Tekil Mesaj Gösterimi
Cevap: Fortıs Turkıye Kupasın 08-09
Alt 18.01.2009, 08:51   #162
mustafa_kavak58
Usta Yiğido
 
mustafa_kavak58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 17.01.2007
Yaş: 31
Mesajlar: 3.210
Thanks: 1.032
1.059 Mesajına 1.583 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 994 mustafa_kavak58 Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.
Standart Cevap: Fortıs Turkıye Kupasın 08-09

'KIRMIZI' GECE G.SARAY'IN: 4-2
İki sarı-kırmızılı takım ve üç kırmızı kart! Fortis Türkiye Kupası (B) Grubu'nda oynanan 5. hafta karşılaşmasında Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda Malatyaspor'u ağırladı ve maçtan 4-2'lik galibiyet ile ayrıldı! İstanbul temsilcisinin gollerini 18. dakikada Aydın, 45+1. dakikada Ümit Karan, 71. dakikada Arda'nın ve 86'da penaltıdan Yaser atarken, Malatyaspor'un sayıları 65. dakikada Alper'den ve 76. dakikada Turgay'dan geldi.

Karşılaşmada Galatasaray'dan Emre Güngör, 59. dakikada kırmızı kart görürken, Malatyaspor'dan da Güngör 60. dakikada, Turgay da 85. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışı kaldılar.

Bu sonucun ardından Galatasarayk Fortis Türkiye Kupası (A) Grubu'nu 10 puanla zirvede tamamladı. Malatyaspor ise grubu puansız tamamladı.

ÜMİT KARAN'IN İSTEKLİ FUTBOLU...

Fortis Türkiye Kupası (B) Grubu'nda Galatasaray ile Malatyaspor'u Ali Sami Yen Stadı'nda karşı karşıya getiren mücadele, tempolu ve açık futbolla başladı. Karşılaşmaya as kadrsoyla çıkan Galatasaray, ilk 10 dakikasi orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta üstünlüğü hemen eline alırken, Arda, Aydın, Lincoln ve Ümit Karan ile rakip kaleye tehlikeli gelmeye başladı. Özellikle Ümit Karan'ın istekli futboluyla dikkat çektiği maçta ev sahibi Galatasaray, 18. dakikada ilk golü buldu. Bu dakikada sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Hakan Balta'nın asistini iyi değerlendiren Aydın, ev sahibi ekibi 1-0 öne geçirdi.

Golün ardından grubun favorisi Galatasaray, daha rahat bir oyun sergilemeye başladı. İlk yarının son 20 dakikalık dilimine girilirken, sarı kırmızılılar, kanatlarda Aydın ve Arda'nın dinamik futbolu, orta alanda Lincoln'ün yönetimi ve hücum hattında Ümit Karan'ın çabalarıyla ikinci golü arasa da, istediğine ulaşamadı. İyi pres yapan Cim Bom, Malatyaspor'un orta alanda rahat pas yapmasına izin vermezken, bu bölümlerde oyunun temposu da düşüktü.

ÜMİT KARAN 'BİTTİ' DERKEN!

Karşılaşmada ilk yarının son bölümlerine girilirken Galatasaray ikinci golü buldu. Uzatma dakikalarında gelişen atakta Sabri'nin ortasında Ümit Karan çok iyi yükseldi ve devre arasına girilirken skoru 2-0'a taşıyarak ev sahibi ekibi rahatlattı.

'GÜNGÖR'LER KIZARDI!

Galatasaray'da maçın ikinci yarısına girilirken, savunmanın göbeğinde yer alan Portekizli Meira, yerini Emre Güngör'e bıraktı. İkinci yarının ilk 15 dakikalık ve temponun hareketlendiği dilimlerinde maçı izleyenler üstüste iki kırmızı karta şahit oldu. Maçın 48. dakikasında ilk sarı kartını gören Emre Güngör, karşılaşmanın 59. dakikasında Malatyaspor'u Celil'e yaptığı faülün ardından ikinci sarı kartını gördü ve oyundan atıldı. Bu kırmızı kartın yalnızca 1 dakika sonrasında ise bu kez sıra Malatyasporlu Güngör'deydi! Konuk ekibin defans oyuncusu Güngör, maçın 60. dakikasında Lincoln'e sert girdi ve hakem Tolga Özkalfa'dan kırmızı kartı görerek oyun dışı kaldı.

GOL DÜELLOSU BAŞLADI!

Karşılaşmanın son yarım saatlik diliminde ise iki takımın da sahada 10 kişi olmasından dolayı bulduğu boşluklara ve gollere şahit olundu. Malatyaspor, rakibinin üzerine daha cesur gitmeye başlarken, 68. dakikada kazanılan kornerde iyi yükselen Alper Akıcı, konuk ekip adına farkı bire indiren golü attı. Alper, kısa bir dönem Fenerbahçe forması da giymişti.

Alper'in golünün ardından umutlanan Malatyaspor, Arda'ya takıldı. Farkın bire inmesinden yalnızca 4 dakika sonra gelişen Galatasaray atağında Ümit Karan'ın ceza sahası sağından ortasında Arda Turan sol çaprazda iyi vurdu ve skoru 3-1'e getirdi.

Bulduğu golden yalnızca 4 dakika sonra kalesinde bir gol daha gören Malatyaspor, buna rağmen beraberlik umudunu kaybetmedi ve maçta son 15 dakikalık dilime girilirken Galatasaray filelerini bir kez daha sarstı. Mücadelenin 76. dakikasında gelişen Malatyaspor atağında Eren'in sol kanattan ortasında Turgay kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve fark yeniden bire indi.

TURGAY BU KEZ YAKTI!

Karşılaşmanın son 15 dakikalık bölümü farkı yeniden bire indiren ve beraberlik çabaları içinde olan Malatyaspor'un istekli futboluyla geçerken, Galatasaray da kalitesinden ödün vermedi ve özellikle Ümit Karan ile gol pozisyonları yakaladı. Ev sahibi ekipte sonradan oyuna giren Yaser de etkili futboluyla dikkat çekerken, Galatasaray maçın 85. dakikasında Turgay'ın Yaser'e yaptığı hareketin ardından penaltı kazandı. Bu pozisyonda Turgay kırmızı kart görürken, topun gerisine gelen Yaser, meşin yuvarlağı ağlara göndererek farkı yeniden ikiye çıkardı.

Karşılaşmada kalan dakikalarda başka gol gelmedi ve Galatasaray maçı kazanarak Fortis Türkiye Kupası (A) Grubu'nu 10 puanla zirvede tamamladı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

3. dakikada Arda'nın soldan ortasında, ceza alanında Ümit'in kafa vuruşu yaptığı meşin yuvarlak, kaleci Emrah'ta kaldı.
12. dakikada Lincoln'un soldan kullandığı köşe atışında ön direkte iyi yükselen Emre Aşık'ın kafa vuruşunda, kaleci Emrah topu çeldi. Arka direkte Meira, meşin yuvarlağa müdahale edemeyince, Malatyaspor savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.
15. dakikada Celil'in soldan ortasında ceza alanında Selim'in kötü vuruşunda, top kaleci Aykut'ta kaldı.
18. dakikada Arda'nın ceza alanına gönderdiği topu Ayhan, topuğuyla sol çaprazdaki Hakan'a çıkarırken, bu futbolcunun kale önüne doldurduğu meşin yuvarlağı boş pozisyondaki Aydın, ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi.
34. dakikada Galatasaray savunmasının hatalı pasında ceza alanında meşin yuvarlağı önünde bulan Eren'in sert vuruşunda, top az farkla üstten auta gitti.
44. dakikada Arda'ın soldan ortasında Ümit, meşin yuvarlağı kafayla ceza alanına indirirken, Lincoln'un yaptığı rövaşata vuruşunda, top üstten auta çıktı.
45. dakikada Sabri'nin sağdan ortasında Ümit'in ceza alanında yaptığı kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Emrah'ın üzerinden filelerle buluştu: 2-0.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

57. dakikada, rakibiyle girdiği ikili mücadelede sarı kart gören Galatasaraylı Emre Güngör, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek, takımını 10 kişi bıraktı.

59. dakikada, Malatyasporlu oyuncu Güngör Tuğcu, Lincoln'ü düşürünce ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

66. dakikada, korner kullanan Malatyaspor'da, gelen kavisli ortaya ceza sahasında iyi yükselen Alper topu ağlara göndererek farkı 1'e indirdi. (2-1)

71. dakikada, Ümit Karan sağ kanattan ceza sahasına girerek, topu Arda Turan'ın önüne bıraktı, uzak direkte zor açıda çaprazdan yerden vuran Arda topu ağlara göndererek farkı 2'ye çıkardı. (3-1)

76. dakikada, Eren Galatasaray sol kanatında duran topta meşin yuvarlağı sert bir şekilde ceza sahasına yolladı, Turgay Galatasaray defansının arasından sıyrılarak topa kafayla vurup ağlara gönderdi. (3-2)
83. dakikada gelişen Galatasaray atağında Arda sol kanattan ortaladı, Ümit Karan ceza sahası içinde kontrol ettiği topu yerden kale çizgisine paralel ortaladı, Emre Aşık 1 metreden topa dokunamadı.
84. dakikada, cezalanı içinde Turgay Yaser'i düşürünce hakem panaltı noktasını gösterdi, Turgay kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

86. dakikada, Yaser kullandığı penaltıyla farkı yeniden ikiye çıkardı. (4-2)

STAT: Ali Sami Yen
HAKEMLER: Tolga Özkalfa, Baki Tuncay Akkın, Mehmet Cem Hanoğlu
GALATASARAY: Aykut, Sabri, Emre Aşık (Semih dk 88), Meira (Emre Güngör dk. 46), Hakan Balta, Aydın, Mehmet Topal, Ayhan, Arda, Lincoln (Yaser dk. 63), Ümit Karan
TEKNİK DİREKTÖR: Michael Skibbe
MALATYASPOR: Emrah, Mustafa, Alper, Turgay, Güngör, Eren, Selim, Fatih (Güven dk 75) Celil (Ali dk 88), Ergün (Mert dk. 86), Olcayto
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu
GOLLER: Aydın (dk. 18) Ümit (45+1) Alper (dk 66) Arda (dk. 71) Turgay (dk. 76) Yaser (dk. 86 penaltıdan)
SARI KART: Fatih Sezer (Malatyaspor)
KIRMIZI KART: Emre Güngör (dk. 57 ikinci sarı karttan), Güngör Tuğcu (dk. 59 İkinci sarı karttan) Turgay (dk. 84)
mustafa_kavak58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır