Sol tarafta arıza büyüyor!
Bundan tam bir hafta önce yani 11 Ocak'ta Denizlispor maçı sonrasında yine bu köşeden "Sivasspor'un sol tarafı S.O.S veriyor" diye yazmıştım. Bu yazımın ne kadar isabetli ve doğru olduğu dün Giresun maçında bir kez daha ortaya çıktı. O neydi Allah aşkına! Süper ligde mücadele eden bir takımın sol kanadı ve defansı bu kadar rezil olmaz! Tamam dünkü maçta Giresun iyi top oynadı. Hatta oyunun bazı bölümlerinde kendi kendimize "Hangisi Süper lig takımı?" diye sormaktan geri kalamadık. Fakat yenilen gollere bir bakıyorum da, hemen hepsinde de Giresun'dan ziyade bizim futbolcuların katkısı var. İlk golde Faruk adamanı kaçırdı, boş pozisyonda ortaladı, Ricardo iki kişinin yanından çok rahat dokundu. İkinci gol yine sol taraftan geldi. Ricardo antrenmanlarda dahi atamayacak rahatlıkta bir gol attı.
3. golde Hayrettin rakibine "Al da at" dedi ve Bülent Bölükbaşı'da onu yaptı. Bir kez daha görüldü ki Sivasspor'un en çok aksayan tarafı defansı ve sol kanadı. Sivasspor öyle veya böyle 2 farkla geriye düştüğü maçı kazanarak kupada çeyrek final şansını çok yükseltti. Onun için takımı tebrik ediyorum.
HAYRETTİN'İN ÖFKESİ!
Dünkü maçta defansın solunda maça başlayan ve ikinci yarıda oyundan alınan Hayrettin, gerçekten Faruk'la birlikte sahanın en kötülerindendi. Hele hele devre arasında soyunma odasına giderken, herkesin gözü önünde kolundaki kaptanlık pazu bandını çıkarıp yardımcı hoca Talat Üzüm'e fırlatması çok çirkindi. Kim olursa olsun, Sivasspor'un formasını veya her hangi bir malzemesini yere atamaz. Hele hocasına hiç atamaz!..
Muhsin hoca gerçekten iyi niyetli bir insan. Eğer öyle olmasaydı, o futbolunla seni 25. dakikada oyundan alırdı.
ELRİO BİR HARİKA
Sivasspor'un ara transferde renklerine kattığı iki isim dün oynadı. Bunlardan Nabil Taider ilk yarıda vasatı aşamazken, Elrio Van Heerden müthiş oynadı.
Bize böyle adam lazımdı. Hem oyuna katkısı, hem de tribünleri ateşlemesi tek kelimeyle müthişti. Elrio ve Nabil'in ilerleyen haftalarda daha iyi işler yapacağına inanıyorum.
Abdullah YİĞİT/HÜRDOĞAN
|