Alıntı:
Salim58 Nickli Üyeden Alıntı
evet malesef sivaslıyız diyoruz ama iş başa düşünce türlü bahaneler üretiyoruz nedense ben öyle insanlar tanıyorumki başka memleketli konu spor ve başarı bile değil ufak bi konuda bile olan bağlılıklarına bazen hayran kalıyorum bizler neden birlik ve beraberlikte tam olarak bi uyum içerisinde kenetlenmiyoruz bazen uzun uzun düşünüyorum ama düşünmekte işe yaramıyor önemli olan düşünüp uygulamak
|
Dostum bu değerlendirmenin bir kısmına katılmamak mümkün değil.
Ancak bence bu böyledir deyip işin içinden çıkmamak gerekiyor, en azından kendine gazeteci diyen bir adam bu kolaycılığı yapmaması gerekiyor. Yorum analiz ve çözüm üretmesi gerekiyor.
Bak ben sana bir analiz yapayım, Sadece Sivaslı değil tüm ülkem insanı böyle:
Gerçek sağlam temelleri olmadan, sadece lafla, sloganlarla, oluşturulmuş birlikteliklerde ortaya çıkan en ufak olumsuzlukta memleketim insanı hemen dağılıyor.
Makul bir süre bu birlikteliği oluşturan konuda başarı ya da kazanımın devam etmesini bekliyor. Çünkü, tüm algılamasını mantığı ile değil duyguları ile oluşturuyor. Duygular ise en küçük olumsuzlukta tam tersine dönüyor.
Seyirciyi sadece fanatik, oynanan topla ilgilenmeyen, hata maçı bile izlemeyip 90 dk slogan atan insanlar topluğu olarak görürseniz yanılırsınız, dünyanın hiç bir yerinde statları dolduran insanların bir kısmı bu tarif edilen seyirci tipine girer.
O stada gelen insanların hepsinin eşit düzeyde Sivasspor hatta futbol meraklısı olmasını beklemek hayaldir. Bir kısmı fanatiktir, bir kısmı futbol izlemek için gelir, bir kısmı statta olma için gelir, bir kısmı deşarj olmak için gelir, bir kısmı eğlenmek için gelir vs vs vs.
O stadın neden dolmadığının analizini bu gerçeklerle birlikte yapmak gerekir.
Sağlıcakla....