Kez
Sivasspor tarih yazmaya devam ediyor. Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da ligin ilk yarısını lider bitirdik. Her halde sezon başında bu takım düşüş yaşar diyenler bir kez daha utanmışlardır. Ama onlar öyle pişkin ki her şeye bir kılıf bulmada gayet maharetlidirler. Utanmasalar bizden çok bu takıma sahip çıkacaklar. Ama bu iş o kadar kolay değil. Geçen sezonda söyledim yazdım, bu sezonda bu takım artık ligin beşinci büyük takımı diye. Kahin değilim ama görünen köyde kılavuz istemez. Futboldan biraz anlayan benim gibi düşünür ve söyler herhalde.
İlk yarının son maçı Ankara'da 19 Mayıs Stadyumunda şu ana kadar hiç yenilmediğimiz hatta hiç gol dahi yemediğimiz Gençler Birliğine karşıydı. Tabii ki rakip bir gün önce yenmiş bize de artık ne olursa olsun bu maçı almak kalıyordu. Dolayısıyla alınacak üç puan ilk yarıyı istediğimiz yerde bitirmemizi sağlayacaktır. Stresliydik, ilk kez suni çim sahada oynuyorduk. İyti futbol değil sadece galibiyet istiyorduk. Bunu da Balili'nin yokluğuna rağmen atılan iki nefis golle aldı. Musa ve Muhammed Ali'nin iki golüde gerçekten müthişti. Muhammed Ali'nin golü kendisininde bu sezonki ilk golü oldu. Bir oldu ama pir oldu. Pozisyon bulamadık, iyi oynamadık ama maçı aldık. Her şeye rağmen yediğimiz golünde ofsayt olduğunu düşünürsek alınan galibiyet bizim için bir altın oldu. Rakip can derdinde bir liderlik derdinde olunca sahada müthiş bir mücadele izledik.
Yönetim, teknik kadro ve futbolcular ilk yarı görevlerini mükemmel yaptılar. Şimdi sıra bu şehrin, hatta Sivaslıyım deyip şu ana kadar birşey yapmayanlarda. Geçen sezon devre arası sayın valimizin yaptığını bugün yapma sırası Sivaslıyım diyenlerde. Devre arası teknik kadronun takıma katmak istediği futbolcuları alma sırası sizde. Yapılanları ve yapılmayanları tarih asla unutmaz. Herkes gücü yettiğince bu taşın altına elini sokması lazım. Sezon sonunda alınacak kupalardan sizde pay sahibi olmak istiyorsanız, dikilecek heykelde sizde yeralmak istiyorsanız daha neyi bekliyorsunuz.
Herkesin ne kadar şansı varsa Sivaspor'unda şampiyonlukta o kadar şansı var. Bizim satılacak futbolcumuz olmadığını aksine alınacak en az iki-üç futbolcuya ihtiyacımız olduğunu da düşünüyorum.