Cevap :
Merhabalar...
Bu benim foruma ilk mesajım.Öncelikle Sivasspor.com, Sivasspor.org.tr, ******************, **************... ne kadar sitemiz varsa merhaba herkese merhaba taraftara....
Ben Bülent UYGUN hocamı, abimi eleştirenlere bir eleştiride benden.Öncelikle Sivasspor lige çıktıktan sonra Werner Lorant teknik direktör oldu.İlk yarının sonlarına kadar ligi 3. sırada tamamladı ve ligi 8. bitirdi.Lorant hocamızın felfefesi Defansif Kontra-Atak futboldu.Kadro lige yeni çıktığımız için çok kısıtlı idi.Buna rağmen 8. olduk.Bence iş hocada değil, feslsefede.(Hocalarıma saygısızlık olarak söylemedim.) Daha sonra C.Peczo geldi.Ofansif bir futbol oynattı.(diğer lig takımları gibi) Sonucuda düşme hattına indik.Bu arada ligin 13. haftası olduğundan teknik direktör arayacak bir imkan yoktu.MEnajer UYGUN idareten geldi.Beşiktaş karşılaşmasında 0-1 galibiyetiyle koltuğunu sabitledi.UYGUN'un bu galibiyetteki en büyük payı Loranttı.Çünkü ondan defansif Kontra-Atak futbolunun inceliklerini öğrendi ve takımımız ligi 7. bitirdi.Sonraları kaliteli transferler ile Kontra-Atak futbolunu ileriye taşıdı.Ve son 2 sezondur şampiyonluğa oyanattı.
Bu kısa hatırlatmadan sonra B.UYGUN'un başarısızlığının en büyük sebebi ise bireysel rehavete kapılmasıdır.Sivasspor'u geçen sezon nasıl şampiyonluğa oynattıysa şampiyonluğu kaybetmedeki en büyük etkende yine kendisi oldu.Maçlara dikkat ettiyseniz ligin son 5 haftasında defansı öne aldı ve atak futbol oynadı.BEŞİKTAŞ şampiyon oldu.Malesef hocamızın kofası karıştı ve ligin 4. haftasına kadar atak futbol oynatı ve sonuç koca bir hiç oldu.Denizli maçı ile Sivas tekrar asıl kimiğine kazandı ama bu seferde hocamız yaptığı yanlış tranflerler ile sistemi oturtamadı.Niyemi? Çünkü alınan futbolcular Ofansif özellikleri daha fazla.Buda sonuçlara yansıdı.Artık Sivasspor çıkışa geçecektir ama ligi ilk 8'te tamamlayabilir.Gelecek sezon hocamız takımda kalırsa tekrar eski günlerdeki Sivas'ı yaşatacak.
Söylediklerimden Sonra UYGUN'un İstifa Etmesini Düşünüyor musunuz?
Bülent UYGUN istifa etti diyelim.Yerine kim gelecek.Ligdeki teknik direktörler devir-daim motoru gibi takım değiştiriyor.Yabancı gelse bile Defansif-Kontra-Atak yaptıran çok nadir ki olsa bile kişiden kişiye felsefe değişir.Sivas küme düşer.
Bu yazdıklarım %99,09 doğrudur.Uzunca araştırmam sonucunda bu kanıya vardım.
Şimdi UYGUN istifa etmeli mi etmemeli mi?Cevap Taraftarın
|