Cevap: Elimizden Geleni Yaptık!
Söylediklerinin önemli bir kısmına katılmamak mümkün değil, ancak benim yazım Trabzonspor'un büyüklüğünü çekemeyen zavallılara.. Üstüne alınan alınsın, alınmayan da lafa atlamasın. Konuda, başından sonuna kadar Trabzonspor ile ilgili olan yazıları dikkatle oku arkadaşım. Aynı şeyi bir başka platformda başkaları 5iVA5 için yapsa sende aynı savunma iç güdüsünü gösterirsin. Ehh gerçi bu savunmayı yapabilmek için de bir takım başarılara sahip olmak da gerekir yanlış mıyım ? Sizin hangi kupanızı göstererek bunu yapacağınızı bilemem ben.
" Bu yaşıma geldim Trabzon'un ikinci olduğunu hatırlamıyorum. "
" 26 Yaşındayım Trabzon'un şampiyonluğunu görmedim. "
" Hiç bir şeye üzülmüyorum da şu Laz'ların diline düştük ya ona yanıyorum. "
.... bunlar aklıma gelen sataşmalar burda okuduğum. Benim sözlerim bunlara. O arkadaşlar o zaman şöyle bi baksınlar bakalım yazımdaki listeye Trabzon'un 2. liğe ya da basit bir 5iVA5 galibiyetine ihtiyacı var mı diye. Ama sizin Trabzonspor galibiyetlerine çok ihtiyacınız var anladığım kadarıyla, alıp veremediğiniz neyse...
Bizim için şampiyon olamadıktan sonra 2. liğin, 10. luğun farkı yoktur, 2.liği de başarı saymayız. Hele BÜYÜK TAKIM diye anılmak için ASLA!
Gelelim diğer hususa, güzel hoş söylüyorsunuz Atalarımız, Osmanlı falan ama o mantıkla bakarsan, dünyadaki bütün takımlar müzelerini kapatsın o zaman, aldıkları kupaların hepsini çöpe atsın.
Dünyanın futbol yönetimindeki UEFA ve FIFA bile takımlar arası klasmanları belirlerken geçmişte yaptıkları uluslararası maçlara ve kazandıkları puanlara bakıyorlar.
Bugün Türkiye, Şampiyonlar Ligi'ne sadece 2 takımla ( ki onların da biri iki ön eleme oynuyor ) katılıyor; İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya, Hollanda ve Fransa da 3'er 4'er 5'er takım aynı kupaya gönderiyorsa, bunun nedeni senin de çok iyi bildiğin gibi; o "birçoklarının" kabül etmek istemediği, kendileri için hiçbir başarı öyküsünün bulunmadığı GEÇMİŞ'teki başarılar ve kazanılan ( ya da kazanılamayan ) puanlardır.
Tema olarak Tarihini bilmeyen geleceğini belirleyemez derler o senin bahsettiğin atalarımız.
Bizim hiçkimseyle derdimiz, kimseyi sindirmeye de niyetimiz yok. 5iVA5 ile Trabzon'un büyüklüklerini kıyaslamaya çalışanlarla bizim işimiz. Trabzon'un başarılarını örtbas etmek kimsenin harcı değildir. Bu böyle biline !!!
Son sözüm de budur, iyi forumlar.
|