Tekil Mesaj Gösterimi
Cevap: Otyakmaz'a Kırgınım
Alt 02.07.2010, 22:01   #59
B.DUMANLI
Usta Yiğido

2.031 Mesajına 3.824 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1148 B.DUMANLI ist jedem bekanntB.DUMANLI ist jedem bekanntB.DUMANLI ist jedem bekanntB.DUMANLI ist jedem bekanntB.DUMANLI ist jedem bekanntB.DUMANLI ist jedem bekannt
Standart Cevap: Otyakmaz'a Kırgınım

Alıntı:
BOUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
İlginç bir yorum, gerçekten ilginç! Sizin nezaketten ne anladığınızı, nezaket kelimesinin sizin zihninizde ve hayatınızda karşılığının ne olduğunu merak ediyorum!

Aşağıda Türk Dil Kurumu'nun 'nezaket' kelimesi için vermiş olduğu açıklama mevcut. Maksadım sizi kırmak değil, 52 yıllık bir yanlışı düzeltmek.

nezaket Ar. nez¥ket
a. (neza:ket) Başkalarına karşı saygılı ve incelikle davranma, incelik, naziklik, zarafet: “Dillere destan İstanbul nezaketini o evde gördüm, ağzım açık kaldı.” -A. Kutlu.
Hic hayatinda tanimadigin ,merhabaligin olmayan bir insana dostum diye hitap eden birine bana dostum diyemezsin diyince bana nezaket kurallarini ögretiyor.Ben sivas´in enköklü ailesinden geliyorum..50-60 yil önce ANADOLU GAZETESI babama aitti.ANNEM emekli ögretmendi.Nezaket i ögrenmeye ihtiyacim yok ,sayin il yöneticisi.O sahsin TC HAKKINDAKI GÖRÜSLERI hosuma gitmedi.Hepsi okadar.
B.DUMANLI isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla